Ce este marketingul local?

Ce este marketingul local?

Marketingul local este o practică de marketing folosita pentru a promova produse sau servicii specifice unei localități geografice. Utilizând marketingul local, îți poți promova produse și servicii atât offline cât și online care să răspundă unor nevoi specifice grupurilor locale și care să conecteze brandul tău cu clienții și consumatorii locali.

Planificarea, strategia și implementarea marketingului local pot fi realizate în trei pași esențiali:

 1. Identificați publicul țintă local Bazați-vă strategia de marketing local pe dorințele și nevoile targetul specific local al dumneavoastră. Identificați caracteristicile demografice ale anumitor zone sau grupuri locale și concentrați-vă ofertele și mesajele de marketing pe acele zone geo-targetate și profiluri specifice.

 2. Determinați platformele și canalul potrivit Promovați-vă produsele și serviciile prin intermediul platformelor și canalelor potrivite, precum motorul de căutare a locațiilor locale, publicitate locală, site-urile locale sau vlogging. Aceasta vă va asigura că veți comunica o imagine și notorietate de brand produsele și serviciile relevante și specifice clientelei locale.

 3. Utilizați tehnici de marketing online și social media pentru participare și engagement

Participarea și engagementul local sunt esențiale pentru generarea impactului pe piața locală. Utilizați tehnici ESEM pentru a obține conversații locale și engagement, precum targuri de produse, cupoane locale și oferte zonale, campanii prietenoase față de clienți și alte activități similare.Câteva beneficii ale marketingului local

Realizat în mod corect, marketingul local oferă o serie de avantaje de suport pentru business-ul local. Aici sunt câteva dintre cele mai importante beneficii ale marketingului local:

 1. Oportunitatea de a ținti clienți locali Desigur, cea mai importantă și evidentă avantajă a marketingului local este șansa de a targeta clienți locali. Prin targetarea zonei în care funcționează afacerea, veți putea concentra eforturile de marketing pe clienții potențiali din zona dvs. particulară.

 2. Reducerea costurilor de marketing Aceeași concentrare se poate dovedi extrem de eficientă și în vederea economisirii de bani. Strategia "localizată" reduce costurile de marketing în mai multe moduri: economisiți bani pe media tradițională (publicitatea radio și TV, reclama tiparită) și, în același timp, veți obține mai mult tracțiune pe platformele digitale alese.

  Ce este email marketing? Și de ce contează? Te-ar putea interesa si: Ce este email marketing? Și de ce contează?
 3. Crește vizibilitatea și notorietatea de marcă Având un target local, veți putea alege cu precizie și acuratețe brandingul și dezvolta încrederea în imagina brandului. Concentrarea asupra propriei zone geografice vă poate aduce reputație și notorietate de marcă pozitive.

 4. Construirea legăturilor solide de comunicare cu comunitatea locală

O comunicare strânsă cu acea comunitate se poate crea prin organizarea evenimentelor în zona sau interesarea pentru realitatea locală. O astfel de relație va duce la sentimente pozitive față de afacerea dvs. și va ajuta la creșterea succesului general al brandului local.

Marketing prin cupoane și oferte locale

O altă modalitate foarte importantă de a atinge publicul local este de a folosi cupoane și oferte personalizate specifice zonei. Cu cupoanele locale, veți capta atenția clienților și veți mări vânzările. Acest lucru este mai simplu și mai ieftin decât să utilizați cupoane pentru un public nelocal.

Alte metode de marketing local

 1. Compensați clienții în produse, servicii și schimbări

Clienții iubesc schimbările pe care le veți oferi la nivelul local. Ofereți recompense concrete, cum ar fi o reducere la cumpărăturile de la supermarketuri în interiorul zonei, servicii gratuite, persoane gratuite sau reduceri la evenimente specifice localității: târguri de agricultură, spectacole de jazz, competiții sportive sau alte evenimente locale.

 1. Folosiți echipa locală pentru a vă crește notorietatea

Numită, de asemenea, influencer marketing local, echipa locală este un mod eficient de a comunica către publicul dvs. local și de a-l motiva pe același. Contactați publicul profilului și gusturilor similare ale publicului dvs. local și cereți-le să promoveze brandul și produsele dvs. în zona locală.

 1. Participați la evenimente de marketing local și programe savurare

Strategia dvs. de marketing local ar trebui să includă și participarea la evenimentele locale și programe de prezentare. Atingerii locali vor fi implicați în activități de promovare și branding interactive, cum ar fi targurile de cartier.

 1. Utilizați tehnici de marketing audio, video și radio local

Tehnologia audio, video și radio locală poate ajuta la crearea campaniilor de marketing cu grad mare de penetrare. Utilizați beneficiile acestor platforme pentru a asigura o informare cuprinzătoare a produselor și serviciilor dvs.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Ce este marketingul local?

Raspunde corect la intrebarea:
Cat face doi plus doi?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×