Ce este punctillismul?

Ce este punctillismul?

Punctillismul este o tehnică de pictură unică, unde poligoane mici împreună formează imaginea. Acesta a apărut în Franța la începutul anilor 1900 și a devenit una dintre cele mai importante direcții ale picturii covanești în cele din urmă. Acest tip de pictură se caracterizează prin stilul de reproiectare al unui obiect, a unui peisaj sau a unei figure umane prin mai mulţi puncte mici de culoare. Acest mini artwork este structurat pe baza culorilor ţintă, folosite de pictor în procesul de creaţie, și poate fi considerat ca parte a picturii abstracte.

Istoria punctillismului

Punctillismul a luat naștere când două pictori francezi − Georges Seurat și Paul Signac − au experimentat cu un stil nou, numit divisionism. După ce au învățat prin intermediul unei tehnici mai vechi numită pointillism, cei doi au avut ideea de a picta fără efectul auriu pe care l-a peisajul auriu cu brushstroke-uri tradiționale. În loc să facă asta, pictorii pun mai multe miniaturi de culoare alături și în locuri diferite, prin presupunea că ochiul uman percepe acele culori ca un singur obiect sau imagine.

Elementele punctillismului

Unul dintre elementele importante ale punctillismului este modul de a folosi culorile. Seurat și Signac au experimentat cu mai multe tipuri de culori, cum ar fi roșul, albastrul, galbenul și culorile primare. Aceștia și-au dat seama că virtutea aduce producerea luminii, iar dacă culorile ar fi amestecate cu propriul lor, ar rezulta o mai puternică luminozitate. Pentru scenografia punctillismului, un pictor va folosi elemente ca geometrie, perspectivă și proporții simetrice. Centrul compoziției pun de obicei elementele de bază, față de simetria prin care putem observa detaliile de umplere a elementelor de umplere a compoziției.Exemple de punctillism

Unii dintre cei mai renumiți pictori care au folosit punctillismul sunt:

  1. Georges Seurat a folosit această tehnică în lucrările sale artistice, printre care cele mai cunoscute lucrări „A Sunday Afternoon on the Island of La Grande Jatte” și „Bathers at Asnières”.

  2. Henri-Edmond Cross, unul dintre discipolii lui Seurat, a fost primul artist care a prezentat publicului tema punctillismului. Una dintre lucrările sale celebre este „Parable of the Hens and Chickens”.

  3. Paul Signac a lucrat alături de Seurat, contribuind la stilul punctillismului. Una dintre lucrările sale celebre este „The Breakfast”.

    De ce Quezon City Filipine este un centru de artă uimitor? Te-ar putea interesa si: De ce Quezon City Filipine este un centru de artă uimitor?
  4. Maximilian Luce, un admirator al lui Seurat și Signac, folosește punctul de vedere pentru a exprima detaliile peisajelor portuare franceze.

Tehnici punctillism

Unul dintre principalele moduri de pictură punctillistă este aplicarea culorilor pe suprafața canvasului sau pe hârtia de lucru folosită. Aceste mici linii de culoare şi puncte vor fi folosite pentru a crea efectul unei imagini întregi pe care marele public o poate recunoaşte. Pentru a obţine o imagine la rezoluţie optimă, sunt necesare foarte multe puncte şi linii de culoare mici. Pentru a lucra într-un cercet facil, multi artiști folosesc opțiunile grafice ale unui desenator digital sau ale unui calculator.

Beneficii punctillism

Unul dintre principalele beneficii pe care le oferă o piesă punctillistă este realizarea gradației de lumină și culoare. Folosind această tehnică, un artist poate crea un efect de profunzime și contrast, acoperind mai mult spațiu și producând panouri mișcătoare. Deoarece pictura punctillistă nu necesită multă pregătire și munca grea, este ideal pentru artiștii noi și poate fi învățat rapid și ușor. Mai mult decât atât, artistul obține rezultate uimitoare, deoarece punerea în scenă a culorilor se realizat e cu mult mai mult detaliu de ceea ce poate face cu brushstroke-uri tradiționale.

Echipament și materiale necesare

Un simplu set de echipamente și materiale poate oferi artistului tineri toate ceea ce are nevoie pentru a lucra în stil punctillist. Aceste includ:

-un bloc de desen de înaltă calitate;

-un set de culori acrilice;

-două sau mai multe seturi de pensule mici;

-un set de corectori şi acuarele;

-un mic cuțit;

-o masă de lucru curată.

Sfaturi generale

Folosind această tehnică, pictorul poate obține rezultate uimitoare și trebuie să țină cont de câteva sfaturi generale. Acestea includ:

-planificați prima pictură;

-începeți cu aplicarea culorii;

-folosiți pensule mici pentru a aplica culorile;

-lucrați în cantităţi mici câteodată;

-utilizați culori vibrante;

-nu uitați să faceţi micuți corecții;

-utilizați umbrele și elementele de contraste.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Ce este punctillismul?

Raspunde corect la intrebarea:
Cat face doi plus doi?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×