Ce este un acționar?

Ce este un acționar?

Un acționar este un investitor care a cumpărat acțiuni într-o corporație. Acționarii sunt efectiv proprietari ai unei companii, deoarece cumpărând acțiuni se convertește în proprietatea acesteia. Acest fapt le oferă Acționarilor mai mult control asupra companiilor pe care le-au investit și le permite să beneficieze de profituri de pe urma acestor investiții.

I. Definitia acționarilor Acest termen se referă la cei care au cumpărat acțiuni într-o corporație sau altfel spus proprietarii unei companii. Atunci când se cumpără o acțiune, cumpărătorul devine proprietarul unei părți a acelei companii. Proprietarii acțiunilor sunt apelați acționari și de obicei se referă atât la indivizi, cât și la instituții financiare. Acționarii pot achiziționa acțiuni prin intermediul unei oferte publice primare și secundare (IPO și SPO) sau prin tranzacționări bursiere. O cumpărare de acțiuni înseamnă că acționarii au devenit proprietari ai companiei și au dreptul să participe la alegerile și alte proceduri ale companiei.

II. Beneficii pentru acționari Unul dintre principalele beneficii ale deținerii acțiunilor este distribuirea unei divizări de profituri din sedinta director al companiei, divizarea acestora in dividende. Acestea sunt plăți de profituri directe, sub forma de numerar sau rețineri de acțiuni, făcute acționarilor înregistrați în contabilitatea companiei. Dividendele sunt de obicei împărțite pe baza ratei de dividende decise de conducerea companiei. Acționarii au, de asemenea, drepturi de vot pentru a alege conducerea companiei și pot influența politica executivă a companiei.III. Tipuri de acționari Exista mai multe tipuri de acționari și, la rândul lor, au diferite beneficii și responsabilități. Cele mai comune tipuri de acționari sunt:

a. Acționari de controll: Acestia sunt investitorii care dețin suficiente acțiuni ca să poată alege membrii Consiliului de Administrație și să aibă control asupra politicilor și practicilor lor. Acestea pot fi, de asemenea, utilizate pentru a influența deciziile financiare ale companiei și pot fi influențați de ei.

b. Acționarii minoritari: Acestia sunt cei care detin doar câteva acțiuni și, prin urmare, nu au control asupra managementului sau politicilor unei companii. Acestia sunt, de obicei, investitori individuali care tranzacționează acțiuni pe piața bursieră pe termen scurt și au de obicei o contribuție limitată la managementul și politicile companiei.

Criptomonede: Ce sunt si care este valoarea acestora Te-ar putea interesa si: Criptomonede: Ce sunt si care este valoarea acestora

c. Institutii Financiare: Acționarii instituționali suntCompaniile de investiții, băncile de investiții și fondurile de pensii, care sunt proprietarii și așa cum am menționat mai devreme, sunt, de obicei, implicate în managementul unei companii. Aceste companii pot achiziționa doar acțiuni și au control și influență asupra băncilor, companiilor de asigurări, companiilor de fonduri mutuale și altor companii.

IV. riscuri asociate cu acționarilor În ciuda avantajelor, deținutul de acțiuni prezintă anumite riscuri, deoarece este expus fluctuațiilor pieței de valori mobiliare și prețurilor acțiunilor. Acțiunile pot fi afectate de întreruperi în activitatea companiei, fluctuații ale prețului ei pe bursă, deseuri sau termeni eronați, incapacitatea de a câștiga profituri și alte evenimente care pot să scadă sau anulează valoarea acțiunilor. Acționarii trebuie să țină cont de toate aceste riscuri și să facă investiția judicios.

V. Cum sunt acționarii reglementați? Organismul de reglementare al pieței de valori mobiliare, cum ar fi Securities and Exchange Commission (SEC) este responsabil de reglementarea acționarilor. Acesta are puteri asupra controalelor și ofertele publice și asigură respectarea reglementărilor și a reglementărilor publice în vigoare. Aceste regulamente limitază volumele comerciale ale acțiunilor și controlează tipurile de date financiare și contabile pe care companiile trebuie să le publice. Aceste revizuiri sunt în mare parte în beneficiul acționarilor, deoarece ajută investitorii să obțină informații financiare complete și precise și le oferă protecție dacă sunt tranzacționați de pe piața valutară.

Un acționar este un investitor care a cumpărat acțiuni ale unei corporații și este apt de a obține dividende și drepturi de vot prin deținerea acestor acțiuni. Există mai multe tipuri de acționari care au diferite beneficii și responsabilități.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Ce este un acționar?

Raspunde corect la intrebarea:
In ce an a fost revolutia din Romania?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×