Cea mai bună priză inteligentă

Cea mai bună priză inteligentă

Intrebarea care ii framanta pe multi dintre consumatorii actuali este: care este cea mai buna priza inteligenta? Aceasta este o intrebare buna, intrucat exista o mare varietate pe piata, care ofera caracteristici si functionalitati diferite. Acest articol va lua in considerare mainile inteligente pe care le puteti achizitiona si se va concentra pe cel mai potrivit pentru nevoile dumneavoastra.

1. Ce este o priza inteligenta

Inainte de a incepe sa vorbim despre cele mai bune optiuni de achizitionare, ar fi bine sa stiti exact ce va cautati. Intr-un limbaj simplu, o priza inteligenta este capacitatea dvs. de a controla si monitoriza sistemele de control ale locuintei - lumina, temperatura, dispozitivele conectate la internet, etc. Toate acestea se pot face prin intermediul unei aplicatii, astfel incat sa nu mai fie nevoie sa umblati la intrerupatoare. Cu toate acestea, exista si optiuni inteligente care nu necesita o aplicatie si pot functiona din propria lumina.

2. Care sunt avantajele unei Prize Inteligente

Prizelor inteligente le poate oferi o multime de avantaje. Pentru inceput, acestea reduc costurile facturilor dvs. lunare de energie, deoarece puteti programa dispozitivele pentru a se opri sau porni, numai la anumite momente ale zilei. Acest lucru poate fi eficientizat cu ajutorul unui program de economisire a energiei, care sa se ajusteze in functie de consumer. De asemenea, majoritatea prizei inteligente pot fi programate pentru a preveni suprasarcinile si intreruperile imprevizibile care pot amortiza dispozitivele conectate la ele. Controlul inteligent al locuintei face, de asemenea, mai usoara in timpul vacantei, deoarece puteti compune paturile si intuneca casele, oricand doriti.3. Functiile de care sa tineti cont cand cumparati o priza inteligenta

 • Intrerupatoare programabile: acestea sunt cele mai folosite si isi fac treaba bine. Puteti seta intervalul de timp pentru fiecare dispozitiv in parte si de asemenea puteti schimba aceste intervale cand este cazul.

 • Interfete wireless: acestea ofera controlul total si sunt foarte usor de controlat, iar dispozitivele de pe piata folosesc de obicei Wi-Fi sau Bluetooth.

 • Eficienta energetica: unele prize inteligente pot ajuta la reducerea consumului de energie, oferindu-va optiuni suplimentare care sa va ajute sa economisiti energie.

 • Automatizare domotica: acestea sunt cele care preiau controlul intregii locuinte in locul dvs. Astfel, puteti programa dispozitivele pentru a se opri si porni singure, in functie de momentul zilei si de programul dumneavoastra.

4. Tipuri diferite de prize inteligente

Exista mai multe tipuri de prize inteligente pe piata astazi. Acestea includ:

 • Prize ale caror comenzi se fac din reteaua Wi-Fi: acestea pot fi monitorizate si controlate prin intermediul unei retele Wi-Fi. Unele includ caracteristici care va permit sa automatizati o varietate de obiective precum lumina si temperatura.

  Cel mai bun telefon pentru jocuri Te-ar putea interesa si: Cel mai bun telefon pentru jocuri
 • Prize cu comenzi Bluetooth: acestea dispun si ele de numeroase caracteristici de control si automatizare, dar in loc sa utilizeze o conexiune Wi-Fi, controleaza toate obiectivele prin intermediul unei conexiuni Bluetooth.

 • Prize cu comenzi de comutare: acestea ofera o metoda simpla de control prin intermediul unor butoane de comutare.

5. Top 5 Prize Inteligente de Achizitionat

 1. Etekcity Wi-Fi Smart Plug. Acesta este un plug inteligent usor de folosit si compatibil cu Alexa, Google Home si IFTTT. Puteti controla acest plug prin intermediul aplicatiei si printr-o conexiune Wi-Fi si ofera functii precum timer, temperatura si luminozitate.

 2. Wemo Insight Switch. Acesta este un plug inteligent care se poate controla prin intermediul aplicatiei si a unei conexiuni wireless. Se pot programa aceste prize pentru a economisi energie, si poate fi controlat prin intermediul Google Home, Apple Home Kit si IFTTT.

 3. ConnectSense Smart Outlet 2. Acesta este un plug inteligent, compatibil cu HomeKit, IFTTT si Alexa si permite controlul dispozitivelor conectate prin intermediul aplicatiei web. Este, de asemenea, echipat cu senzori care pot detecta energia consumata de dispozitivele duoute ale dvs.

 4. Quirky+GE Smart Plug. Acesta este un plug inteligent care poate fi conectat la Amazon Echo si care permite controlul dispozitivelor conectate prin intermediul unor comenzi vocale si al unei aplicatii.

 5. TP-Link Smart Plug. Acesta este un plug inteligent care ofera controlul dispozitivelor prin aplicatia TP-Link. De asemenea, plug-ul este dotat cu senzori care pot detecta orice variatii de energie si poate fi controlat prin intermediul IFTTT si Amazon Echo.

IFTTT si Amazon Echo sunt printre cele mai comune niveluri de control al prizei inteligente. Acest lucru asigura utilizatorilor o experienta unica si conexiunea prizelor inteligente cu o multitudine de dispozitive. Pe langa Alexa si IFTTT, exista si alte platforme de control precum Wemo si Wink, care ofera controlul dispozitivelor conectate la prize inteligente. In acelasi timp, exista si niveluri mai ridicate de control, precum conexiunile Wi-Fi si Bluetooth. In ceea ce priveste controlul, comenzile vocale si cele touchscreen sunt cele mai importante.

Puteti alege orice fel de priza inteligenta care sa satisfaca nevoile dumneavoastra, bazandu-va pe functiile dorite si nivelurile de comoditate si control. Important este sa va asigurati ca aceasta se conecteaza la reteaua dvs. existenta intr-un mod eficient.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Cea mai bună priză inteligentă

Raspunde corect la intrebarea:
In ce an a fost revolutia din Romania?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×