Ce este o cheltuială fixă?

Ce este o cheltuială fixă?

Cheltuielile fixe sunt acele cheltuieli lunare regulate care se pot astepta, iar suma care se cheltuie pentru ele rămâne la fel de la luna la luna. Cu alte cuvinte, o cheltuială fixă este o cheltuială pe care un individ sau o companie se angajează sa o efectueze regulat. O persoană poate fi supusă numeroaselor cheltuieli fixe, în timp ce o întreprindere fluctuează în funcție de mărime, cămătar și sfera de activitate.

În cele ce urmează, să aruncăm o privire mai atentă asupra ceea ce sunt exact cheltuielile fixe și asupra întrebărilor pe care le pun oamenii și companiile cum ar fi „Ce cheltuieli fixe trebuie să plătesc?” sau „Cat de mult trebuie să planific cheltuielile fixe ale afacerii mele?”

Cum să identifici cheltuielile fixe

Cheltuielile fixe sunt relativ simple de identificat. Acestea sunt toate acele cheltuieli necesare pentru a păstra în funcțiune negocierile tale zilnice sau activitatea ta comercială. Cheltuielile fixe sunt cheltuieli standard care apar pe fiecare factură și care, în majoritatea cazurilor, nu se pot modifica semnificativ. Evident, pot exista cazuri în care pot fi modificate și chiar complet eliminate, în funcție de circumstanțele individuale.Exemple de cheltuieli fixe

Descoperirea cheltuielilor fixe și a fluxului de venituri este esențială pentru menținerea unui buget sănătos. Pentru a face acest lucru, trebuie întâi să înțelegem care sunt aceste cheltuieli fixe și cum să le includeți în propriul vostru budget.

Iată câteva exemple de cheltuieli fixe cu care ești probabil familiarizat:

  1. Chirii
  2. Taxe și impozite
  3. Facturile curente și de utilități
  4. Plata asigurărilor
  5. Divertismentul
  6. Abonamentele
  7. Împrumuturile
  8. Plata datoriilor

Toate aceste exempl de cheltuieli naște mai multe intrebari cum ar fi de ce sunt cheltuielile fixe importante, în ce mod pot fi ele reduse și cum să le încadrez în buget? Răspunsurile la toate aceste întrebări vor fi prezentate în cele ce urmează.

De ce sunt cheltuielile fixe importante?

Cheltuielile fixe sunt importante pentru că acestea sunt cheltuielile necesare pentru a menține o situație financiară stabila. Chiar și cele mici de natura facturilor de servicii publice sau abonamentelor reprezintă un cost sigur lunar pe care trebuie să-l acoperi pentru a-ți menține stilul de viață. De aceea, aceste cheltuieli trebuie să fie o prioritate în bugetul dvs. pentru a vă asigura că aveți resurse suficiente pentru a le face față și nu ajungi la împovărarea datoriilor.

Aparate profesionale în bucătărie: cheltuială semnificativă sau investiție? Te-ar putea interesa si: Aparate profesionale în bucătărie: cheltuială semnificativă sau investiție?

De asemenea, cheltuielile fixe sunt folositoare și datorită faptului că ne oferă o cale de a face cumpărături mai informate. Acestea îngreunează comiterea greșelilor de cumpărătură, precum și investiții sau cheltuieli impulsive și îți oferă un cadru care te poate ajuta să faci cumpărături în mod înțelept și prudențial.

Cum pot fi reduse cheltuielile fixe?

Din fericire, există câteva metode prin care un consumator sau o întreprindere poate încerca să reducă cheltuielile fixe. Acestea se pot reduce prin restructurarea bugetului, renegocierea ratelor de credit sau servirea facturilor prin programele de economisire a serviciilor publice.

Iată câteva modalități prin care poți începe să economisești bani prin reducerea cheltuielilor fixe:

• Restructurarea bugetului - Aceasta este strada de bază pe care trebuie să o luați în direcția dvs. Potrivit University of Wisconsin Extension, este important să veniți cu un plan pentru a echilibra nevoile dvs. Așezare a bugetului și culpabilizare; aceasta poate fi chiar o listă pe care să o completați periodic cu facturile, cheltuielile de divertisment etc.

• Renegocierea ratelor de credit - Din fericire, uneori poți negocia ratele de credit ale facturilor pe care trebuie să le plătești lunar, incluzând dobânzile. Asigurați-vă că întotdeauna ceri reduceri de preț și luați în considerare extinderea termenului din cauza întârzierii plăților.

• Câștigarea) unui bonus bonus - Există numeroase programe de economisire a utilităților și programe de loyalty care te recompensează cu reduceri sau alte avantaje pentru a-ți reduce anumite cheltuieli. Merită să explorezi această cale pentru a te asigura că economisești cât mai mult.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Ce este o cheltuială fixă?

Raspunde corect la intrebarea:
Cate anotimpuri are anul?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×