Ce este Cultura?

Ce este Cultura?

Cultura se referă la setul de valori, moduri de viață și tradiții care definesc o comunitate sau un grup separat. Este în mare parte legat de istorie și obiceiurile care au modelat modul în care facem lucrurile în zilele noastre. Pentru mulți, cultura poate fi o sursă de identificare academică și personală, oferind un cadru pentru a înțelege ce înseamnă să fii parte dintr-o anumită comunitate și mod de viață.

Ce este cultura?

Cultura se referă la modul în care oamenii văd lumea și reflectă asupra ei. Ea poate include modele de comportament, credințe religioase, limbaj, literatură, muzică, arte, obiceiuri alimentare, tradiții și obiceiuri în general. Cultura poate fi împărtășită de comunități mai mici, cum ar fi familia sau comunități mai mari, cum ar fi națiunile.

În general, se consideră că cultura este un amalgam al valorilor, tradițiilor și atitudinilor, adaptate și revizuite de un grup într-o anumită perioadă de timp și prin care se influențează un grup mai mare. Unele culturi s-au schimbat în timp, în special când un alt grup a adus influențe noi. De asemenea, obiceiurile și tradițiile unei culturi se concentrează în jurul conceptelor specifice și se schimbă în funcție de factorii sociali, economie, politici și religioase. De exemplu, Schimbarile economice care au avut loc in Asia de Est in ultimele decenii au revolutionat modul în care oamenii privesc și abordează culturile existente.Când se referă la felul în care sunt percepute culturile din lumea actuală, multi oameni privesc culturile ca un ansamblu de la categoriile structurate, cum ar fi cultura religioasa, cultura populara sau cultura comunei. Alții privesc cultura ca ce înseamnă să trăiești în lumea socială și cum se reflectã aceasta în modul în care interacționează și se raporteazã la ceilalți.

Caracteristici cheie ale culturii

Există multe caracteristici ale culturii care contribuie la modul în care o înțelegi și o percepi. Aceste caracteristici includ următoarele:

•Viziunea comună: Credințe și valori similare unei grup de oameni sunt similare, fiind împărtășite și sprijinite de întregul grup.

Ce este arta contemporană? Te-ar putea interesa si: Ce este arta contemporană?

•Valori mutuale: Ideea comună sau calitatea care unifică un grup de oameni. Acest concept include adesea idealuri, obiective și scopuri în comun.

•Expresie: Modul în care oamenii își exprimă ideile, sentimentele și emoțiile. Uneori, cultura poate fi exprimată prin modul în care se vestește, vorbește, dansează sau cântă.

•Amitirea și preservarea: Amintirea evenimentelor și lucrurilor care au fost esențiale pentru cultură, în vreme ce preservarea lor înainte sau după aceea. Acest lucru poate include memorie a istoriei sau istorie orală.

•Schimbare: Cultura se schimbã în timpul pieței, în funcție de condițiile de mediu și interacțiunile sociale și economice.

•Integritatea culturală: Abilitatea de a menține și menține caracterul și individualitatea unei culturi, în ciuda schimbãrilor economice și sociale.

Aceste caracteristici ajută foarte mult la definirea și înțelegerea ce înseamnă să trăiești într-o anumită culturã și cum acestea se raporteazã la alte culturi.

Beneficiile culturii

Prin culturã, oamenii pot fi mai responsabili cu mediul lor, înțelegând felul în care mediu și societatea le influențează comportamentul. Cu cât cineva poate înțelege mai bine cultura sa locală, cu atât înțelegerea individualã și în ce mod o persoană se relaționeazã cu ceilalți membrii ai societãții și contextul și condițiile sociale și economice mai bine. Cultura poate dezvolta un cadru de innerprize, oferind legãturi în mai multe arii de studii și într-o varietate de domenii.

În plus, cultura oferã un sens solidaritãţii, înțelegerii și respectului, contribuind la sentimentul de încredere și unitate în interiorul unei societãţi. Acest lucru depinde în cele din urmã de înțelegerea reciprocã și simțul apartenenței și valorilor sociale.

De asemenea, cultura poate oferi șansa de avansare și bunãstare socialã pentru persoana care îî împãrtãșește. Cultura poate deveni un vehicul prin care oamenii împuternicesc și întãresc abilitãțile lor, sã obținã oportunitãţi, oferind acces spre educație, cunostinte și alte oportunitãți.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Ce este Cultura?

Raspunde corect la intrebarea:
Cat face doi plus doi?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×