Ce este un audit fiscal? Ce faci dacă ești auditat?

Ce este un audit fiscal? Ce faci dacă ești auditat?

Un audit fiscal este o verificare completă a impozitelor datorate și achitate de către o companie sau o persoană fizică. O companie poate fi auditată de un contabil autorizat, de un agent de venituri sau chiar de o agenție guvernamentală. Orice persoană sau companie care încasează venituri și achită taxe poate fi auditată, indiferent de dimensiunea portofoliului sau a afacerii lor.

Obiectivul unui audit fiscal este să verifice cât de exact se raportează la venituri și la taxele datorate, la nivelul fiecărui contribuabil. Acesta oferă o ocazie bună pentru ca contribuabilii să corijeze orice erori sau elimine orice discrepanțe care ar duce unul la îndeplinirea obligațiilor către fisc.

În cele ce urmează, vom discuta în detaliu despre auditul fiscal, tipurile acestuia și ceea ce trebuie să faceți dacă sunteți supus unui audit.

Ce prevede un audit fiscal?

Un audit fiscal poate include, în funcție de circumstanțe, verificarea unor documente, cum ar fi chitanțe, facturi și alte hârtii. Contabili autorizați sau profesioniști vor verifica accidentele contabili, structura de operațiuni, structura patrimoniului și venitului, și informații despre conturi. De asemenea, vor examina raportările contabile și taxa finală pe care contribuabilul a decis s-o plătească.De asemenea, auditul fiscal poate obține informații despre contribuabil pentru a verifica dacă informațiile sunt corecte sau dacă contribuabilul a eliminat unele venituri sau cheltuieli sau dacă a acordat o deducere necorespunzătoare. De asemenea, auditul fiscal poate verifica dacă încasările și plată lor au fost înregistrate corect.

Ce tipuri de audituri fiscale există?

Există mai multe tipuri de audituri fiscale pe care le poate efectua o companie sau o persoană fizică. Acestea includ:

• Audituri ale veniturilor: Acest tip de audit este proiectat pentru a verifica veniturile raportate și să se asigure că acestea sunt corecte. De asemenea, se pot efectua pentru a vedea dacă au fost raportate toate veniturile obținute de companie sau contribuabil. Auditul veniturilor poate include documentarea tuturor veniturilor, verificarea conturilor, documentarea tranzacțiilor transferului de bani și verificarea documentelor.

• Audituri ale cheltuielilor: Acesta se referă la audituri efectuate pentru a verifica cheltuielile raportate de contribuabil sau companie. Acestea auditează toate cheltuielile raportate și vor verifica dacă sunt corecte. Acestea includ, de obicei, documentarea tranzacțiilor de cheltuieli și verificarea conturilor.

Cum să faci față clienților dificultăți: Strategii eficiente Te-ar putea interesa si: Cum să faci față clienților dificultăți: Strategii eficiente

• Audituri ale depozitelor: Aceasta vizează auditul anual al conturilor, cum ar fi conturile bancare și conturile de depozit. Acesta vizează verificarea fondurilor de economii și asigurarea că acestea sunt raportate corect.

• Audituri de contabilitate: Acesta se referă la auditarea conturilor contabile. Acest audit, de obicei, asigură o verificare a încasărilor, cheltuielilor, a fluxurilor de numerar și contabilității.

• Audituri de statut: Acesta vizează verificarea documentelor și a dispozițiilor legale care guvernează o companie sau o persoană fizică. Acesta poate include verificarea actelor constitutive ale unei companii, a reglementărilor statutului, a acțiunilor și a structurii juridice a unei companii.

• Audituri de venituri din investiții: Aceste audituri vizează verificarea veniturilor și cheltuielilor provenite din activități de investiții. Acesta poate include documentarea venitului din investiții, verificarea detaliilor tranzacțiilor și verificarea convențiilor și a documentelor legale.

Cum ștergeți un audit fiscal?

În primul rând, interenționați cu auditorul și stabiliți o strategie care este adecvată pentru a îndeplini cerințele legale. Acest lucru ar trebui să include documentarea și prezentarea informațiilor cerute de auditor. Acest lucru ar trebui făcut cât mai curând posibil.

De asemenea, este important să luați toate măsurile necesare pentru a verifica corectitudinea informațiilor și pentru a preveni erorile. Dacă aveți un contabil, cereți-i să vă ajute cu auditul fiscal și asigurați-vă că este conștient de prevederile legale.

În plus, asigurați-vă că ați documentat în mod corespunzător toate tranzacțiile, inclusiv cheltuielile. Asigurați-vă că toate documentele sunt arhivate pentru referințe ulterioare și că informațiile sunt arhivate corect.

Un alt lucru important de menționat este că aveți în vedere răspunzând corect la toate întrebările auditorului. Răspundeți corect la întrebări și prezentați informații relevante.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Ce este un audit fiscal? Ce faci dacă ești auditat?

Raspunde corect la intrebarea:
Cat face 5 ori 5?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×