Cele mai bune alimente pentru a crește cantitatea de lapte matern

Cele mai bune alimente pentru a crește cantitatea de lapte matern

Nutriția în timpul alăptării este absolut esențială. Dacă vrei să-ți asiguri că îți crești copilul cu laptele tău, este posibil să ai nevoie de câteva mici schimbări în alimentația ta. Iată cele mai bune alimente care sunt potrivite pentru a crește cantitatea de lapte matern.

Nutriția mamei în timpul alăptării contribuie în mod semnificativ la furnizarea unui lapte matern de înaltă calitate. Unele alimente și băuturi sunt mai benefice decât altele pentru mamele care alaptează, și aceasta cantitate specială de alimente poate ajuta la creșterea cantității de lapte matern pe care mama le oferă bebelușului său.

Ce alimente sunt recomandate pentru Lactație?

Totul, de la alimentele nutritive precum carne, legume și fructe, la alimentele suplimentare precum produsele lactate sau semințele, poate acționa în favoarea cantității și calității laptelui matern. Acestea sunt câteva sugestii despre ce alimente poti include în dieta ta în timpul alăptării:

• Carne. Carnea este o excelentă sursă de proteine și de vitamine cum sunt vitamina B12 și fierul. Puiul, curcanul, mielul și carnea de vită sunt toate alimente nutritive excelente, pe care trebuie să le iei în considerare.• Ierburi și condimente. Utilizarea unei diversități de ierburi și condimente în dieta ta poate aduce beneficii în ceea ce privește sănătatea ta. Unele ierburi și condimente specifice, cum ar fi feniculul, scorțișoara, cardamomul și anasonul, pot stimula laptele matern.

• Cereale integrale. Terciurile și alte cereale integrale sunt bogate în nutrienți și sunt și surse importante de carbohidrați. Este important să adaugi cereale integrale în dieta ta pentru a obține mai multe fibre și alți nutrienți importanți.

• Legume proaspete și fructe. Legumele și fructele proaspete sunt surse excelente de vitamine, minerale și antioxidanți. Se recomandă ca în timpul alăptării să se includă cât mai multe fructe și legume cu fibre în dieta ta.

• Produse lactate. Consumul de produse lactate poate ajuta la asigurarea obținerii unui nivel adecvat de calciu și alte nutrienți din corpul tău pentru a furniza laptelui matern nutrienții necesari. Iaurtul, laptele de soia și kefirul sunt trei produse lactate care sunt adesea recomandate pentru alăptare.

33 Cele Mai Eficiente Diete + Planuri de Slabit Pentru Fiecare Zi Te-ar putea interesa si: 33 Cele Mai Eficiente Diete + Planuri de Slabit Pentru Fiecare Zi

• Omega-3. Acizii grași Omega-3 se găsesc în alimente precum somonul, macroul, sardinele și tonul. Acestea sunt în special importante în alimentația unei mame care alapteaza si pot ajuta la suplimentarea producției de lapte.

• Semințe. Semințele sunt o sursă bogata de proteine și grăsimi sănătoase, precum și de fibre, vitamine și minerale. Utilizarea semințelor pentru lactație poate aduce beneficii pentru mamă și copil. Semințele de in și de chia sunt, de asemenea, o sursă excelentă de acizi grași esențiali Omega-3.

De asemenea, poți include următoarele băuturi în dieta ta în timpul alăptării:

• Apa. Apa este cel mai important lichid care îi menține pe mame și bebeluși hidrați. Se recomandă să bei cel puțin opt pahare de apă pe zi.

• Suplimente eliberate de medic. Dacă medicul tău eliberează un supliment de vitamine pe bază de rețetă, poti lua această rețetă în considerare.

• Ceaiuri: Bea ceaiuri (fără cafeină) cum ar fi ceaiul de fenicul, ceaiul de lapte sau ceaiul de mentă pentru a ajuta la stimularea fluxului de lapte.

Ce factori trebuie luați în considerare înainte de a lua o decizie?

• De asemenea, există anumite alimente care nu sunt recomandate femeilor care alapteaza. Dacă iei medicamente sau bei băuturi care conțin mai mult de două uncii de alcool, aceasta ar trebui să fie evitată. Pe lângă aceasta, femeile care alaptează sunt de obicei sfătuite să evite ingestia excesivă a cafeinei și anumite alimente comune, cum ar fi mazărea și varza.

• Unele persoane pot fi alergice la anumite alimente sau nu le pot tolera. Este important să asculți și să ajuți sau consulți medicul pentru a stabili ce alimente și băuturi sunt cele mai bune pentru tine.

• Dupa o masa, exista posibilitatea ca bebelușul să dezvolte simptome de iritație sau alergie, cum ar fi diaree sau scaune anormale. În cazuri similare, asigurati-va ca ai eliminat alimentul care a cauzat iritația și încercați să introduceti incet alimentele înapoi in dieta ta.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Cele mai bune alimente pentru a crește cantitatea de lapte matern

Raspunde corect la intrebarea:
Cat face 5 ori 5?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×