Cele mai apreciate cărți despre sportivi

Cele mai apreciate cărți despre sportivi

Mari sportivi și antrenori și-au prezentat povestea în cărți biografice. Prin intermediul acestor cărți, oamenii au avut ocazia să afle detalii neștiute din viețile lor private ori să afle noi perspective despre momente controversate din istorie. În aceste condiții, nu e deloc surprinzător că unele cărți despre sportivi s-au bucurat de vânzări foarte bune.

Un exemplu este cartea Open - biografia lui Andre Agassi, care a provocat discuții aprinse în lumea tenisului după dezvăluirile făcute de fostul mare tenismen. Un caz asemănător este și cartea The Greatest: My Own Story (Povestea Mea) - biografia lui Muhammad Ali, care a provocat multă emoție.

Așadar, iată 5 cărți despre sportivi pe care merită să le citești:

Open, autobiografia lui Andre Agassi

Considerat unul dintre cei mai buni tenismeni din istorie, Andre Agassi prezintă în carte, fără ocolișuri, detalii din viața sa. Povestește inclusiv despre modul în care a urât tenisul și cum i se părea o corvoadă la un moment dat. De asemenea, relatează episoade spectaculoase din rivalitatea pe care o avea cu Jimmy Connors și Pete Sampras. În plus, el nu a ignorat nici detaliile din viața sa privată, cum ar fi relațiile cu Barbara Streisand și Brooke Shields. Autobiografia lui Andre Agassi încă mai poate fi cumpărată în România și este o carte ce merită citită de pasionații de sport și nu numai.2. Klopp – Fotbal în ritm de Heavy Metal

Jurgen Klopp este unul dintre cei mai apreciați antrenori din fotbalul mondial. Nu doar că este un antrenor de top, dar carisma pe care o are îl face adesea să iasă din tiparul obișnuit. Neamțul a revoluționat fotbalul modern, iar povestea sa este prezentată într-o carte scrisă de Raphael Honigstein. Prin intermediul ei sunt prezentate relațiile interumane dintre Klopp, familie, prieteni și jucători. În plus, în carte sunt prezentate și detalii picante din cariera lui Klopp. În prezent, Jurgen Klopp este antrenorul formației Liverpool, alături de care a câștigat și Champions League. Nu traversează însă cel mai bun moment, iar echipa se zbate la mijlocul clasamentului și speră să prindă pe final de sezon un loc în Big Four din Premier League. Șansele sunt destul de mici, motiv pentru care echipa are cota 6.00 la pariuri să încheie în primele patru. Ca o comparație, Manchester United are cota 1.25, Newcastle are cota 1.35, iar Tottenham are 4.00. Cotele sunt disponibile la operatorul NetBet, unul dintre cei mai apreciați din țara noastră. Aici, utilizatorii pot miza atât antepost, cât și pre-meci dar și în timp real în secțiunea NetBet pariuri sportive live pe toate evenimentele din Premier League.

30 fapte fascinante despre Hong Kong Te-ar putea interesa si: 30 fapte fascinante despre Hong Kong

The Greatest: My Own Story (Povestea mea) – Muhammad Ali

Această carte prezintă biografia lui Muhammed Ali, sub semnătura lui Toni Morisson, un fost câștigător al Premiului Nobel. Din carte, cititorii pot afla modul în care Ali a luptat împotriva războiului, dar și detalii neștiute din copilăria sa, în condițiile în care a fost adesea victima rasismului. Este o carte care a stârnit multă emoție și este o lectură obligatorie pentru fanii sportului.

Driblingul meu. Autobiografia – Johan Cruyff

Johan Cruyff este considerat unul dintre cei mai buni fotbaliști din istoria fotbalului. A fost modelul lui Gică Hagi, iar stilul ofensiv al FC Barcelona i se datorează în mare măsură. În această carte, Cruyff povestește cum a început să joace pe străzile din Amsterdam, pentru ca apoi să ajungă să joace la Ajax și Barcelona, Cruyff are o carieră de excepție și a câștigat Balonul de Aur de trei ori.

Ronnie

Autobiografia unuia dintre cei mai cunoscuți jucători de snooker din istorie, Ronnie O'Sullivan. Un om plin de controverse, dar care încă se menține în top. Considerat de mulți un geniu, O'Sullivan prezintă în această carte detalii neștiute din viața sa, multe dintre ele fiind inspiraționale. Cartea s-a bucurat de vânzări foarte bune.

Cotele publicate în acest articol pot suferi modificări în orice moment.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Cele mai apreciate cărți despre sportivi

Raspunde corect la intrebarea:
In ce an a fost revolutia din Romania?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×