Ce este Cyberthreat Intelligence și de ce aveți nevoie de ea?

Ce este Cyberthreat Intelligence și de ce aveți nevoie de ea?

Cyberthreat Intelligence (CTI) este un domeniu din ce în ce mai important în industria de securitate cibernetică. Acesta oferă informații despre tendințele, strategiile și tacticile de cyber-atac pe care le folosesc atacatorii. Această informație poate fi transformată în acțiuni de prevenire și detectare a amenințărilor. Cu atât de multe sfaturi despre cum să protejați organizația dvs. de hoții cibernetici, este important să înțelegeți mai profund CTI și ce poate face pentru dvs. În acest articol, vom examina toate aspectele Cyberthreat Intelligence și de ce aveți nevoie de ea.

Ce este Cyberthreat Intelligence?

Cyberthreat Intelligence este un domeniu care se concentrează pe colectarea, interpretarea și prezentarea datelor despre amenințări cibernetice într-o formă utilizabilă și accesibilă pentru organizațiile de securitate cibernetică. Aceste informații sunt obținute prin intermediul unor analize de inteligență activități de supraveghere și recunoștință a amenințărilor. Unele dintre sursele datelor CTI includ subiectul de studiu, publicațiile cibernetice și posturile pe bloguri, precum și datele obținute prin monitorizarea site-urilor de fisiere și forumurilor de discuții online.Beneficiile Cyberthreat Intelligence

Utilizarea datelor CTI oferă o mulțime de avantaje, astfel încât organizațiile să se poată proteja mai bine de atacurile cibernetice. Iată avantajele majore:

 1. Monitorizare și prevenire a amenințărilor: CTI oferă aceleași informații cu privire la obiectivele de atac ale hoților, cum ar fi obiectivele lor, ce tehnologii și strategii își folosesc și ce metode noi adoptează. Această informație poate fi folosită pentru a crea soluții de prevenire mai bune și pentru a crește gradul de securitate al organizației dvs.

 2. Detectarea alertelor: În loc să așteptați activitatea securității cibernetice să se întâmple înainte de a fi conștienți de ea, puteți folosi datele CTI pentru a detecta rapid amenințările cibernetice și pentru a lua măsuri imediat.

 3. Adaptare la schimbarea de amenințări: CTI oferă informații despre tendințele și schimbările strategiilor și tacticilor de atac cibernetic, astfel încât să puteți reveni și adapta rapid sistemele dvs. de securitate.

  Ce este email marketing? Și de ce contează? Te-ar putea interesa si: Ce este email marketing? Și de ce contează?
 4. Acțiune rapidă și gândire strategică: CTI furnizează informații despre care poate fi folosită pentru a lua decizii strategice și pentru a elimina amenințările cibernetice înainte de a afecta organizația dvs.

Cum înțelegeți și folosiți Cyberthreat Intelligence

Pentru a înțelege și a folosi în mod corect Cyberthreat Intelligence, există câteva principii cheie de urmat:

 1. Colectarea datelor și manifestarea: Pentru a vă crea o imagine de ansamblu a tendințelor de cybersecuritate, trebuie să monitorizați zi de zi sursele datelor și să le clasificați corect.

 2. Analiza datelor: Pentru a vă asigura că gestionați în mod corespunzător datele, este important să le analizați la un nivel profund pentru a înțelege diferențele dintre amenințările cibernetice.

 3. Crearea de modele și rapoarte: Modelele pot fi folosite pentru a identifica tendințele și modul în care hoții cibernetici își ating scopurile. Rapoartele pot fi folosite pentru a prezenta rezultatele, astfel încât să puteți lua măsuri de securitate cibernetică mai eficiente.

 4. Comunicarea: Pentru a vă proteja organizația, este important să comunicați informațiile și să le împărtășiți angajaților și președintelui și acțiunile de securitate cibernetică pe care le luați.

De ce aveți nevoie de Cyberthreat Intelligence

Organizațiile sunt din ce în ce mai vulnerabile la atacuri cibernetice, așa că este important să vă protejați și să folosiți Datele CTI pentru a vă proteja și a vă menține la curent cu criminalii cibernetici. Iată câteva dintre motivele principale pentru care aveți nevoie de CTI:

 1. Detectarea îmbunătățită a amenințărilor și prevenirea pierderilor: CTI oferă persoanelor responsabile de securitate cibernetică informații despre atacurile care există și despre modalitățile de a le preveni. Acest lucru le permite să identifice și să prindă mai rapid hoții cibernetici și să împiedice pierderile.

 2. Refuzarea de exploatații cibernetice: Datele CTI vă oferă informații despre ce vulnerabilități sunt exploatate de către criminali cibernetici și de ce anume ar trebui să fiți conștienți.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Ce este Cyberthreat Intelligence și de ce aveți nevoie de ea?

Raspunde corect la intrebarea:
Cat face 5 ori 5?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×