Ce este un MLM?

Ce este un MLM?

Multi Level Marketing (MLM) este un model de marketing ce implica vânzarea de produse sau servicii dintr-o companie direct către consumatori, cunoscut şi sub numele de marketing de rețea. Clientul achiziționează produsele de pe piață de la reprezentanți MLM care sunt plătiți nu doar pentru vânzarea produselor, ci și pentru atragerea de noi membri în rețea pe care o construiesc.

Acest tip de marketing se bazează pe revânzarea produselor sau serviciilor prin intermediul unei rețele de distribuție care este formata din persoane individuale. Aceste persoane sunt cunoscute drept reprezentanți MLM, care sunt plătiți să promoveze produsele și să vândă produse noi către consumatori, precum și să recruteze membri noi care își vor construi propriile lor rețele. Acești reprezentanți MLM pot funcționa în calitate de dezvoltatori independenți care sunt autorizați de compania MLM sau în calitate de membri ai unei echipe de distribuție, acestea fiind constituită adesea din prieteni și membri ai familiei.

Cum funcționează un MLM

Un MLM, sau marketing de rețea, pornește de la o companie sau distribuitori care împart în mod egal produsele sau serviciile către restul membrilor ei și își ia o comision din vânzările acestora. Această comision pe care o primesc cei care vând produsele sau serviciile este numită plata la nivel lunare sau plata de bază. Chiar dacă membrii MLM câștigă atunci când vând produsele companiei, aceia care aduc cel mai mult la masa câștigurilor sunt cei care sunt în măsură să aducă în echipa sau rețeaua sa cei mai mulți membri. Acest lucru se datorează faptului că reprezentanții MLM, odată ce atrag in rețeaua lor membri noi, primesc mai multe plăți lunare și plăți bonus din partea companiei MLM.De asemenea, cu cât echipa sau rețeaua lor de distribuție este mai mare, cu atât riscurile sunt mai mari pentru ei de a eșua în construirea unei afaceri MLM de succes. Cu toate acestea, odată ce rețeaua lor a devenit suficient de puternică, reprezentanții MLM pot obține încasări substanțiale din vânzările generate de membrii rețelei lor, echipei sau afacerii lor.

Beneficiile unui MLM

Există numeroase beneficii pentru programle de MLM, cum ar fi:

Ce este marketingul nonprofit? Tot ce ai nevoie pentru a-l stăpâni Te-ar putea interesa si: Ce este marketingul nonprofit? Tot ce ai nevoie pentru a-l stăpâni

• Lansarea unui business MLM este destul de ușoară și ieftină, deoarece costul start-up-ului este destul de scăzut.

• MLM-ul permite reprezentanților să-și facă propriile programe de marketing, cu un promovare directă și personalizată a produselor.

• Procesul de afiliere și recrutare a noilor membrii este destul de simplu, deoarece companiile MLM pun la dispoziție materiale și informații care sunt destinate recrutării noilor membri.

• Reprezentanții MLM sunt plătiți o dată ce se fac vânzări și noi membrii sunt aduși in echipa sau rețeaua sa.

• Pot fi aduși membri și din afară țării, ceea ce le oferă reprezentanților MLM posibilitatea de a-și dezvolta afacerile peste hotare.

• MLM-ul poate fi promovat prin multiple canale, cum ar fi rețelele sociale, site-uri web personliazate, sisteme de email, site-uri afiliate sau orice altă metodă de promovare convenabilă.

Riscurile unui MLM

Deși un MLM vine cu numeroase beneficii, acesta poate prezenta și riscuri, cum ar fi:

• Progresul în MLM este greu. Reprezentanții MLM trebuie să efectueze o muncă perseverantă pentru a construi echipa sau rețeaua, deoarece numărul de persoane care vor fi în stare să-i ajute să câștige câștiguri este relativ redus.

• Mulți reprezentanți MLM nu fac față provocărilor de a vinde produsele unei companii pe cont propriu, deoarece acest lucru cere o perioadă mai lungă de timp pentru a convinge noi membri să intre în echipa sau rețeaua sa și apoi să tranzactioneze produsele.

• Companiile MLM pot fi predispuse la căderi. Aceasta se datorează faptului că numărul membrilor companiei poate scădea destul de rapid, ceea ce poate duce la o scădere a veniturilor pentru reprezentanții MLM.

• MLM-urile sunt adesea acuzate doar de orice problemă sau vină a clienților companiei. Reprezentanții MLM trebuie să se pregătească pentru astfel de situatii.

Un MLM este un model de distribuție și marketing care permite producătorilor și distribuitorilor să vândă produse sau servicii direct către consumatori prin intermediul unei rețele de distribuție individuală sau echipă.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Ce este un MLM?

Raspunde corect la intrebarea:
Cat face doi plus doi?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×