Ce este testamentul de viață?

Ce este testamentul de viață?

Testamentul de viață este o declarație legală ce poate fi folosită de indivizi pentru a se pregăti în cazul în care apar întâmplări imprevizibile. El poate fi folosit pentru a indica respectarea dorințelor tale privitoare la tratamente medicale, dacă incapabil să le acordi consimțământul direct. Este documentul ideal pentru persoanele in varsta sau pentru cei care se afla într-o stare critică de sănătate și nu pot comunica propriile lor hotărâri etice și morales; acesta poate fi considerat ca ultima voce a ta. În această lucrare ne vom concentra și vom aduce în discuție pe scurt ce conține un testament al vieții și ce tipuri de concepte poate să include.

Ce este un Testament de Viață?

Un testament de viață reprezintă directia sau preferințele cu privire la tratamentul medical și la îngrijirea medicală pe care persoana le-ar putea dori sau respinge în cazul în care se află într-o situatie medicală în care nu poate face asemenea alegere de sine stătător. Testamentul de viață nu foloseste doar termenul de tratament-cuvantul “viață” reprezintă și alte alegeri care pot fi făcute pe viitor, cum ar fi donarea de țesuturi. Documentele clinice referitoare la tratamente medicale publicate înainte și în prezent au crescut semnificativ de la sfârșitul celui de-al doilea război mondial și, prin urmare, au crescut și numărul acelor persoane care folosesc testamentul de viață. Testamentul unei persoane acordă dreptul persoanei de a-și exprima opinia asupra medicamentelor și procedurilor medicale și de a-și exprima liber voința cu privire la viitoare tratamente și intervenții.Ce Să Includi Într-un Testament de Viață

Testamentul de viață poate conține o gamă largă de informații medicale, inclusiv instrucțiuni privind tratamentele medicale optime admise sau respinse de persoana pentru care acesta este semnat. Unele exemple de instrucțiuni pe care le puteți include sunt prezentate în lista de mai jos:

• dacă doriți să obțineți îngrijiri paliative atunci când nu mai puteți suporta orice alt tratament medical intruziv; • dacă doriți să vă panseze rana sau să evitați panseurile; • dacă doriți sau nu doriți tratamente precum nutriția și hidratarea intravenoasă; • dacă doriți sau nu doriți tratamente sintetice, cum ar fi respiratorul mecanic și medicamentele intravenoase și alte forme de suport respirator; • dacă doriți sau nu doriți donarea de organe sau țesuturi; • dacă doriți să fiți mutat intr-o unitate cu cu astfel de instrucțiuni medicale; • dacă doriți ca ceilalți sa și-i respecte dorințele privind tratamentele și îngrijirile medicale.

Ce este un profil de client și cum se creează unul Te-ar putea interesa si: Ce este un profil de client și cum se creează unul

De Retinut În Legatura Cu Testamentul de Viață

Testamentul de viață nu poate fi folosit pentru a aborda ce înțelegeri specifice se pot aplica categoriei de tratamente selectate, ci doar acele principii despre care persoana poate decide în avans ce de categorie de tratamente sau îngrijiri s-ar dori sau pe care le grim respinge. Majoritatea documentelor țin cont de anumite aspecte la nivel de tratament în cazul în care persoana nu poate comunica propriile opțiuni, fie din cauza starii medicale, fie din cauza Dizabilității intelectual; de exemplu, acordul pentru anumite tratamente poate fi acordat sau refuzat, in functie de starea pacientului. Testamentul de viață poate menționa și caza terți vor fi aduși la cunostinta conținutului acestuia.

Cum Să Scrii Un Testament de Viață

Testamentul de viață poate fi scris cu propriile cuvinte, sau poti folosi următoarele resurse pentru a-l descrie mai specific:

• Înțelegând sarcina personala in materie de decizii medicale. Acest ghid oferă persoanelor o descriere cât mai adecvată a documentelor medicale si tratamentelor de care uni persoana ar putea avea, sau nu, nevoie, și implicit, ce optiuni de tratament pot sau nu pot fi incluse în document. • Institutul National pentru Drepturile Pacieneților (NPDR). NPDR este o organizație ce oferă informații si recomandari despre deciziile medicale, cu scopul de a asista persoanele în procesul de luat a deciziilor cu privire la tratamente si îngrijiri medicale. • Consilierii Bineplacut. Acestia oferă asistenta si consultanta in ceea ce priveste scrierea unui testament de viață și considera ca documentul este una dintre cele mai importante alegeri pe care le puteți face pentru familia dvs.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Ce este testamentul de viață?

Raspunde corect la intrebarea:
Cat face 5 ori 5?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×