Ce este Manga? Tot ce trebuie să știți despre benzi desenate japoneze

Ce este Manga? Tot ce trebuie să știți despre benzi desenate japoneze

Manga este commoditate universala a cărților desenate japoneze. Ea are o cultură întreagă propriu-zisă, fiind ceva mai mult decât o formă artistică - Manga este acum o adevărată industrie intrenațională și în continuă schimbare, influențând literatura, moda și chiar divertismentul. Manga influențează multe vieți și cuprinde fandoms și comunități masive din întreaga lume. În acest articol, vom explora pe larg aspectele Manga, de la istoria sa la aspectele sale culturale și economice.

Manga se referă la povestirile desenate japoneze, care au aceeași structură, stil și elemente ca cea a benzilor desenate din Europa, Eurasia și America de Nord. Aceste cărți desenate sunt apreciate în întreaga lume și au câștigat popularitate începând cu anii 1960. De atunci, lectorii Manga au rămas fideli acestei forme de divertisment unice.

Istoria Manga și Evoluția sa

Manga și-a început istoria modernă în anii 1600, când a apărut pe scena imagistică japoneză, faimosul artist Utagawa Kuniyoshi. Operele sale au început tendința de a picta scene incredibile ale eroilor miticii japoneze, pe care le putea folosi ca subiecte pentru ilustrații de desene animate. Dar producția Manga modernă s-a descurajat din cauza războaielor și schimbărilor politice din anii 1800.În jurul anului 1868, modernul Schimbării Meiji și-a propulsat producția Manga și a decis drumul pentru începutul comicurilor japoneze. Artiști precum Fukuzawa Ikka și Kitazawa Rakuten au fost monopolul benzi desenate japoneze de atunci, plasând o temă de educare mai mult decât de divertisment în producția lor.

În anii 1920, benzi desenate japoneze au început să iși schimbe abordarea și stilul pentru a atrage publicul. Artistul Shin-ichi Hatori a creat prima Comic Manga, intitulata "..Rakudai"."Aceasta a impresionat masiv publicul japonez, fiind primul comic cât se poate de puternic din punct de vedere artistic și imagistic.

Deși Manga nu a cunoscut un mare succes pe plan mondial decât în anii 1960 și după aceea, față de alte forme de entertainment, presa Manga și componenta sa de divertisment a crescut considerabil în ultimii ani.

Tipuri și Genuri de Manga

Manga poate fi găsită pe mai multe platforme, în diferite genuri și sub-genuri. Putem împărți Manga în două tipuri principale: Shounen Manga și Shoujo Manga.

Shounen Manga

Totul despre suprarealism și influența sa asupra pictorilor moderni Te-ar putea interesa si: Totul despre suprarealism și influența sa asupra pictorilor moderni

Shounen Manga este cea mai veche formă veche de Manga și este îndreptată în principal spre adolescenți și bărbați tineri. Această formă de Manga se concentrează pe aventuri, lupte epice, ecranizări și super eroi. Exemple de Manga Shounen includ "Dragon Ball", "Naruto", "One Piece" și "My Hero Academia".

Shoujo Manga

Shoujo Manga se adresează fetelor și tinerelor femei și se concentrează pe subiecte precum dragostea și adesea implică relațiile dintre personaje. Acestea pot acționa ca scrisori de dragoste despre experiențele de viață ale eroilor principali pe fundalul unei ambianțe epice sau un sentiment romantic. Exemple de Manga Shoujo sunt "Card Captor Sakura", "Kimi ni Todoke", "Honey and Clover" și "Fushigi Yûgi".

Alte genuri includ Manga:

. Seinen Manga – acestea sunt stele mai întunecate, îndreptate spre publicul adult sau matur. Ele se concentrează adesea pe subiecte mai întunecate și mature, cum ar fi cele legate de criminalitate, justiție și lupte. Exemple de Seinen Manga sunt "Neon Genesis Evangelion", "Akira" și "Gunslinger Girl".

. Josei Manga – acestea sunt îndreptate spre femeile mature și se concentrează adesea pe subiecte precum familia, prietenia și relațiile amoroase. Josei Manga se bucură de o convingere mai profundă, antrenând cititorii în storylines captivante. Exemple de Josei Manga includ "Sazanami Cherry", "Kimi ni Todoke" și "Himura Hideo no Su".

. Kodomo Manga – acest gen se adresează copiilor mai mici și se concentrează adesea pe personajele lor zâmbitoare și storyline-uri captivante. Exemple ale acestui gen includ "Doraemon", "Kirikou" și "Chibi Maruko-chan".

. Webtoon Manga – acestea sunt povești desenate sau narative digitale, fiind creeate și diseminate principal prin platformele web. Acestea se concentrează adesea pe elemente horror, thriller și SF. Exemple ale acestui gen includ "Tower of God", "The God Of High School" și "Cheese in the Trap".

Realismul și Metaforele Manga

Manga se diferențiază de alte forme de comic prin realismul său. Informațiile sunt de obicei ademenitoare și servesc ca o temă principală pentru lectură. Multe acte se referă la lucrurile cotidiene, cum ar fi cancelările, conflictele interne și lupta dintre diametralmente opusele.

Din punct de vedere artistic, desenarea de pixeli și designul sunt esențiale în Manga. 


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Ce este Manga? Tot ce trebuie să știți despre benzi desenate japoneze

Raspunde corect la intrebarea:
Cat face cinci plus trei?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×