Cele mai apreciate jucătoare de tenis ale momentului

Cele mai apreciate jucătoare de tenis ale momentului

Tenisul este un sport unic, atât ca regulament, cât și ca formă de organizare a competițiilor. Fiecare turneu este o competiție independentă, însă aproape toate contează pentru stabilirea ierarhiei mondiale. Și spectacolul sportiv este diferit față de cel oferit de alte sporturi. Sportivii alternează efortul intens cu scurte momente de răgaz, iar concentrarea și motivația se adaugă tehnicii. Meciurile sunt spectaculoase, iar emoțiile generate spectatorilor sunt intense. 

Tenisul feminin este foarte apreciat în acest moment, atât în lume, cât și în România. Creșterea popularității în țara noastră se datorează jucătoarelor foarte bune care ne-au reprezentat țara, cea mai cunoscută fiind Simona Halep. Profesionistele din tenis care fac performanță sunt îndrăgite pretutindeni. Află care sunt cele mai apreciate jucătoare ale momentului din rândurile care urmează. 

Ashleigh Barty

Ashleigh Barty este originară din Australia și numărul 1 mondial în ierarhia WTA. Este și o bună jucătoare de dublu, ocupând la un moment dat locul 5 în lume. Trofeele pe care le-a câștigat la simplu sunt numeroase și includ două titluri de Grand Slam:  • Rolland Garros 2019
  • Wimbledon 2021

Aceste performanțe sunt surprinzătoare, dacă ne gândim că Barty s-a retras timp de 2 ani din tenis. A jucat cricket la un club profesionist o perioadă, apoi a revenit la tenis și a reușit să devină o mare campioană.

Aryna Sabalenka

Născută în Belarus, în 1998, Aryna Sabalenka este o jucătoare de forță, care se impune prin statura sa. Joacă bine atât la simplu, cât și la dublu. A câștigat, în total, 16 titluri WTA, dintre care 10 la simplu. Sabalenka este pe locul 2 în clasamentul WTA, deși n-a câștigat niciun titlu de Grand Slam la simplu. A reușit însă să obțină 2 trofee de acest tip la dublu, alături de Elise Mertens. Stilul său de joc este agresiv, astfel că obține multe puncte din lovituri decisive și erori neforțate. 

Trump strânge susțineri ale GOP, chiar și pe fondul pericolului criminal Te-ar putea interesa si: Trump strânge susțineri ale GOP, chiar și pe fondul pericolului criminal

Emma Răducanu

Emma Răducanu a intrat în atenția lumii în 2021, când a reușit să câștige turneul US Open, venind din calificări. A reușit această performanță incredibilă la doar 18 ani. În prezent este pe locul 19 WTA, dar este deja o vedetă. Media din Marea Britanie și din lume o urmărește constant, iar organizatorii de gale și festivaluri o invită la evenimente. Tatăl Emmei Răducanu este român, iar mama sa este de origine chineză. Născută în Canada, astăzi reprezintă Marea Britanie, pentru că familia ei s-a stabilit acolo când ea avea 2 ani. După victoria din SUA, performanțele Emmei au scăzut, dar specialiștii consideră că are multe de oferit tenisului. Fără îndoială, timpul este de partea ei.

Garbine Muguruza

Garbine Muguruza este o jucătoare de tenis spaniolă, care ocupă în prezent locul 3 WTA. A câștigat 10 titluri la simplu, printre care și 2 de Grand Slam: 

  • Roland Garros 2016
  • Wimbledon 2017

Stilul ei de joc este agresiv, iar loviturile puternice și viteza de deplasare o ajută să-și pună adversarele sub presiune. Muguruza este și o bună jucătoare de dublu. Are în palmares 5 titluri alături de compatrioata Carla Suarez Navarro. 

Karolina Pliskova

Karolina Pliskova este o jucătoare de tenis din Cehia, fostă număr 1 mondial timp de 8 săptămâni. Palmaresul ei este impresionant: 16 titluri la simplu și 5 la dublu. De aceea, este apreciată atât în țara natală, cât și în afara ei. Chiar dacă n-a câștigat niciun turneu de Grand Slam încă, Pliskova a jucat 2 finale și a reușit să câștige 20 milioane de dolari din tenis. 

Cele mai apreciate jucătoare ale momentului încântă fanii tenisului cu aparițiile lor. Fie că pui pariuri la tenis sau doar urmărești meciuri, merită să știi mai multe despre aceste jucătoare.


Ce nota merita acest Articol:
Marius

Marius - Bucuresti, 30 ani

Am terminat Facultatea de Informatica in Bucuresti, si am continuat sa ma specializez in domeniul IT urmand si un Master pe acest profil. Cel mai mult imi place sa invat lucruri noi si sa fiu mereu in pas cu noile tehnologii in acest domeniu. Hobby-urile mele sunt baschetul, plimbarile in natura. In momentul de fata, sunt specialist IT, si incerc sa aprofundez pe cat de mult posibil acest domeniu, fiind in permanenta informat, pentru a deveni un profesionist. 

Nu sunt Comentarii la Cele mai apreciate jucătoare de tenis ale momentului

Raspunde corect la intrebarea:
Cate anotimpuri are anul?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×