Ce este Frottage în artă? Exemple celebre de artă Frottage

Ce este Frottage în artă? Exemple celebre de artă Frottage

Ce este Frottage în artă? Frottage este o tehnică folosită în artă ce se concentrează asupra transferului texturilor din materiale aplicate la suprafața unei plăci. În sensul general al termenului, frottage se referă la transferarea de imagini, piese muzicale sau alte tipare folosind presiune.

Există diverse variante ale frottage-ului, printre care se numără: transferul de imagini sau rețele sociale; saturare (utilizarea de culori, desen sau culoare deep tint); și răsturnare (utilizarea de stroking, spălare sau afișare de unde). Aceste tehnici sunt utilizate pentru a recrea imagini sau motive abstracte.

Ce este defapt o arta frottage?

Arta frottage se referă la procedee de imagine transferată transferată prin presiune și folosind un suport. Tehnica vă permite să transferați imagini sau piese muzicale pe o suprafață și să profitați de straturi, texturi, desen sau culoare pentru a crea imagini interesante. Până în prezent, artiștii au folosit arta frottage pentru a crea imagini zgârieturi, la fel ca în dragoste, sau în moduri distincte concentrate pe linii, cercuri și șabloane.

Cum funcționează Frottage în artă?Frottage funcționează prin transferul de imagini de pe un suport pe o altă suprafață folosind presiune. În arta frottage, se folosește adesea o mână liberă, o labă de animal, o forfecare sau o perie.

Primul pas în proces îl constituie găsirea unui suport. Suportul este o trăsură sau un tăbliț, precum și o altă suprafață slabă asupra căreia se poate transfera imagini. Acesta poate fi confecționat dintr-o foaie de hârtie sau o placă de metal, deșeuri sau orice altceva ce prezintă texturi și degete și creează imagini.

Pasul următor constă în aplicarea presiunii asupra suprafeței dorite. Această presiune poate acționa asupra unui singur punct sau a suprafețelor mai mari și mai subtiri și poate implica zgârieturi, forfecarea sau spălarea. Acest lucru va transfera modelul imagistic pe suprafață. Uneori, o presiune excesivă poate distruge sau deforma imaginea dorită.

În cele din urmă, fixarea transferului poate necesita aplicarea de vopsele sau creioane și pensule pe suprafața imaginii. Acestea vor poligona zonele de interes și vor asigura imaginea pe hârtia sau suprafața dorită.

Ce este iconografia? Iconografia Culturală Istoria Artei Te-ar putea interesa si: Ce este iconografia? Iconografia Culturală Istoria Artei

Ce avantaje are frottage-ul în artă?

  1. Frottage-ul necesită puțin echipamente și costuri scăzute pentru a începe.

  2. Tehnica poate fi folosită pentru a crea imagini interesante și abstracte.

  3. Acesta poate alimenta imaginația prin transferul de imagini, șabloane și linii pe un suport.

  4. Transferul poate fi completat cu orice vopsea doriți, culoare sau desen.

  5. Arta poate fi prezentată ca o lucrare mare sau ca un afiș.

Exemple celebre de artă Frottage

  1. Lucrarea lui Joan Miró, „Interface”, din 1973, este o pictură mare, abstractă. Aceasta a fost creată prin saturare: Miró a trasat cifre de trei dimensiuni și a folosit apoi vopsele pentru a adăuga profunzime și culoare imagini.

  2. Alt exemplu de artă Frottage include lucrarea lui Robert Rauschenberg, „Rental Car Collage”, din 1991. Acest lucrare cuprinde suporturi și vopsele în interiorul unei gări pentru transferul imaginei.

  3. Paul Klee și-a folosit abilitățile de colorare și influențele lui cubiste pentru a adăuga culoare și adâncime imaginilor sale transferate prin frottage. "The Wound Caretaker" (1925) este un exemplu de pictură transferată prin frottage ce este inspirată de picturi din Bauhaus.

  4. Un alt exemplu de artă transferată prin frottage este lucrarea lui Lucio Fontana, "Gli strumenti e la strada" (1971). Această lucrare se bazează pe transformarea texturii pe care au transferat-o straturile suportului și vopselele.

Frottage-ul oferă oportunități infinite de exprimare artistica. Fie că folosiți texturi pentru a obține adâncime sau culori profunde pentru a crea imagini strălucitoare, frottage-ul poate fi utilizat pentru a realiza modele noi și interesante. Există multe exemple celebre de artă și pot fi găsite multe alte expresii creative folosind arta transferată prin frottage.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Ce este Frottage în artă? Exemple celebre de artă Frottage

Raspunde corect la intrebarea:
Cat face doi plus doi?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×