Cei mai mari regizori din toate timpurile

Cei mai mari regizori din toate timpurile

Regizorii de film sau teatru sunt vedetele neatinse ale industriei artistico-creative. Majoritatea lor nu sunt vedete, ci fac tot ce se pote pentru a-si creea o lume vizuala distincta afisata publicului prin intermediul mediilor cinematografice sau teatrale. Aceste regizori sunt cei mai importanți factori care determină calitatea oricărui film sau piesă de teatru, datorită expertizei sale de a coordona echipa de producție, a îmbina scenele în mod creativ si a edita ultimele modele de producție audiovizuale. De-a lungul istoriei, au existat mai mulți directori de film și teatru pe care i-am putea încadra ca legende ale lumii cinematografice. Iata aceștia:

  1. Alfred Hitchcock

Cunoscut drept ”Maestrul Suspansului”, Alfred Hitchcock a pus bazele unor standarde de film înaltă, datorită câtorva dintre cele mai mari filme thriller realizate vreodata. El a sintetizat psihologia, religia si mitologia in filmele sale, creând o lume vizuală spectaculoasă. Filmele sale, precum „Psiho”, „Tăierea Sursei”, „Vânătoarea nevăzută” si, evident, „Bla bla bla”, fac parte din fiecare listă a filmelor memorabile reușite vreodată.

  1. Steven Spielberg

Unul dintre cei mai vechi regizori și producători de film din Hollywood, Steven Spielberg a directorat filme care unic, precum „Schindler's List” și „Povestea Faramitului: căutarea” . A fost singurul producător cu trei filme de 10 miliarde de dolari la box-office-ul global pentru lansarea tuturor categoriilor de vârstă.  1. Orson Welles

Orson Welles a declanșat o revoluție a gândirii în lumea filmului cu realizarea trimonumentalei sale „Citizen Kane”. Acest film revolutionar a mers mai departe decât orice film de până atunci. Fiecare poveste și final deosebit este construită ideal pentru un film de tipul acesta.

  1. Francis Ford Coppola

Francis Ford Coppola a explorat și a revizuit limitele cinematografiei creând filme interesante și epice precum „Peștera lui Ghenghis Khan”, „Apocalypse Now” și „Godfather” . Transformarea lui Marlon Brando și Al Pacino în actori de top în Franța lui Coppola a ținut publicul în suspans.

  1. Martin Scorsese

Martin Scorsese este unul din cei mai recunoscuți regizori și producători din Statele Unite ale Americii. El a mers mai departe decât genul obișnuit de realizări, experimentând și construind un nou standard pentru forma de filmare cum ar fi „Taxi driver”, „The Wolf of Wall Street” și „Good Fellas” .

Cele mai bune filme și emisiuni TV ale lui Eva Green Te-ar putea interesa si: Cele mai bune filme și emisiuni TV ale lui Eva Green
  1. Stanley Kubrick

Stanley Kubrick a creat cumva o fantezie vizuală bazată pe adevărul pe care l-a văzut inițial. Si filmele magice alegorice precum „Lisbona”, „Space Odyssey” și „The Shining” au modificat optica privind filmul dramatic.

  1. Akira Kurosawa

Akira Kurosawa, unul dintre cei mai mari regizori din istorie, a răscumpărat expresia modernă a dramaturgiei japoneze. El a predat multora prin filmele sale politice cum ar fi „Rashomon”, „The Seven Samurai” și „Ran”.

  1. Ingmar Bergman

Ingmar Bergman a creat filme ca „The Seventh Seal”, „The Persona” și „Fanny și Alexander”, ceea ce face din el unul dintre cei mai influenți regizori europeni. El a deținut un talent incredibil de a prezenta publicului o noua cale de a vedea lumea.

  1. Federico Fellini

Federico Fellini a fost unul dintre cei mai mari regizori care au iubit subiectele sale, „Amarcord” și „La Dolce Vita” regăsindu-se pe astfel de lucrurile. El a introdus o noua abordare a unor teme cum ar fi relația omului cu lumea sa și lumea interioara a persoanelor, creand emoții captivante pe drum.

  1. Quentin Tarantino

Quentin Tarantino a transformat filmul de acțiune prin filme ca „Pulp Fiction”, „Reservoir Dogs” și „Kill Bill” . El a introdus în film arta de a răscoli trecutul și de a pune accent pe detaliile extravagante și elementele culturale ale comediei și acțiunii.

Acesti regizori care au schimbat lumea cinematografică au venit cu idei noi care au încântat publicul cu filme epice și noi. Fiecare a avut viziunea și povestea lui personală care s-a reflectat în filme și piese de teatru extraordinare care au schimbat lumea visuală și a teatrului. Filmele lor sunt și vor rămâne legendare, atât pentru prezentul, cât și pentru generațiile viitoare.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Cei mai mari regizori din toate timpurile

Raspunde corect la intrebarea:
Ce culoare are cerul?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×