Ce sunt artefactele?

Ce sunt artefactele?

Artefactele sunt obiecte create de om și au existat de-a lungul mileniilor, variind de la simple munci, la trofee și obiecte decorative complexe. Au dovezile și cronicile istoriei și, în cele din urmă, se bucură de o recunoaștere și de o admirație generală. Acest articol va explora ce sunt artefactele, istoria lor, și importanța lor de astăzi.

Definind Artefactele

Un artefact poate fi definit în termeni simpli ca un obiect sau lucrare construită sau convertită de o persoană sau grup de persoane pentru a satisface anumite nevoi și scopuri. Este un obiect fizic care se referă la intenționale intențiilor omenesti, adesea cu scopuri religioase, ritualice sau utilitare. Ispita artefactelor rezidă în faptul că scopul sau semnificația lor poate fi diferită de intenția sau scopul lor original.

Istoria Artefactelor

Evidența arheologică arată că primele artefacte au fost create în perioada Paleoliticului sau Paleoliticului din perioada exploziei umane și a primelor produse și tehnologii fabricate. Urmele folosirii uneltelor, chiar și înainte de revoluția agricolă, oferă dovezi concludente ale unei prezențe umane timpurii și a unei preocupări pentru crearea și utilizarea unor obiecte. Este crescută cunoașterea asupra modului în care obiectele fabricate au evoluat în mod dinamic pe parcursul mileniilor și, în anumite cazuri, artefactele sunt singurele moduri în care putem reconstitui istoria.Începând cu epoca neolitică, au existat evidențe documentate ale eforturilor umane pentru crearea unor produse și unelte cheie, cum ar fi pierderea sau modelarea metalului, ciocănatul și fierăstrăul, sculptarea lemnului și fabricarea ceramicii. Această istorie prelungită de creație reflectă dezvoltarea umanității și moștenirea sa culturală.

Destinurile Artefactelor

Destinul multor artefacte poate fi cercetat de istorici prin diverse forme de documentare și înregistrare. Acestea pot include cercetarea privind întrebuințarea lor în monumentele sau templele religioase. De asemenea, poate arăta cum au fost folosite pentru ceremoniile personale și sacrificiile sau poate chiar cum au fost prezente la vânzări și achiziții, și cum au fost făcute schimbul și comercializarea lor pe scară largă. Aceste obiecte pot avea, de asemenea, implicații militare, prin înfășurarea armelor și armurilor.

Ce sunt pariurile cu 2+ si 3+ ? Te-ar putea interesa si: Ce sunt pariurile cu 2+ si 3+ ?

Mulți critici văd ca o prespecutie de modernitate în corpul artefactelor cercetate în istoria modernă și contemporană. Exemple includ mobilierul modern și arta secolului XX, precum și progresele tehnologice recente. Acestea sunt în mare măsură furnizate în cadrul unor politici și programe menite să ajute la identificarea și conservarea acestor artefacte și, în plus, sunt încurajate și cercetate în practici educaționale.

Înțelepte și Neînțelepte Folosirea Artefactelor

Înțelepte și neînțelepte folosirea este un concept ce se referă la schimbul reciproc al semnificațiilor dintre artefact și obiectele din mediul său. În timp ce acest concept poate fi aplicat la majoritatea formelor de manifestare umană, el poate fi cel mai apreciat în scopurile funerare. Exemple includ momificarea sau ceremoniile funerare precum îngroparea cadavrelor de lângă uneltele lor și alte obiecte utilitare care să asigure o tranziție confortabilă în cealaltă lume.

Folosirea neînțeleaptă a artefactelor se referă la vandalism si distrugere fără motiv, cum ar fi vandalismul săpăturilor arheologice sau furturi de din site-uri istorice. Această folosire neînțeleaptă a fost o preocupare de-a lungul istoriei și a continuat, în unele zone, în prezent. Acest lucru a dus la restricții legislative și vigilență guvernamentală cu privire la supervizarea și conservarea acestor site-uri.

Importanța Artefactelor

De-a lungul istoriei, artefactele au fost considerate deosebit de importante pentru popoarele care le-au creat. Acestea au funcționat ca mijloace de promovare în cadrul unor categorii de class și au jucat adesea un rol în crearea unei identități naționale. Artefactele sunt, de asemenea, o fereastră în înțelegerea preocupărilor umane, încadrându-și istoriile și diferențele cultural-istorice. Din păcate, au existat adesea conflicte de patrimoniu care au lansat artefactele într-un teritoriu controversat între propriile lor drepturi și patrimoniu muzeal internațional.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Ce sunt artefactele?

Raspunde corect la intrebarea:
Cat face cinci plus trei?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×