Ce este o instituție financiară?

Ce este o instituție financiară?

O instituție financiară este un intermediar sau un antreprenor care furnizează un serviciu de intermediar sau consultativ asupra a ceea ce spun experții apelat un serviciu de financiar-bancar. Aceste entități financiare sunt organizații special construite pentru a oferi consultanță financiară și pentru a facilita transferuri de bani între instituții, cum ar fi bănci și investitori. Aceste instituții financiare servesc ca un mod de îmbunătățire a activității economice printre comercianti, investitori, finanțatori și bănci de investiții.

Ce sunt instituțiile financiare? O instituție financiară este o organizație care oferă servicii financiare și produse de economisire, inclusiv conturi de depozit, împrumuturi, investiții și asigurare, atât pentru persoanele fizice, cât și pentru alți clienți. Aceste produse și servicii sunt proiectate să servească intereselor tuturor partenerilor cu economiile și investițiile lor.

Tipuri de instituții financiare Există mai multe tipuri de instituții financiare care pot fi clasificate în funcție de activitățile lor, dimensiunile lor și scopurile lor:

Tipuri de entități financiare în funcție de activitate: 1.Bănci: Sunt principalele intermediare financiare și cele care oferă servicii de depozit, împrumut și credit. Acestea sunt instituții financiare controlate de reglementatori și licențiate pentru a oferi diferite servicii financiare. 1. Companii de investiții: Acestea oferă o varietate de servicii, inclusiv servicii de brokeraj și consultanță financiară. Aceste instituții sunt în special reglementate de Securities and Exchange Commission (SEC) și alte organizații similare din întreaga lume.

 2. Fonduri de investiții: Aceste instituții se adresează investitorilor privați și oferă diferite tipuri de fonduri mutuale de investiții la nivel mondial. Aceste fonduri sunt administrate de profesioniști cu experiență în investiții și sunt reglementate de reglementatoari.

 3. Companii de asigurări: Acestea oferă o gamă largă de produse de asigurare, cum ar fi asigurări auto, casă și viață. Aceste companii sunt reglementate de state în întreaga lume și sunt menite să asigure protecția și interesele clienților.

Tipuri de instituții financiare în funcție de dimensiune și scop:

Ce este un acționar? Te-ar putea interesa si: Ce este un acționar?
 1. Bănci centre-locale / mici: Sunt de obicei mai mici sau mai multe entități financiare care se concentrează în principal pe o anumită regiune, precum și pe servicii cu valori mai mici, cum ar fi creditare și depozite.

 2. Bănci naționale / mari: Acestea sunt bănci care se ocupă de afaceri în mai multe regiuni și zone, precum și de activități globale de tranzacționare. Ele oferă, de obicei, instrumente financiare avansate pentru clienții lor.

 3. Fonduri de capital de risc: Aceste fonduri sunt entități financiare care investesc în companii private, precoce sau înainte de IPO, pentru a se asigura că acele companii se dezvoltă și se extind pe piața de capital și își cumpără sau vinde acțiuni.

 4. Bănci de investiții: Aceste instituții se adresează exclusiv investitorilor instituționali și furnizează servicii și produse financiare avansate, cum ar fi tranzacționare și consultanță în materie de investiții.

 5. Companii de brokeraj: Aceste companii conectează investitorii individuali și instituționali într-o serie de tranzacții și fornează produse și servicii în materie de tranzacționare și consultanță.

Servicii financiare oferite de instituțiile financiare Mai jos sunt indicate principalele servicii financiare pe care le poate oferi o instituție financiară:

 1. Conturi de depozit și investiții: Acestea facilitează economisirea banilor unei persoane și îi oferă acesteia opțiuni de investiții pentru a-și îmbunătăți pe termen lung portofoliul investitorului și a-și îmbogăți activele.

 2. Împrumuturi regulate și consum: Acestea pot fi solicitate de clienți sau de furnizori pentru a acoperi cheltuielile și obligațiile curente ale lor. Aceste împrumuturi pot fi, de asemenea, destinate finanțării de susținere a achizițiilor lor sau pentru a face investiții.

 3. Pachete de asigurare: Acestea sunt destinate protecției patrimoniale a proprietarilor, precum și asigurărilor care oferă protecție împotriva dezastrelor naturale sau a pagubelor suferite. Aceste produse pot fi, de asemenea, concepute pentru a asigura protecția bănească în cazul decesului titularului din părțile terților.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Ce este o instituție financiară?

Raspunde corect la intrebarea:
Cat face 5 ori 5?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×