Ce este un buget?

Ce este un buget?

Un buget este esențial pentru orice afaceri sau persoane fizice care doresc să atingă obiective financiare. Există mai multe tipuri de bugete, în funcție de nevoile specifice și de tipul de proiect pe care îl veți finanța. Practicarea bugetării și îndeplinirea obiectivelor financiare sunt două lucruri esențiale pentru succesul financiar. Cu toate acestea, trebuie să înțelegeți ce este un buget și cum să vă faceți propriul buget lunar sau anual.

Ce este un buget? Un buget este un plan de cheltuieli al unei persoane sau al unei companii. Acest plan le oferă oamenilor opsiunea de a-și ascunde si a-si prevedea veniturile si cheltuielile financiare în viitor. Bugetul vă ajută să decideți ce puteți face cu banii pe care îi aveți și să vă asigurați că aveți suficient pentru a face ceea ce vrei. Planificarea bugetelor si a cheltuielilor necesita un angajament pe care lumea față de finante în ultimii ani, un angajament care poate fi câștigat prin cooperarea familiei și a colegilor de afaceri.

Care sunt diferite tipuri de bugete? Exista mai multe tipuri de bugete, de care sunt nevoie economiile unei persoane sau unei familii pentru a crea planuri financiare si scopuri clare. Unele dintre acestea sunt enumerate mai jos:

 1. Bugetul pe termen scurt Un buget pe termen scurt este creat pentru a gestiona cheltuielile lunare. Acest tip de buget este folosit pentru a ajuta familii sau persoanele interesate sa-si gestioneze cheltuielile si sa stocheze fonduri pentru termen scurt și mediu. Acest tip de buget ar trebui să fie intotdeauna evidențiat înainte ca persoana sau familia sa isi faca planuri de investitii si planuri pe termen lung.

  
  
  
 2. Bugetul pe termen mediu Bugetul pe termen mediu sau mijlociu este întotdeauna necesar pentru a face față obiectivelor pe termen mediu. Acest lucru va ajuta persoana sau familia sa economiseasca bani pentru momentul în care sa poată face fata cheltuielilor. Acest tip de buget este folosit, de regulă, când persoanele doresc să ia împrumuturi sau să cumpere bunuri pe termen mediu.

 3. Bugetul pe termen lung Un buget pe termen lung este conceput pentru a face față provocărilor pe termen lung și pentru a gestiona cheltuielile pe termen lung, cum ar fi asigurarea și pregătirea pentru viitor, cumpărarea unei case sau cumpărarea unei alte proprietăți, precum și planificarea unei rezervă de urgent. Acest tip de buget oferă, de asemenea, un sprijin pentru persoane sau familii atunci când vine vorba de investiții și de economii.

  Ce este marketingul local? Te-ar putea interesa si: Ce este marketingul local?
 4. Bugetul special Un buget special este, de asemenea, cunoscut sub numele de buget pentru sarcini sau buget pentru proiecte. Acest tip de buget poate fi folosit în special pentru a gestiona cheltuielile speciale și pentru a ține evidența veniturilor generate de o anumită sarcină sau proiect. Acest lucru poate fi unul unic sau repetitiv.

Cum sau începeti crearea bugetului? Crearea unui buget este important pentru a obține succesul financiar și pentru a gestiona conturile. Înainte de a începe procesul de creare a bugetului, persoanele sau companiile trebuie mai întâi să facă un inventar al veniturilor lor și al cheltuielilor; acest inventar te va ajuta sa urmaresti modul in care banii tai sunt folosiți și iti va oferi sugestii clare și pozitive pentru a economisi bani. Mai jos sunt câteva pași pe care trebuie să îi urmați pentru a începe crearea unui buget:

 1. Calculati-va veniturile Calculati-va veniturile lunare totale prin adăugarea tuturor veniturilor tale, inclusiv orice venituri lunare secundare. Daca sunteti angajat, luati-va salariul lunar net in considerare.

 2. Calculati-va datoriile In calculul datoriilor, nu trebuie sa va limitati doar la platile regulate, cum ar fi chiria si facturile. Includeti si datoriile de taxe, impozitele datorate, platile pentru credite, asigurari si facturile secundare.

 3. Calculati-va cheltuielile Acestea pot include, dar nu se limitează la supraestimarea cheltuielilor lunare, cum ar fi facturile pentru utilitati, produse alimentare, combustibil pentru automobile, alte servicii secundare, asigurari, rate de asigurare, conturi de internet și televiziune, abonamente la cinema, carti, s.a.m.d.

 4. Calculati-va obiectivele In acest pas, persoanele sau companiile trebuie să își definească propriile obiective financiare pe termen scurt și pe termen lung pentru a vedea ce câștigări monetare sunt necesare și cum trebuie să fie folosit fiecare cent.

 5. Calculati diferenta dintre venituri si cheltuieli Calculati diferenta dintre veniturile lunare si cheltuielile lunare, astfel incat sa puteti determina cati bani puteti economisi sau ar trebui sa investiti in fiecare luna. Diferenta dintre venituri si cheltuieli va indica surplusul lunii curente sau deficitul, in cazul in care cheltuielile lunare depasesc veniturile.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Ce este un buget?

Raspunde corect la intrebarea:
Cate anotimpuri are anul?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×