Cele mai bune beneficii ale sucului de roșii pentru piele, păr și sănătate

Cele mai bune beneficii ale sucului de roșii pentru piele, păr și sănătate

Tuturor ni se recomandă să consumăm cât mai multe fructe și legume, iar sucul de roșii este unul dintre cele mai nutritious și ușor de a face. Deși se amestecă adesea cu alte sucuri, sucul de roșii este extrem de benefic pentru piele, păr și sănătate. Iată câteva dintre cele mai bune beneficii ale sucurilor de roșii.

1 Beneficiile pentru sănătate ale consumului de suc de roșii

Consumul de suc de roșii este un mod delicios și nutritiv de a obține toți nutrienții de care ai nevoie zilnic. Iată câteva intereante beneficii pentru sănătate:

• Ajută la prevenirea anemiilor: Sucul de roșii este bogat în fier și vitamina C, ambele beneficiind în prevenirea anemiilor.

• Previne formarea cancerului: Sucul de roșii contine aminoacidul tirosină, care ajută la prevenirea formarii cancerului. Această vitamina are efecte antioxidante, luptand cu radicalii liberi si reducand stresul oxidativ.

• Reduce riscul bolilor cardiovasculare: O alta vitamina din suc, licopenul, ajută la reducerea riscului de boli cardiovasculare, datorită continutului sau de antioxidanti si antioxidanti.

• Previne formarea cataractei: Nivelul crescut de antioxidanti și de vitamine prezente în suc ajută la prevenirea formarii cataractei, apariția disconfortului în regiunile unde există o expunere prelungită la lumina.• Contribuie la menținerea oaselor puternice: Contine o cantitate semnificativa vitaminei K, care contribuie la menținerea permeabilității sangelui si la mentinerea oaselor puternice.

• Contribuie la reducerea indicelui glicemic: Potasiu se găsește în mod natural în sucul de roșii, în special atunci când este consumat nepasteurizat. Acesta poate ajuta in menținerea nivelului glicemiei și la prevenirea instalarii diabetului.

2 Beneficiul pentru piele al consumului de suc de roșii

Este important să ai o rutină zilnică pentru îngrijirea pielii, iar sucul de roșii poate fi un ingredient esențial în această rutină. Iată cum:

• Previne imbatranirea prematura a pielii: Această băutură delicioasa este plină de antioxidanti si vitamine, care contrbui la prevenirea imbatranirea prematură a pielii. Sucul de roșii contine, de asemenea, licopen şi alte antioxidanți care ajută la prevenirea deteriorarii pielii.

• Mărește elasticitatea pielii: Unele cercetări arată că uleiurile din sucul de roșii sunt potrivite pentru hidratarea pielii, ceea ce îmbunătăţeşte elasticitatea și reduce ridurile.

33 Cele Mai Eficiente Diete + Planuri de Slabit Pentru Fiecare Zi Te-ar putea interesa si: 33 Cele Mai Eficiente Diete + Planuri de Slabit Pentru Fiecare Zi

• Acţionează ca o exfoliant natural: Vei avea nevoie să exfoliezi murdăria și celulele moarte din piele de la suprafaţă, ceea ce poate face sucul un exfoliant grozav. Poți lua suc de roșii și sa ștergi pielea ca și cum ai folosi un scrub și lucruri groase.

• Contribuie la tratarea acneei: Suc de rosii poate ajuta la calmarea inflamarii si interfereaza in produse inflamatoare, ceea ce poate ajuta la tratarea acneei.

3 Beneficiul pentru par al consumului de suc de rosii

Din cauza continutului seleniului si vitaminelor A, B, C, E si K, sucul de roșii este unul dintre cele mai bune remedii naturale pentru păr. Iată câteva dintre beneficiile sale:

• Trateaza podoaba capilara uscata: Uleiurile din sucul de roșii sunt pline de turație și acizi grași necesari pentru hidratarea în profunzime a scalpului si a firului de par.

• Previne căderea parului si crește volumul părului: Consumul regulat al sucurilor de roșii le va oferi părului cu nutrientii de care are nevoie și volumul de care are nevoie pentru a fi frumos si sanatos, contribuind, de asemenea, la prevenirea pierderii parului.

• Acţionează ca o mască naturală: Compuși și antioxidanți din sucul de roșii ajută la a hidrata parul si a preveni despicarea varfurilor, prin aplicarea acestuia direct pe scalp și par.

• Acţionează ca un balsam natural: Uleiurile și antioxidanții din sucul de roșii actionează ca un balsam natural. Acestea acţionează ca un balsam de par, încurajând creșterea sănătoasă a părului și reducerea matretii și a mătreții.

4 Consumul sigur de suc de roșii

Este important să consumi sucul de roșii într-un mod corespunzător pentru a obține cele mai bune beneficii. Iată câteva sugestii utile:

• Consumă sucul proaspat și nepasteurizat: Sucul proaspăt și nepasteurizat poate oferi cele mai bune beneficii, deoarece pasteurizarea poate distruge vitaminele și toți nutrienții din sucul de roșii.

• Amestecă-l cu alte sucuri: Amestecarea sucului de roșii cu alte sucuri poate adăuga beneficii la sănătate. De exemplu, amestecul cu suc de lamaie, spanac sau mar poate oferi încă și mai mulți nutrienți.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Cele mai bune beneficii ale sucului de roșii pentru piele, păr și sănătate

Raspunde corect la intrebarea:
Ce culoare are cerul?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×