Cele mai bune alimente pentru a îmbunătăți vederea în mod natural

Cele mai bune alimente pentru a îmbunătăți vederea în mod natural

Nutriția este esențială pentru îngrijirea ochilor. Când ne referim la ceea ce mâncăm, adesea ne referim doar la îmbunătățirea generală a stării de sănătate, însă contează foarte mult și ceea ce trebuie să consumi pentru a-ți îmbunătăți vederea. Într-adevăr, alimentele pot face miracole și există câteva dintre ele care sunt considerate a fi cele mai bune pentru o vedere sănătoasă și puternică. Aceste alimente sunt utile, mai ales pentru cei care prezintă un risc crescut de anumite afecțiuni oftalmice, cum ar fi cataracta și degenerescența maculară.

Ce alimente sunt bune pentru vedere?

Există o multitudine de alimente care ne pot ajuta să avem o vedere bună și sănătoasă. Acestea conțin nutrienți esențiali pentru sănătatea ochilor, precum acizii grași, antioxidanți, vitamina A, zincul și vitaminele B. Iată câteva dintre cele mai bune alimente pentru a îmbunătăți vederea în mod natural:

  1. Leguminoase

Leguminoasele sunt alimente bogate în luteină și zeaxantină, doi antioxidanți importanți care sunt esențiali pentru sănătatea ochilor. Acestea sunt deosebit de bogate în acizi grași omega 3, care ajută la îmbunătățirea funcției vizuale și la protejarea inflamației cronice la nivelul corpului. Leguminoasele recomandate sunt soia, mazărea, fasolea, lintea și năutul.  1. Fructele

Fructele sunt pline de vitamine și de antioxidanți care sunt importanți pentru vedere. Avocado, portocalele, strugurii, fructul pasiunii, murele și zmeura sunt doar câteva dintre ele. Consumând fructele proaspete, vei primi o baskă de beneficii: prevenirea cataractei, îmbunătățirea vederii lărgite, reducerea inflamației la nivelul ochilor și protejarea ochilor de radicalii liberi.

  1. Fructe de mare

Fructele de mare conțin o mulțime de antioxidanți benefici, cum ar fi seleniul și zincul, care joacă un rol important în sănătatea ochilor. Sardeaua, somonul, heringii,stridii, midii și homarii sunt considerate a fi alimente recomandate pentru a asigura buna funcționare a ochilor. Aceste alimente trebuie consumate proaspete, deoarece lipsa de vitamine și minerale le poate afecta calitățile nutritive.

33 Cele Mai Eficiente Diete + Planuri de Slabit Pentru Fiecare Zi Te-ar putea interesa si: 33 Cele Mai Eficiente Diete + Planuri de Slabit Pentru Fiecare Zi
  1. Orez brun

Este unul dintre cele mai bune alimente pentru vedere. Acesta conține vitamina B, zinc și antioxidanți care pot ajuta la prevenirea cataractei și a bolilor degenerative oftalmice. De asemenea, Orezul brun este plin de fibre și conținut scăzut de carbohidrați.

  1. Nucile

Nucile sunt una dintre cele mai considerand alimente pentru sistemul vizual. Acestea sunt pline de vitamina E și zinc. Acestea conțin, de asemenea, acizi grași omega 3 și alți antioxidanți care ajută la prevenirea și tratarea diferitelor afecțiuni oftalmice, cum ar fi glaucomul și cataracta. Nucile recomandate sunt alunele, fisticul și nucii, dar și Semințele de in.

  1. Cartofii

Aceste alimente sunt pline de vitamina C și conțin antioxidanți importanti pentru reducerea inflamației și protejarea ochilor împotriva daunei cauzate de radicalii liberi. Consumul de cartofi poate fi deosebit de benefica pentru cei care au un risc crescut de a face cataracta sau degenerescenta maculară.

  1. Fructele oleaginoase

Fructele oleaginoase sunt o altă sursă importantă de nutrienți pentru vedere. Acestea conțin o cantitate bună de zinc și adesea au un conținut ridicat de vitamina E și acizi grași omega 3. Semințele din floarea soarelui, semințele de dovleac, semințele de in și alunele de pădure sunt toate excelente exemple de fructe oleaginoase recomandate pentru îmbunătățirea vederii.

  1. Varza

Varza este o sursă importantă de luteină și zeaxantină, care sunt doi antioxidanți importanți pentru îmbunătățirea vederii. Această legumă conține, de asemenea, o cantitate bună de vitamina A și vitamina C, care sunt esențiale pentru sănătatea ochilor.

  1. Uleiul de pește

Uleiul de pește este o alta sursa excelenta de acizi grași omega 3, care sunt esențiale pentru a preveni inflamațiile oftalmice cronice și pentru a reduce riscul de a face cataracta sau degenerescenta maculară. Aceste alimente sunt foarte utile și pentru cei care au o vedere normală, de asemenea.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Cele mai bune alimente pentru a îmbunătăți vederea în mod natural

Raspunde corect la intrebarea:
Cat face 5 ori 5?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×