Cele mai bune cărți cu crime și mister pentru copii și adolescenți

Cele mai bune cărți cu crime și mister pentru copii și adolescenți

Când vine vorba despre poezie și proză, crimele și misterul sunt prezente în mod constant. Adesea se asociază aceste subiecte cu cărțile pentru adulți, dar ele sunt tot atât de populare printre tineri. Există o grămadă de istorii captivante care merită să fie citite chiar și de cei mai tineri cititori. Există cărți cu note delicate de mister, pline de suspans, dar și titluri cu crime infricoșătoare și pline de acțiune. Aceste cărți oferă copiilor și adolescenților care sunt gata să își înceapă călătoria prin genul crime si mister, posibilitatea de a-și lărgi orizonturile și de a asista la rezolvarea unor cazuri înfricoșătoare.

Iată o listă cu cele mai bune cărți cu crime și mister pentru copii și adolescenți. Sunt titluri excelente care îi vor ține pe cei mici cu sufletul la gură, la fel ca și cărțile pentru adulți.

  1. „Scandalul de la High Street – O misterioasă afacere de bijuterii” de Agatha Christie

Această poveste îl are ca protagonist pe Tuppence și Tommy Beresford, cei doi detectivi aproape la vârsta adolescenței. Ei se lansează într-o aventură plină de suspans și mister în căutarea unor bijuterii scumpe furate. Cartea lui Agatha Christie oferă divertisment cu un strop de experiență de viață pentru cititori, încurajându-i să ia decizii inteligente și să aibă încredere în propriile puteri.  1. „Într-un oraș fără strigăte” de Trudy Nan Boyce

Cartea lui Trudy Nan Boyce este, de asemenea, o poveste captivantă despre crime și mister adresată cititorilor de 12 ani și peste. Povestea începe cu Juli încercând să salveze un câine și ducându-și investigatorii și potențialii vinovați prin Atlanta, Georgia, în anii 1965. Julius, prietenul său afro-american, îi este alături în căutarea unui mister cu iz de furt și răzbunare.

  1. „Ceasul de apă” de Mary Downing Hahn

„Ceasul de apă” este o cronică definitivă a unei familii aflate în căutarea adevărului și a răzbunării după moartea stranie și suspectă a unui tată, de către mama sa și a fratelui mai mare. Când tânăra Hallie lărgește ancheta despre moartea tatălui ei, ea se vede învăluită într-un complot cu explicații pe care nu le poate lămuri decât prin dezlegarea misterului.

Cele Mai Bune Carti Pentru Adolescenti Te-ar putea interesa si: Cele Mai Bune Carti Pentru Adolescenti
  1. „Gospodarul de păianjeni” de Kathryn Lasky

Această carte, apărută în 1996, este scrisă pentru copiii de 12 ani și peste și este considerată un best-seller în literatura tineretului. Această ficțiune criminalistică captivantă se referă la băiatul de 13 ani Sam Gribley încercând să descopere cine a ucis unul din prietenii lui. Sam se vede angajat într-o călătorie plină de mister și emoții captivante pentru cititori.

  1. „Cei 1000 de umbre ale lui Audrun’’ de Malorie Blackman

Carta lui Malorie Blackman se referă la 15 ani, Dana, care, în timp ce încearcă să-și servească tatăl orb, se prăbușește într-o misterioasă în căutare a oamenilor care au rapit-o încopilărie. Dana trebuie să se lupte cu liniștea de pe acoperișurile caselor ridicol de înalte și cu grădini ascunse rămase închise ani de-a rândul.

  1. „Doctorul Adormit” de Cassie Beasley

Pentru cei interesați de suspans și mister, cartea lui Cassie Beasley este un titlu ideal. Deși se îndreaptă mai degrabă spre aventurile cazului detectivului mai mic de vârstă, această carte adoarme cititorii pe acoperișul unui spital înghețat. Deseori considerată ca fiind romanul cea mai bună a lui Beasley, "Doctorul Adormit" încearcă să găsească adevărul despre moartea lui Kosoko, un prieten apropiat.

  1. „Mystery of the Ghost Train'' de Geronimo Stilton

Geronimo Stilton, autorul preferat al majorității copiilor, a scris și această carte. Aceasta oferă o istorie misterioasă despre fantoma unui tren secolului 19 și scenariul care se dezvoltă inițial pe accidentul feroviar, devine un caz plin de suspans și mister în momentul în care Geronimo pune mâna pe un mesaj misterios.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Cele mai bune cărți cu crime și mister pentru copii și adolescenți

Raspunde corect la intrebarea:
Ce culoare are cerul?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×