Ce Este Managementul Strategic?

Ce Este Managementul Strategic?

Managementul strategic este o disciplină inter-departamentală destinată creșterii performanței unei organizații, precum și alinierea și echilibrarea obiectivelor cu care își asumă angajații organizației și cu care acționează. Această disciplină de servicii definește strategia unei organizații, planul și acțiunile sale pentru implementarea acesteia.

Ce reprezinta Managementul Strategic? Managementul strategic se referă la abilitatea unei organizații de a-și crea propriile căi și moduri prin care să atingă succesul pe termen lung, prin înțelegerea și abordarea schimbărilor care pot avea loc în mediul intern și extern al organizației. Managementul strategic presupune în mare parte realizarea și cunoașterea mediului extern, înțelegerea constrângerilor acestuia, precum și cutarea și identificarea punctelor forte și slabe se ale organizației sale.

Importanta Managementului Strategic Managementul strategic este o componentă esențială în succesul oricărei organizații. Asta pentru că acesta joacă un rol esențial în alinierea obiectivelor, valorilor și politicilor organizației. Managementul strategic este un proces care vizează crearea unei viziuni comune și punerea în aplicații a mijloacelor de a atinge acei obiectivi. El ne ajută să ne aliniere echipe, proiecte, activități, dar și să ne concentrăm pe ceea ce contează.Beneficiile Managementului Strategic Managementul strategic oferă organizațiilor multiple beneficii. În primul rând, acesta ne oferă perspective pe termen lung, oferind angajaților o imagine a evoluției companiei în decursul anilor. Acesta crează și o platformă pe bază căreia organizația și managerii lor pot lua decizii care sunt bine fundamentate, știind că permite concepte de rutine strategice în care să se mute rapid și eficient.

Avantajele Competitilie in Managementul Strategic Managementul strategic ajută o organizație să se concentreze pe competiție. Acest lucru se face prin identificarea punctelor forte și a părților care trebuie îmbunătățite și prin identificarea modalității în care se pot îmbunătății aceste componente. Astfel, managementul strategic ne oferă această imagine asupra altor organizații care poate fi folosită pentru a crea un avantaj competitiv.

Modelul de Management Strategic Există patru etape principale de management strategic pe care trebuie să le parcurgă orice organizație:

 1. Analiza externă Analiza externă implică evaluarea mediului extern al organizației. Aceasta presupune analiza și înțelegerea constrângerilor și a oportunităților oferite de mediul extern.

  Ce Este Personalitatea Clientului Și De Ce Este Importantă Te-ar putea interesa si: Ce Este Personalitatea Clientului Și De Ce Este Importantă
 2. Analiza internă Analiza internă se referă la identificare și înțelegerea resurselor și competențelor organizației, precum și identificarea punctelor forte și a celor slabe ale companiei.

 3. Formularea strategiei Formularea strategiei necesită identificarea obiectivelor organizației, planificarea și determinarea căii este cea mai potrivită pentru atingerea acestora.

 4. Implementarea strategiei Această fază implică realizarea planului stabilit anterior și verificarea gradului în care se realizează strategia.

Avantaje ale Managementului Strategic Managementul strategic oferă multe avantaje și beneficii unei organizații, printre care se numără:

 1. Claritate și concentrare Managementul strategic ne ajută să ne concentrăm pe ceea ce contează. Acesta ne oferă o imagine a tuturor componentelor de bază care trebuiesc abordat atunci când luăm decizii și ne ajută să ne îndreptăm mai eficient către obiectivele setate.

 2. Raportarea realizărilor Managementul strategic ne permite capteze în detaliu realizările companiei pe durata implementării strategiei de către management. Acest lucru ne oferă o imagine completă și clară a modului în care strategia a contribuit la realizarea obiectivelor.

 3. Abilitatea de a gestiona resursele Managementul strategic ne oferă o imagine de ansamblu a resursele disponibile pentru angajați, permițându-ne să gestionăm pe deplin acestea și să utilizăm resursele în modul optim.

 4. Evaluarea permanenta Managementul strategic oferă o bază permanentă de evaluare a strategiei. Acesta ne oferă posibilitatea de a face schimbări rapide și fără efort în cazul în care se constată că strategia respectivă nu se adresează actualei condiții.

Dezavantajele Managementului Strategic Deși există multiple avantaje oferite de managementul strategic, acesta are și câteva dezavantaje. Printre acestea se numără:

 1. Bugetele limitate Managementul strategic presupune alocarea resurselor într-o maniera mai eficienta. Acest lucru presupune adeseori că depășiri ale limitelor bugetelor existente.

 2. Stabilirea obiectivelor Stabilirea unor obiective clare și practice poate fi uneori o sarcină dificilă pentru manageri. Acest lucru se datorează faptului că obiectivele trebuiesc adesea adaptate din cauza schimbărilor constante din cadrul mediului.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Ce Este Managementul Strategic?

Raspunde corect la intrebarea:
In ce luna suntem?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×