Cele mai bune adaptări de la carte la TV

Cele mai bune adaptări de la carte la TV

2020 este un an interesant pentru lumea filmului și televiziunii, cu numeroase adaptări de la cărți la ecran. Există câteva lucruri pe care le poate face o adaptare cinematografică sau televizată bine făcută: se poate conecta cu audiența publicului, aduce o poveste la viața, sau prezintă o parte a lumii creată de autorul cărții cu care publicul nu ar fi fost niciodată familiarizat.

Cu toții știm că fiecare adaptare este diferită și depinde în mare parte de publicul care o adoră sau o urăsc. Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că unele rămân prea puțin luate în considerare.Am întocmit în continuare o listă cu cele mai bune adaptări de la carte la televiziune și cinematografie în 2020.

 1. Minunata lume a lui Gumball Minunata lume a lui Gumball este o serie de animație divertisment care a început să se ruleze pe Cartoon Network în 2011. Se bazează liber pe cartea The Amazing World of Gumball de Ben Bocquelet și a devenit rapid un fan-favorit chiar și în rândul adulților. Seria se desfășoară în jurul personajului principal Gumball și al prietenilor lui curioși și frivoli, care sunt foarte diferiți față de cartea originală.

  
  
  
 2. Marele Jad Marele Jad a fost adaptat de la două cărți scrise de autorul Franois Lelord. Seria, regizată de Bjarne Paris, a devenit foarte populară în Belgia și în Franța, dar și în alte țări. Acțiunea se desfășoară în jurul unui bărbat de 33 de ani numit Jacques, care se luptă cu anxietatea și dorința de a encontra răspunsuri la ceea ce l-a pus în dezechilibru și i-a schimbat viața.

 3. Eu sunt numărul patru Eu sunt numărul patru a apărut pe ecranul cinematografic în 2011 și a avut o primire bună din partea fanilor. Este o dramă SF ușor și fără prea multe elemente fantasy, bazată pe romanul lui Pittacus Lore. Acțiunea se desfășoară în jurul lui John Smith, un alien care se ascunde pe Pământ de alți extratereștri care vor să se răzbune pe el.

 4. Killing Eve Killing Eve este o dramă de acțiune care a atins valori record de audiență în Marea Britanie, acolo unde a debutat în 2018. Adaptarea se bazează pe seria Villanelle a lui Luke Jennings și susține povestea unei foste polițiste de inteligență ce se luptă cu un asasin plătit din fosta sa jurisdicție. Distribuirea și atmosfera neobișnuită au făcut Killing Eve unul dintre cele mai bune seriale de televiziune din ultimii ani.

  Cele Mai Frumoase Carti De Dragoste Din Toate Timpurile Te-ar putea interesa si: Cele Mai Frumoase Carti De Dragoste Din Toate Timpurile
 5. Phineas și Ferb Phineas și Ferb sunt o animație SF/comedy pentru copii începută în 2007. Serialul se bazează pe cartea lui Phineas, The Adventures of Phineas și Ferb de David Seltzer. Acesta se desfășoară în jurul lui Phineas Flynn și al lui Ferb Fletcher, doi frații, care își petrec verile inventând și exploratează întreaga lume în căutarea distracției.

 6. The Boys The Boys, regizat de Eric Kripke și producția Amazon, este bazat pe cartea The Boys din comicsul cu același nume. Acest serial epuizează limitele fanteziei și este cu siguranță unul dintre cele mai bune seriale ale anului. Serialul se învârtete în jurul unui grup de băieți normai care lucrează pentru a opri voluntarii cunoscuți ca "The Seven" de a abuza puterile lor supranaturale.

 7. Game of Thrones Game of Thrones este unul dintre cele mai mari și mai renumite seriale de televiziune și a rulat pe HBO începând cu 2011. Se bazează pe cele șapte cărți ale Saga A Song of Ice and Fire a lui George R.R. Martin. Acest serial epic prezintă intriga complexă și luptele copleșitoare pentru tronul Westeros printr-un univers mitic construit magistral.

În 2020, industria filmului și televiziunii ne-a oferit o mare varietate de adaptări de la cărți care au reușit să uimească publicul și să devină personaje cult. Exemplele de mai sus sunt doar câteva dintre cele mai bune adaptări de la carte la televiziune și cinematografie din acest an. Deoarece acestea au reușit să se sustragă obișnuitului și să țină publicul captiv, acestea ne spun că industria filmului și televiziunii va continua să ne ofere adevărate bijuterii pe măsură ce anii vor trece.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Cele mai bune adaptări de la carte la TV

Raspunde corect la intrebarea:
Cat face 5 ori 5?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×