Ce să faceți când clienții nu își plătesc factura

Ce să faceți când clienții nu își plătesc factura

Cu toții avem aceiași clienți niște vremuri: acei clienți care nu își plătesc facturile pe care le-am emis. Este frustrant și este probabil unul dintre cele mai neplăcute lucruri cu care v-ați confrunta în calitate de antreprenor.

Procesul poate fi chiar și mai exasperant atunci când clientul nu ți-a răspuns sau nu ți-a trimis rezolvarea conform planificatului. Este foarte important să înțelegi cum să reacționezi în astfel de situații, dacă nu vrei să obții un scor proastă atunci când vine vorba de clientela ta și, în cele din urmă, beneficii.

Cu toate acestea, există o mulțime de modalități în care puteți trece prin astfel de situații și încă vă permite să mențineți relația cu clienții dvs.

Iată ce ar trebui să faceți când clienții nu își plătesc factura:

  1. Monitorizați facturile neplătite

Primul și cel mai important pas este să vă asigurați că monitorizați facturile care sunt neplătite. Acest lucru implică să aveți un sistem pentru a identifica ce facturi neplătite sunt în prezent în portofoliul dvs., ei bine, cum pot fi identificate acestea și cine ar trebui notificat când au apărut situațiile.  1. Monitorizați calendarul

In plus, ar trebui sa monitorizati calendarul pentru a va asigura ca nu exista facturi neplatite ce ar putea scapa de sub urmarire. Este esential sa aveti o imagine clara a ceea ce se intampla cu datele facturii si sa le gestionati eficient, pentru a usurina modelul de plata, precum si procesul de raportare.

  1. Aduceți-vă aminte clienților

Cu toate acestea, uneori, cei mai buni clienți se pot lăsa într-o, ocazional, departe. Prin urmare, este la fel de important să vă asigurați că în mod regulat trimiteți notificări și îi informați despre facturile aflate în așteptare și care fac parte din acordurile lor.

Acest lucru poate fi făcut prin intermediul unor email-uri automate sau chiar prin scrisori sau faxuri, în funcție de ce se potrivește cel mai bine pentru rutina dvs. Afacerilor.

  1. Considerați opțiuni alternative

În plus, este important să țineți cont și de alte modalități de a vă achita factura, cum ar fi sistemele de plată electronice, transferuri bancare, numiri bancare și chiar plăți prin numerar. Astfel de metode de plată pot fi folosite chiar și într-o anumită măsură în cazul în care sistemul de plată online nu este disponibil sau în cazul în care clientul nu le poate utiliza.

Cum să transformi clienții în marketeri Te-ar putea interesa si: Cum să transformi clienții în marketeri
  1. Oferaţi clienţilor un plan de plată

Un alt mod prin care puteți gestiona astfel de probleme este să oferiți clienților un plan de plată sau facilități de plată. Acest lucru le permite clientului dumneavoastră să efectueze plăți la intervalele indicate, dându-le șansa de a-și găsi modalitatea de a se conforma obligațiilor financiare.

Acest tip de soluții sunt perfecte pentru clienții dvs., care se confruntă cu o lipsă de bani sau au un istoric financiar slab. Soluțiile vor ajuta la evitarea reticenței subiectului și vă vor ajuta să țineți evidența resurselor.

  1. Luați măsuri de recuperare

În cazul în care toate cele de mai sus nu au rezultate, atunci ar trebui să luați măsuri de recuperare. Acest lucru ar trebui să fie ultimul lucru pe care ar trebui să îl faceți, deoarece ar putea afecta adesea imaginea pe care o aveți despre clienți; însă, în cele din urmă, ar trebui să luați măsuri mai riguroase pentru a vă recupera banii împrumutați.

Iată câteva măsuri de recuperare pe care le puteți lua:

• Utilizați o alocare de gestionare a creanțelor și a datoriilor

• Notificați agenția de colectare a datoriei

• Mergi la tribunal și obținerea unei hotărâri judecătorești

• Introduceți un "semn viu" sau o anulare a licenței companiei și/sau produselor tale

• Insistați clienților să vă plătească prin transferuri bancare sau prin efectuarea de plăți sau transferuri automate

  1. Poartă o conversație

Nu uita, în majoritatea cazurilor, clientul nu își plătește factura intenționat. Mulți clienți sunt pur și simplu prea ocupați cu afacerile lor și uită adesea să plătească. Uneori poate fi dificil să obțineți reacții și nu este prea comun să primiți scuze, însă încercați să purtați o conversație cu clienții dvs.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Ce să faceți când clienții nu își plătesc factura

Raspunde corect la intrebarea:
In ce an a fost revolutia din Romania?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×