Ce este o declarație de profit și pierdere?

Ce este o declarație de profit și pierdere?

O declarație de profit și pierdere sau DPP este un raport financiar important care prezintă încasările, cheltuielile și profitul net al unei companii de-a lungul unei perioade de timp. Această declarație prezintă informații cruciale investitorilor, proprietarilor, dar și contabililor despre cât de productivă este o companie și câte resurse are disponibile pentru a susține călătoriile sale.

De ce este o Declarație de Profit și Pierdere importantă?

O DPP este una dintre cele trei informații principale necesare pentru a înțelege și gestiona în mod eficient o companie. Acestea sunt cele trei rapoarte financiare: bilantul, DPP și fluxul de numerar. Fiecare raport oferă o imagine de ansamblu asupra modului în care o companie folosește capitalul și resursele financiare.

O declarație de profit și pierdere măsoară cât de productivă și eficientă este o companie prin prezentarea veniturilor, a cheltuielilor și a profitului, precum și prin analizarea veniturilor și cheltuielilor potențiale.

La ce sunt folosite datele din Declarația de Profit și Pierdere?

Declarația de Profit și Pierdere are mai multe utilizări. Acestea vă oferă o imagine de ansamblu despre activitățile de bază ale companiei și, de asemenea, oferă informații cheie utilizatorilor - de la proprietarii și investitorii companiei la contabili și angajați.De asemenea, datele din Declarația de Profit și Pierdere pot fi folosite în mai multe scopuri, inclusiv pentru a măsura eficacitatea companiei pe termen lung, a compara performanța actuală și anterioară și a obține o înțelegere generală a situației financiare a companiei.

Care sunt informațiile incluse într-o Declarație de Profit și Pierdere?

O declarație de profit și pierdere este de obicei împărțită în mai multe categorii. Aceste categorii includ:

  1. Venituri: Acestea sunt sumele primite de o companie din vânzări, servicii și alte venituri care nu au legătură cu vânzările și serviciile companiei.

  2. Cheltuieli: Acestea sunt costuri și alte cheltuieli legate de operațiunile companiei, cum ar fi cheltuielile de funcționare, salariile și impozitele.

  3. Profitul brut: Profitul brut este diferența dintre venituri și cheltuieli. Acesta reprezintă profitul companiei înainte de impozitare.

    Ce este un certificat de faliment? Te-ar putea interesa si: Ce este un certificat de faliment?
  4. Alte cheltuieli și venituri: Acestea sunt cheltuieli suplimentare și venituri suplimentare care nu pot fi agregate în alte categorii de profit și pierderi. Acestea ar include, de exemplu, venituri sau cheltuieli non-operaționale.

  5. Alte cheltuieli cu impozitele: Acestea sunt cheltuielile datorate impozitelor platite companiei, cum ar fi impozitul pe venit sau impozitul pe profit.

  6. Profitul net: Profitul net sau pierderea netă este diferența dintre veniturile de exploatare și cheltuielile de exploatare, după ce s-au luat în considerare alte venituri și cheltuieli suplimentare și impozitele. Acest lucru reflectă adevăratul profit sau pierdere al companiei.

Cum este formată o Declarație de Profit și Pierdere?

O declarație de profit și pierdere este formată din patru componente principale: venituri, cheltuieli, profitul brut și profitul net. Toate acestea sunt formulate diferit de la o companie la alta, în funcție de activitățile de bază.

De obicei, o declarație de profit și pierdere este prezentată într-o formă grafică, cum ar fi o diagrame detaliată sau un tabel. Acest lucru face mai ușor pentru utilizatorii săi să înțeleagă toate informațiile și să facă comparații cu alte perioade de timp.

Ce înseamnă o pierdere în comerț?

În comerț, pierderea se referă la creșterea cheltuielilor unei companii, în minus față de suma pe care aceasta a obținut-o din vânzari în aceeași perioadă. În general, o pierdere se referă la momentul în care veniturile obținute din vânzări sunt mai mici decât sumele cheltuite pentru producția și vânzarea produselor și a serviciilor. Acest lucru poate fi rezultatul multiplelor elemente, cum ar fi produsele nevandabile, de costurile ridicate ale producei și serviciilor și a lipsei de marketing și de promovare.

În ce diferă o Declarație de Profit și Pierdere de un bilanț?

Cea mai importantă diferență de remarcat între o Declarație de Profit și Pierdere și un bilanț este natura informațiilor financiare furnizate.

În timp ce un bilanț prezintă informații despre activele și datoriile unei companii pe o perioadă de timp determinată, o DPP reflectă modul în care se folosesc aceste active și datorii în vederea obținerii unui profit.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Ce este o declarație de profit și pierdere?

Raspunde corect la intrebarea:
Cate anotimpuri are anul?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×