Ce este dieta DASH?

Ce este dieta DASH?

Ce este Dieta DASH? Un Mod Sanatos De Viata Mulți oameni caută moduri de a-și îmbunătăți stilul de viață și de a-și preveni anumite afecțiuni medicale, precum hipertensiunea, diabetul, precum și alte boli legate de stilul de viață. Dieta DASH, care se traduce prin Programele Alimentare pentru a Combate Hipertensiunea, a fost creată special pentru a te ajuta cu acest lucru. Adoptarea unei diete DASH potrivite aduce numeroase beneficii, inclusiv menținerea greutății în limite sănătoase și îmbunătățirea sănătății generale.

Ce este Dieta DASH? Dieta DASH (Dieta pentru hipertensiune arterială) a fost elaborată de experții medicali pentru tratarea și prevenirea hipertensiunii arteriale. Această dietă include alimente care conțin o cantitate moderată de grăsimi, în principal din surse vegetale și focare pe alimente bogate în nutrienți, cum ar fi cereale integrale, carne slaba, legume și fructe și produse lactate cu conținut scăzut de grăsimi.

Conform Centrului pentru Controle și Prevenirea Bolilor, Dieta DASH se concentrează pe alimentele precum:

• Cereale integrale, pâine de grâu integral, fulgi de ovăz și alte produse din cereale naturale • Fructe și legume de toate tipurile • Carne slabă, pui, pește și produse lactate cu conținut scăzut de grăsimi • Ulei de floarea-soarelui și ulei de măsline • Nucșoară, semințe și nuci • Șiop sau cârnați cu conținut scăzut de sare și carne roșie slabăÎn același timp, Dieta DASH reduce consumul de sare și alimente bogate în grăsimi saturate precum produsele de patiserie, produsele de carne conservate, fast-food-ul și alte alimente procesate.

Cum îți poate îmbunătăți Dieta DASH sănătatea Având în vedere concentrarea pe un consum sănătos de alimente, dieta DASH poate îmbunătății sănătatea dumneavoastră în mai multe moduri. Acestea includ:

• Reducerea tensiunii arteriale – Dieta DASH a fost special concepută pentru a reduce tensiunea arterială sistolică și diastolică.

• Prevenirea diabetului – această dietă, combinată cu exercițiile fizice adecvate și un stil de viață sănătos, poate duce la reducerea riscului de diabet și a altor complicații de sănătate.

Ce este o rutină de dimineață cu dopamină scăzută? Te-ar putea interesa si: Ce este o rutină de dimineață cu dopamină scăzută?

• Reducerea nivelului de colesterol – Dieta DASH conține o cantitate mare de fibre și un consum limitat de grăsimi saturate, ceea ce poate contribui la reducerea nivelului de colesterol.

• Prevenirea îmbătrânirii premature – alimentele bogate în nutrienți oferite de dieta DASH asigură energie și pot reduce semnele de îmbătrânire precum liniile fine și ridurile.

• Prevenirea bolilor cronice – Dieta DASH reduce riscul de a face cazuri de boli cronice, precum bolile cardiovasculare și boala Alzheimer.

Cum ți poți urma dieta DASH Este important să ne amintim că Dieta DASH nu are ca scop scăderea în greutate sau pierderea în greutate, ci mai degrabă îmbunătățirea stilului de viață și prevenirea unor afecțiuni medicale grave. Așadar, îți poți urma dieta DASH mâncând o gamă variată de alimente sănătoase și vei obține cea mai mare parte a caloriilor din:

• Cereale integrale • Legume și fructe • Produse lactate cu conținut scăzut de grăsimi • Carne slabă, pui și pește • Uleiuri sănătoase și grăsimi vegetale • Nuci, semințe și șirop

Vei consuma, de asemenea, un număr moderat de alimente bogate în grăsimi (inclusiv dulciuri, produsele de patiserie și conservele de carne), în special grăsimi saturate și produse cu conținut redus de sare.

Pentru a obține cele mai bune rezultate, încearcă să adopti o abordare aportivă a dietei DASH, care înseamnă să alegi alimente cu un conținut caloric cât mai ridicat și să reduci cantitatea de alimente bogate în calorii. În plus, consumului de mese mici pe parcursul zilei poate ajuta la prevenirea simptomelor cauzate de excesul de sare.

În cazul în care se recomandă Dieta DASH În general, Dieta DASH poate fi încorporată cu ușurință în stilul de viață al fiecărui individ. Multe persoane pot fi încurajate să urmeze o dietă DASH, precum și persoanele care urmează un regim alimentar bazat pe alimente vegetale.

De asemenea, dieta DASH este cea mai potrivită pentru persoanele care doresc să-și îmbunătățească sănătatea inimii sau să scadă nivelul tensiunii arteriale. 


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Ce este dieta DASH?

Raspunde corect la intrebarea:
Cat face doi plus doi?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×