Ce Este Marketingul?

Ce Este Marketingul?

Marketingul nu se referă doar la promovarea şi vânzarea productelor sau serviciilor. El fungționează, de asemenea, pe lângă activitatea de producție, în procesul de creare şi distribuire a produselor şi serviciilor care îi aduc satisfacţii clienților şi profituri întreprinderilor. Astăzi, el are un rol vital in strategia de business a unei companii.

Există foarte mulţi oameni care observă marketingul ca fiind doar câteva reclame în publicitate și vânzări(care cu siguranţă într-adevăr sunt o parte importanta a acestui subiect). Îtl este mai mult decât o simplă străduință de a vinde produse. Se referă la fiecare sector din business care participă la relația dintre piață și produsele și serviciile oferite de aceasta, indiferent că este vorba despre produse și servicii de consum, produse industriale, sau servicii.

Ce Implică Marketingul?

Un concept larg despre marketing ar trebui să includă nu doar publicitatea și promovarea produselor şi serviciilor specifice, ci și producția, distribuția și, în special, implicarea consumatorilor. Astfel, marketingul se referă la înțelegerea și satisfacerea nevoilor consumatorilor, prin producția şi distribuția de produse şi servicii potrivite clienților şi, în acelaşi timp, înţelegerea şi răspunsul la cerințele consumatorilor.Strategia de Marketing și Cercetarea de Piata

Strategia de marketing se concentrează pe descoperirea nevoilor clienților şi facilitarea satisfacerii acestor nevoi prin producția, distribuţia, promovarea şi monitorizarea produselor și serviciilor oferite. Strategia foloseşte o serie de instrumente, cum ar fi publicitatea, promovarea și vânzările, precum și strategii care se concentrează pe produse sau servicii individuale, cum ar fi strategia de brand, de preţuri, de distribuție.

Pentru a dezvolta o strategie de marketing, este important să se facă cercetarea piaței. Aceasta implică identificarea pierderilor potențiale prin observarea și analizarea clienților existenți și a consumatorilor potențiali. Cercetarea îi ajută pe furnizori să înţeleagă mai bine ce nevoi au clienții lor, cât de bine sunt cunoscuți produsele şi serviciile lor, cât de mulți consumatori aleg să cumpere produse similare. Acestea sunt doar câteva dintre lucrurile pe care le poate afla un producător din cercetarea de piață.

De asemenea, putem folosi cercetarea pietei si in procesul de dezvoltare de noi produse și servicii. Prin câștigarea informațiilor din cercetarea de piata, furnizorii pot înțelege mai bine cerințele clienților și au posibilitatea de a le oferi produse sau servicii îmbunătățite și mai relevante.

Când Este Mai Bine Să-Mi Închid Compania? Te-ar putea interesa si: Când Este Mai Bine Să-Mi Închid Compania?

Marketingul Digital și Tradițional

Exista doua tipuri de marketing, digital și tradițional.

Marketingul Digital

Marketingul digital se bazează pe tehnologia de informații, iar aceasta include instrumente, strategii și platforme digitale ca rețelele de socializare, comunicare prin intermediul telefonului mobil, publicitatea online, aplicația, SEO (optimizare pentru motoare de căutare) și content marketing. Unii oameni de afaceri vor folosi aceste instrumente pentru a promova produsele lor, încercând să facă acestea accesibile cât mai multor consumatori din lume.

Marketingul Tradițional

Marketingul tradiţional referă la metodele mai vechi de a atinge publicul, cum ar fi: publicitatea prin radio, reviste sau ziare, panouri, spoturi tv sau reclame prin intermediul corespondenţei directe; mai poate include, de asemenea, vânzarea directa si participarea la evenimente. Cele mai vechi metode permit companiilor să obțină informații directe despre consumatorii lor și să-i convingă să cumpere produsele lor.

Cum funcționează Marketingul

Mai jos vor fi detaliate 4 procese de bază ale marketingului:

  1. Planificare

În primul rând, marketingul implică planificare. Pentru a putea înțelege mai bine nevoile consumatorilor și a le putea satisface, este nevoie de cercetare. Cercetarea poate fi făcuta în interiorul întreprinderii, prin prelucrarea datelor interne, dar si prin colaborare cu clienții sau potențialii clienți ai companiei. Aceste cercetări ajută compania să înțeleagă mai bine nevoile consumatorilor și să elaboreze produse și servicii potrivite acestora.

  1. Producția

Marketingul implică, de asemenea, producţia. Acest lucru se referă la procesul de fabricare sau furnizare a produselor și serviciilor. Chiar și în cazul produselor care nu necesită producție, cum ar fi serviciile, marketingul implică elaborarea supportului necesar pentru oferirea lor. Acest lucru se referă la pregătirea și angajații, precum și la aprovizionarea necesară pentru furnizarea acestora.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Ce Este Marketingul?

Raspunde corect la intrebarea:
Cate anotimpuri are anul?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×