Ce este mai rău pentru inima ta: Zahăr sau sare?

Ce este mai rău pentru inima ta: Zahăr sau sare?

Deşi populaţia mondială se confruntă în mod continuu cu numeroase provocări de sănătate, inima se află în topul listei preocupărilor medicale. Prin urmare, limitele alimentare sunt cruciaţi pentru o inimă sănătoasă, în special în privinţa zahărului şi sarei. Ambele substanţe sunt diabolice în ceea ce priveşte sănătatea cardiacă a unei persoane, dar care este mai rău? În acest articol vom discuta despre ce este mai rău pentru inima ta: zahăr sau sare.

Care este mai rău pentru inimă?

Ca în cazul oricăror alte alimente, cea mai sigură metodă de a vă păstra inima în cea mai bună formă este prin limitarea cantităţii de zahăr şi sare pe care o consumaţi. Cu toate acestea, unele sunt mai dăunătoare decât altele pentru organism.

Zahăr

Zahărul a câştigat deja un nume infam ca principală cauză a bolilor de inimă. Datorită numeroaselor efecte pe care le are asupra organismului, a fost în mod specific identificat ca principala substanţă nutritivă care poate duce la complicaţii cardiace.Daune provocate inimii de zahăr

Avantajele cardiovasculare, datorate unei diete reduse în zahăr au fost cercetate intensiv pe parcursul ultimelor decenii şi studiile au adus la lumina câteva efecte ale excesului de zahăr asupra inimii. Acestea sunt:

  • Creşterea trigliceridelor: Trigliceridele sunt grăsimi care se găsesc în sânge. Un consum excesiv de zahăr cauzează eliberarea unei cantităţi mari de trigliceride, prin urmare creşterea riscului de boli cardiovasculare.

  • Scăderea nivelului de HDL: HDL (High Density Lipoproteins) acţionează ca un sistem de curăţare, deoarece curăţă arterele şi elimină grăsimile din organism. O dietă bogată în zahăr scade HDL-ul, crescând astfel riscul de boli cardiovasculare.

    Cât de repede poți elimina balonarea pentru sezonul de vară? Te-ar putea interesa si: Cât de repede poți elimina balonarea pentru sezonul de vară?
  • Creşterea presiunii sanguine: Zaharurile, precum si produsele alimentare procesate sunt asociate cu presiune sanguină crescută, ce poate duce la dezvoltarea ulterioară a bolilor de inimă.

Sare

În ciuda faptului că sarea pare probabil inofensivă datorită gustului său plăcut, excesiv de multă sare poate fi la fel de periculoasă precum zahărul pentru inima ta.

Daune provocate inimii de sare

Excesul de sare poate provoca câteva daune cardiace cunoscute. Acestea sunt:

  • Hipertensiune arterială: Consumul prea mare de sare poate duce la o creştere abruptă a presiunii sanguine, crescând riscul apariţiei bolilor de inimă- creşte riscul de a dezvolta o boală coronariană, accident vascular cerebral sau insuficienţă cardiacă congestivă.

  • Retenţia de apă: Consumul prea mare de sare duce la retenţia de apă în organism, în special în jurul inimii, ceea ce poate cauza umflarea și durere.

  • Probleme de ritm cardiac: Excesul de sodiu din sare poate perturba ritmul cardiac, ceea ce poate provoca aritmii sau alte probleme groaznice.

Excesul de zahăr şi sare poate dăuna inimii. Zahărul poate cauza creşterea trigliceridelor, scăderea nivelului de HDL şi creşterea presiunii arteriale, în timp ce excesul de sare poate provoca hipertensiune arterială, retenţia de apă şi probleme ale ritmului cardiac. Cu toate acestea, unele studii medicale concluzionează că excesul de zahăr poate cauza cele mai mari daune inimii. Prin urmare, ar trebui să fim extrem de precauţi şi să limităm consumul de zahăr şi sare în alimentaţia noastră.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Ce este mai rău pentru inima ta: Zahăr sau sare?

Raspunde corect la intrebarea:
Cat face doi plus doi?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×