Ce Este Personalitatea Clientului Și De Ce Este Importantă

Ce Este Personalitatea Clientului Și De Ce Este Importantă

Fostul premier al SUA, Abraham Lincoln, spunea că „Cea mai bună modalitate de a prezice viitorul este să aibă cunoștințele despre trecut”, această abordare vorbind despre importanța cunoașterii istoriei și a factorilor care au dus la schimbări. Aceeași abordare se aplică și în domeniul afacerilor, unde cunoașterea și înțelegerea personalității clientului se dovedește a fi esențială astăzi. Într-o lume în care contează mai mult ca niciodată relația dintre dvs. și clienții dvs., cunoașterea personalității și a preferințelor acestora poate face diferența între un business de succes și un business care ratează.

Iată de ce este importantă, ce este și cum puteți utiliza cunoștințele și informațiile despre personalitatea clientului pentru a vă îmbunătăți afacerile și a crește profitabilitatea.

Partea 1: Ce Este Personalitatea Clientului?

Personalitatea clientului poate fi definită ca fiind ansamblul trăsăturilor, preferințelor și valorilor sale, care modelează cum poate apropia un client un produs sau un serviciu și cum poate fi influențat el însuși de serviciul sau produsul respectiv. Este vorba despre cum se simte clientul, ce gânduri și sentimente îl inspiră un produs sau serviciu, ce preferințe are și cum îl ajută acesta să rezolve o problemă sau să atingă un obiectiv.Una dintre cele mai importante elemente din cadrul personalității unui client este preferința sa, ceea ce determină ce produs sau ce serviciu ar alege, dar și lupta sa împotriva schimbării - ce anume îl determină săcontinue să folosească același produs sau să rămână fidel și să folosească același serviciu.

Iată câteva elemente importante ale personalității clientului pe care fiecare companie ar trebui să le țină în vedere atunci când își dezvoltă produsele și serviciile și îi câștigă pe clienții lor:

• Valori - convingerile, idealurile și credințele fundamentale care modelează gândirea și comportamentul unui client; • Preferințe - ce anume îl face pe un client să apropie un produs sau un serviciu; • Atitudine - ce anume face diferența între ce încurajează și ce împiedică un client să cumpere un produs sau un serviciu; • Opinii - ce înseamnă un produs sau un serviciu pentru un client și cum percep acesta produsele și serviciile oferite; • Obiective - ce anume îl face pe un client să cumpere un produs sau un serviciu și ce îl determină să rămână fidel, dacă acela îi îndeplinește nevoile și așteptările; • Compatibilități - cum se îmbină produsele și serviciile oferite cu personalitatea clienților.

Ce Este 3D Secure 2 Și Cum Funcționează? Te-ar putea interesa si: Ce Este 3D Secure 2 Și Cum Funcționează?

Partea 2: De Ce Este Importantă Înțelegerea Personalității Clientului Pentru Afaceri?

Cu numărul de opțiuni, produse și servicii disponibile, clienții pot să aleagă oricând produsele și serviciile altcuiva. Cu cît îi cunoașteți mai bine, cu atât vă poate turna în avantaj, dacă știți cum să utilizați această informație împotriva concurenței.

Cunoașterea profundă a personalității clientului - caracteristici și preferințe de care să țină cont compania - poate face foarte multe pentru a face ca un business să devină productiv și să crească veniturile. Iată câteva avantaje pe care le are înțelegerea personalității clientului pentru afaceri:

• Potențial mai mare de a acura clienți - cunoașterea și înțelegerea profundă a nevoilor și preferințelor clienților poate deschide căi de a atrage și menține clienții existenți și pe viitor.

• Personalizarea produselor și serviciilor - cunoscând mai bine clienții, compania poate personaliza produse și servicii pentru a răspunde cerințelor lor cât mai bine și pentru a crea un sentiment de apartenență ce favorizează relația cu clienții.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Ce Este Personalitatea Clientului Și De Ce Este Importantă

Raspunde corect la intrebarea:
Cat face 5 ori 5?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×