Ce presupune dubla curățare facială și de ce este necesară

Ce presupune dubla curățare facială și de ce este necesară

Din ce în ce mai multe femei folosesc metode din ce în ce mai sofisticate de curățare. Iar unele chiar sunt eficiente.

Este ceva normal să folosim o apă micelară blândă pentru a îndepărta delicat machiajul și nu este neobișnuit să curățăm fața și cu un gel sau spumă și apoi să aplicăm o cremă. O altă tendință vine din Coreea de Sud, care ar trebui să îmbunătățească și mai mult procesul de curățare a feței și să curețe pielea până la pori: curățarea dublă.

Metoda funcționează conform principiului „de două ori este mai bine decât o dată!” și este o parte integrantă a rutinei de îngrijire a pielii în zece pași pe care coreeni o aplică.

De ce este atât de importantă curățarea minuțioasă a feței?

Pur și simplu, să presupunem că machiajul și murdăria trebuie mai întâi îndepărtate înainte ca pielea să fie curățată până la ultimul por în a doua etapă. Apa micelară sau șervețelele de curățare răcoritoare nu pot îndepărta suficient murdăria și chiar nu o pot răspândi pe față. Serul și crema de față își pierd eficacitatea ca urmare a curățării superficiale.Cum funcționează dubla curățare?

Cu metoda de curățare dublă ai nevoie doar de două produse diferite: mai întâi un produs pe bază de ulei și apoi unul pe bază de apă. Mai întâi îți cureți fața cu un ulei de curățare și apoi cu un cleanser facial. În detaliu, cei doi pași ai curățării duble arată astfel:

Pasul 1: Îndepărtează machiajul cu ulei de curățare

Primul pas constă în îndepărtarea machiajului de pe piele cu demachiante uleioase. Uleiurile demachiante sunt deosebit de blânde cu pielea și nu o usucă prea mult. De asemenea, poți elimina cu ușurință crema de protecție solară, machiajul și uleiul de piele. Motivul? Acestea au în compoziția lor ulei, iar uleiul de curățare dizolvă eficient reziduurile. 

Acidul sacilic: Ce este si care sunt beneficiile Te-ar putea interesa si: Acidul sacilic: Ce este si care sunt beneficiile

Dacă folosești un ulei demachiant fără parfumuri iritante, nu este nevoie să folosești un demachiant suplimentar pentru zona ochilor, deoarece poți folosi produsul și pentru curățarea zonei ochilor. Spală-ți fața mai întâi cu apă caldă și apoi din nou cu apă rece pentru a închide porii.

Ce ulei este bun pentru curățarea feței? Uleiurile de curățare se bazează adesea pe un ulei natural, cum ar fi uleiul de ricin, deoarece se spune că acesta are un efect de curățare. În funcție de tipul de piele, în uleiul purtător se adaugă ulei de macadamia pentru ten matur, ulei de jojoba pentru piele uscată sau ulei de lavandă pentru piele impură.

Pasul 2: Curățare temeinică cu gel de spălat

Acest pas este urmat de curățarea în profunzime a porilor, deoarece după ce machiajul și murdăria ochilor au fost îndepărtate și demachierea grosieră este completă, nu poți ajunge cu adevărat la excesul de sebum din pori. Acesta, precum și resturile de machiaj și celulele moarte ale pielii sunt îndepărtate cu o altă loțiune de curățare, cum ar fi un gel, lapte demachiant sau spumă.

Ce produs ar trebui să utilizezi depinde de tipul de piele: pentru pielea uscată, de exemplu, dermatologii recomandă o cremă de curățare. Tipurile de ten gras, pe de altă parte, ar trebui să folosească un gel de curățare, iar pielea mixtă ar trebui să folosească o spumă de curățare. Și pielea matură beneficiază de a două curățare, deoarece multe produse conțin antioxidanți, motiv pentru care au efect anti-îmbătrânire.

Foto: Freepik


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Ce presupune dubla curățare facială și de ce este necesară

Raspunde corect la intrebarea:
In ce luna suntem?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×