Cele mai bune cărți de ficțiune literară de citit acum

Cele mai bune cărți de ficțiune literară de citit acum

Pentru cineva cu un gust subtil pentru literatura de calitate, alegerea cărților de ficțiune potrivite poate fi făcută cu îngrijorare. Pentru a vă ușura sarcina, am pregătit o listă cu cele mai bune cărți de ficțiune literară de citit acum.

Fiecare carte are o poveste interesantă și personaje captivante care se vor păstra mereu în amintirea dvs. Aceste cărți pot fi citite independent, dar sunt de asemenea parte din serii și colecții care vă vor ține în cea mai bună formă literară.

Iată top 10 cărți de ficțiune literară pe care ar trebui să le citiți în acest an:

1.Harry Potter și Piatra Filozofală de J.K. Rowling

Începutul legendei Harry Potter, Piatra Filozofală este prima carte din seria îndrăgită de multe generații. Trei prieteni, Harry Potter, Ron Weasley și Hermione Granger, se alătură eforturilor profesorului lor, Dumbledore, pentru a împiedica Lordul Cap-de-Mort să distrugă lumea magiei și să răpească poterile sale malefice.

  1. Toate pe un rând de Fatima Bhutto

Dramatica relatare a războiului civil din Balochistan, din anii 1980-i, Toate pe un rând oferă o perspectivă asupra impactului războiului și a crizei economice asupra vieților bărbaților și femeilor care trăiau în regiunea minată. Ea ridică întrebări cu privire la lipitorile letale ale puterii, păcatele tăcute ale ideologiilor politice și cât de mult suferință poate fi adusă de un singur război.  1. Povești din gașcă de Jhumpa Lahiri

Gașca din Boston-cartier Ganges trăiește într-o existență idilică înconjurată de istorii pline de iubire, sacrificiu și relații de durată. Bucurându-se de fiecare zi, membrii gaștii se luptă cu prejudecățile și obstacolele care se așează în calea lor către succes.

  1. Cercul de Dave Eggers

Cercul este o satira artistica asupra vieții moderne. Tom Hanks și Emma Watson joacă rolurile protagoniștilor din Cerc, Mae și Kalden, care lucrează pentru o companie de tehnologie cunoscută sub numele de Cerc. Mai mult decât să abordeze subiectul asupra obsesiei internetului, cartea dezvăluie și profundele efecte pe care technologia le are asupra vieții personale și economice a oamenilor.

Cele Mai Bune Carti Pentru Adolescenti Te-ar putea interesa si: Cele Mai Bune Carti Pentru Adolescenti
  1. Jurnalul lui Jane de Anna Carey

O poveste de dragoste captivantă, Jurnalul lui Jane s-a născut la planeta Marte și a crescut pe Pământ. Cartea urmărește adventure-ul lui Jane, care încearcă să se angajeze într-o luptă a singurătății impactului inundațiilor și al incendiele de pe Pământ.

  1. Când ea a plecat de David Gilmour

Când ea a plecat vorbește despre o singură femeie, Clara, care luptă să-și stabilească propria identitate în fața discriminărilor și a constrângerilor sociale. Cartea ne încurajează să salutăm provocările la care trebuie să facem față, indiferent de ce iti provoaca viața.

  1. O mie de strigoi de Marisha Pessl

Un thriller captivant care explorează viața și moartea prin ochii unui adolescent care e îmbrăcat de o ska a urâtului Carcassos. Cartea aduce în scene secrete ciudate și aventuri misterioase ce încep să apară înaintea eroului după ce moare.

  1. Șoareci și oameni de John Steinbeck

Șoareci și oameni este povestea lui George și Lenny, oameni din clasa muncitoare care se dedică să-și schimbe împrejurimile la sfârșitul anilor '30 prin câștigarea unei pensiuni independente. Cartea tratează în detaliu tema dorințelor de a câștiga și a lui George Magellan pentru a-l salva pe Lenny de el însuși.

  1. Patina lui Mitti de Shashi Deshpande

Un roman îndrăgit care se centrează pe lumea a două femei, Patina lui Mitti vorbește despre fricile și teroarea emoțională a unei femei înainte de a fi acceptat într-o nouă familie. Cartea încurajeză cititorul să vadă dragostea sub forma ei neregulate și să-și găsească propriul loc în lume.

  1. Aventurile lui Sherlock Holmes de Sir Arthur Conan Doyle

O colecție de povestiri captivante scrise de Părintele detective, Aventurile lui Sherlock Holmes aduce personajul lui Holmes înapoi în viața cititorilor. Cartea reprezintă adâncimea și carisma lui Sherlock Holmes și aventurile sale de cercetare avansată.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Cele mai bune cărți de ficțiune literară de citit acum

Raspunde corect la intrebarea:
Cat face 5 ori 5?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×