Cele mai bune adaptoare USB Wi-Fi

Cele mai bune adaptoare USB Wi-Fi

Internetul wireless se extinde incet, în mod inevitabil, în orice loc fără cablu sau fibră optică. Din fericire, cu scopul de a facilita lucrul acasă, chiar și computerele desktop clasice fără conexiuni directe pe fișele de perete, pot beneficia de conexiunea la internet prin Wi-Fi, prin intermediul unui adaptor USB Wi-Fi. În acest articol analizăm cele mai bune modele de adaptoare USB Wi-Fi, care pot face ușor dintr-o mașină veche cu o bucată populară cu internet wireless.

Ce este un Adaptor USB Wi-Fi?

Un adaptor USB Wi-Fi (sau uneori numit un adaptor USB cu bandă largă sau, pur și simplu, un adaptor USB) este un mic dongle care se conectează la o computer port USB și permite o conexiune wireless. Acest tip de adaptare poate transmite și primi date prin aceleași infrastructuri de rețea Wi-Fi ca modemul și routerul vostru, care vă permite să transferați date către, și să primiți date de la, acestea la viteze ridicate, ceea ce permite să navighezi pe internet și pentru a trimite și primi e-mail-uri.

De ce ai nevoie de un Adaptor USB Wi-Fi?

Adaptorul USB Wi-Fi face upgrade-ul unui PC desktop vechi sau a unui laptop clasic, cu fațete limitate sau fără conexiunea directă la internet wireless, posibilă.

Cu toate acestea, o conexiune wireless nu este limitată la desktopuri și laptopuri. De exemplu, televizoarele inteligente, sistemele de criptare video și orice dispozitiv compatibil cu USB, ca un media center sau unul Hard drive extern, poate fi conectat în mod direct la rețea Wi-Fi printr-un adaptor USB wireless.De asemenea, un dispozitiv Wi-Fi instalat prin adaptorul USB facilitează și imprimarea prin wireless a documentelor sau pozelor folosind o imprimantă conectată la router.

Caracteristici importante la un Adaptor USB Wi-Fi

Atunci când cumpărai un adaptor USB Wi-Fi trebuie să iei în considerare mai multe caracteristici importante:

Standardele Wi-Fi: Această caracteristică importantă determină viteza la care se pot transfera datele și distanța până la router sau modem. Cel mai bun standard Wi-Fi pentru compatibilitatea cu o varietate largă de routere și modemuri este 802.11 ac/b/g/n, acesta fiind standardul utilizat de majoritatea routerelor.

Vitezele de transfer: Wi-Fi-ul are viteze de transfer diferite pentru o conexiune de 5 GHz sau de 2,4 GHz. Cu toate acestea, majoritatea adaptoarelor 802.11ac oferă viteze de transfer mai mari de 400 Mbps la 5 GHz și până la 300 Mbps la 2,4 GHz.

Tipul antenei: Majoritatea adaptoarelelor USB au antene externe care sunt proiectate să extindă raza de semnal și să creeze un conexiune mai bună chiar și în zonele „dead zone”, unde semnalul Wi-Fi nu poate ajunge.

Samsung Galaxy S23 Ultra: Cel mai bun smartphone de pana acum Te-ar putea interesa si: Samsung Galaxy S23 Ultra: Cel mai bun smartphone de pana acum

Compatibilitate: Este important ca routerul vostru să fie compatibil cu produsul ales. Adaptorul USB trebuie să fie compatibil cu sistemul de operare al computerului vostru și cu routerul sau modemul. Adaptoarele USB Wi-Fi sunt adesea compatibile cu toate sistemele de operare majore, inclusiv Windows, Mac OS și Linux.

Cele mai bune adaptoare USB Wi-Fi

Următoarele sunt unele dintre cele mai bune adaptoare Wi-Fi USB disponibile pe piață:

TP-Link Archer T2U AC600

Este vorba despre una dintre cele mai apreciate adaptoare Wi-Fi USB de pe piață. Acest mini-difuzor poate furniza viteze de transfer Wi-Fi de până la 600 Mbps, cu 433 Mbps la 5 GHz și 150 Mbps la 2,4 GHz. Are o antenă mică, dar cu design exterior cilindric, fiind construit dintr-un material texturos antiderapant.

TP-Link Archer T2U AC600 este compatibil cu toate sistemele de operare majore și cu toate versiunile Windows și Mac. Acestea fiind spuse, dacă aveți mai mult de un computer desktop clasic, atunci această opțiune nu este cea mai ieftină.

ALFA AWUS036ACH

Această adaptoare Wi-Fi USB este ideală pentru conexiunea de distanțe mari. ALFA AWUS036ACH are o viteză mai mare de transfer de până la 867 Mbps și o viteză mai mică de 300 Mbps la 2.4 GHz, cu o antenă duala de 2dBi. De asemenea, are un driver special, care îmbunătățește conexiunea și viteza.

Una dintre caracteristicile de top ale acestui adaptor Wi-Fi USB excepțional, este că are un sistem de răcire care poate reduce tensiunea CPU-ului computerului, și astfel, să aibă o rezistență de suprancălzire și la viteze mari.

Netgear A6150

Netgear A6150 își merită cu ușurință prețul, deoarece acest adaptor Wi-Fi USB are un magneț de calitate medie, gândit special pentru a extinde raza de semnal wireless. Acest protocol Wi-Fi știe cum să facă față provocărilor de interferență și să furnizeze viteze de transfer de până la 600 Mbps cu 100 Mbps pe 2,4 GHz și 500 Mbps pe 5 GHz.

Netgear are, de asemenea, cea mai intuitivă interfață cu utilizatorii, care face conexiunea cu regularitate la internet ușor, dar și ușor de instalat și configurat. Este, de asemenea, compatibil cu toate sistemele de operare majore, inclusiv Windows, Mac OS și Linux.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Cele mai bune adaptoare USB Wi-Fi

Raspunde corect la intrebarea:
Cate anotimpuri are anul?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×