Ce este o uniune civilă?

Ce este o uniune civilă?

Este un concept nou în întreaga lume, uniunea civilă fiind o nouă alternativă la căsătorie. Această formă de legătură este în principal recunoscută în ţări ca Franţa, Portugalia, Spania, Argentina, Marea Britanie si multe altele. Este o formă relativ nouă de monogamie care oferă partenerilor aceleași responsabilităţi și recunoaște un parteneriat legal. Acestea fiind spuse, să vedem care sunt principalele diferențe dintre căsătorie și uniunea civilă.

  1. De ce ai alege o uniune civilă, dacă există căsătorie?

O uniune civilă oferă partenerilor aceleasi responsabilități și statut legal ca cel al căsătoriei și a drepturilor asociate acesteia. Prin urmare, aceasta poate fi o alegere preferată pentru cei care nu doresc sa se căsătorească religios sau din alte motive.

De asemenea, în uniunea civilă, partenerii nu sunt limitați la un anumit model de căsătorie și au mai multă flexibilitate în privința parteneriatului pe care îl desfășoară și a responsabilităților pe care vor decide să și le asume.  1. Care sunt câteva avantaje legale ale unei uniuni civile?

Uniunea civilă poate oferi câteva avantaje legale, cum ar fi:

  • Drepturi la pensie și asistenţă socială. Printre acestea se numără și drepturile soțului superstit de a primi o parte din pensia soțului sau a soției, indiferent dacă au divorțat sau nu.

  • Drepturi la moștenire. De exemplu, partenerii care își pun însemnează o uniune civilă ar putea să profite de drepturile la moștenire potrivit legii.

  • Dreptul de a stabilirea unui contract prenupțial. În cazul căsătoriei, perechea nu poate stabili un contract prenupțial și sunt guvernaţi de legile privind moştenirea, divorțul și partajul proprietății. În uniunea civilă, partenerii pot să își stabilească aceste reguli și să le modifice după cum cred ei de cuviință.

    Care este utilitatea montarii unor dozatoare de apa in lobby-ul unui hotel? Te-ar putea interesa si: Care este utilitatea montarii unor dozatoare de apa in lobby-ul unui hotel?
  1. Care sunt câteva dezavantaje ale unei uniuni civile?

Există și anumite dezavantaje pe care le poate avea o uniune civilă. Unul dintre dezavantajele principale este lipsa statutului de căsătorie. Deoarece există numeroase beneficii și protecții legale asociate căsătoriei pe care o persoană nu le va primi dacă se angajează într-o uniune civilă, cum ar fi drepturile de moștenire și de pensie în cazul în care unul dintre parteneri decedează sau divorțează.

De asemenea, instalarea unei uniuni civile poate fi mai complicată decât căsătoria. Purtarea documentelor necesare în faţa autorităţilor pot contracta un cost financiar important și poate fi necesar un avocat sau un consilier juridic pentru a ajuta partenerii să stabilească un contract bun.

În cele din urmă, o uniune civilă nu poate fi dispusă prin divorț, așa cum se întâmplă în cazul căsătoriei. Deci, în cazul în care una dintre persoanele implicate în relație dorește să se despartă de cealaltă, acest lucru poate fi dificil de realizat pe hârtie.

O uniune civilă poate fi o formă preferată de a stabili responsabilităţi și legalizare dintre două persoane, mai ales pentru aceia care nu se simt atrași de conceptul de căsătorie. Există câteva avantaje precum responsabilități și drepturi legale, dar și anumite dezavantaje, cum ar fi lipsa câtorva dintre drepturile și beneficiile stabilite pe parcursul căsătoriei. Deși conceptul uniunii civile nu este pe deplin acceptat în toată lumea, majoritatea părților implicate au de câștigat de la aceasta formă de parteneriat legal.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Ce este o uniune civilă?

Raspunde corect la intrebarea:
Cat face doi plus doi?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×