Cele mai bune cărți de fotbal pentru copii

Cele mai bune cărți de fotbal pentru copii

Fotbalul este unul dintre cele mai populare sporturi din lume si este o placere a multora sa il joace cu prietenii sau sa ii urmareasca in competitii si evenimente. Pentru cei pasionati de fotbal mai ales, pentru copii, cumpararea celor mai bune carti de fotbal devine o prioritate. Exista multe carti bune de fotbal disponibile pe piata, iar acest articol va ajuta sa faci alegerea cea mai buna.

Ce sunt cărțile de fotbal ?

Cărțile de fotbal sunt manuale ce contin informatii esentiale despre strategii, tactici, trucuri, tehnici si alte elemente esentiale pentru a deveni un jucator mai bun. Cartile de fotbal abordeaza si aspecte cum ar fi antrenamentul, nutritia, conditia fizica, activitatea cognitive, astfel incat jucatorii sa aiba un cunostinte mai detaliate despre aceste tehnici. Aceasta este exact motivul pentru care majoritatea celor care considera fotbalul drept o pasiune atat de puternica aleg sa citeasca cărti de fotbal pentru a-si dezvolta intelepciunea fotbalistica.

Cum alegi cel mai bun?

Atunci cand alegi cartea potrivita pentru tine sau cel mic, trebuie sa iti iei in considerare cateva elemente importante -

 • Experienta ta sau cea a copilului: Daca esti incepator sau daca joci de sute de ani. In cazul in care copilul tau e inca mic, ar trebui sa alegi o carte ce se axeseaza mai mult pe aspectul de a invata fotbalul.

  
  
  
 • Varsta lui: Este nevoie de carti diferite in functie de varsta destinatarului. Cel mai bine ar fi sa iti alegi cartea in functie de varsta si nivelul de experienta al copilului tau.

 • Tipul jocului: sa iei in consideratie si tipul jocului pe care vrei sa il abordezi. Exista carti ce se axeseaza pe un anumit stil de joc.

Cele mai bune cărți de fotbal pentru copii

 1. Fotbalul pentru incepatori pentru copii - "Joc de Incepatori" de Esteghlal You: Aceasta carte este imperfecta pentru incepatori, fiind dedicata in special copiilor. Cartea are o abordare clara si detaliata asupra acestui sport, povestind despre educatia fotbalistica si motivand copii sa se arunce in joc. De asemenea, cartea sprijina jucatorii mici si parintii lor oferind consiliere pentru a valorifica pe deplin aceasta experienta educativa.

 2. Fotbalul Pas cu Pas: Gândește Critic și Progresează - "Pas cu Pas Fotbal: Gândește Critic și Progresează" de David Curry: Aceasta carte descrie o multitudine de concepte fotbalistice, oferind tehnici si sfaturi despre modul de a te antrena, ce sa faci atunci cand este timpul sa iei o decizie si cum sa gandesti inainte de a actiona. Este un tratat excelent pentru elevii de liceu si colegiu care incearca sa isi consolideze cunostintele actuale despre fotbal.

  Cele Mai Frumoase Carti De Dragoste Din Toate Timpurile Te-ar putea interesa si: Cele Mai Frumoase Carti De Dragoste Din Toate Timpurile
 3. Fotbalul de Echipa: Facilitatorul Ghid de Invatare - ",Fotbalul de Echipa: Facilitatorul Ghid de Invatare" de Stephen L. Cone: Cartea se explica fiecare concept important al jocului de fotbal si se axeaza si pe controlul distantei si pe plasarea fortei. Utilizeaza exemple multiple pentru a te ajuta sa intelegi si sa te bazezi pe principiile abordate in carte.

 4. Gândirea fotbalului și Invatarea Jocului –"Gandirea fotbalului si invatarea jocului" de Jay Martin: Aceasta carte s-ar putea sa reprezinte cea mai adanca dintre cărțile de fotbal disponibile pe piata. Cartea abordază diverse teme cum ar fi forta fizica, tehnica, strategia, conditionarea, antrenamentul si unelte enorme de coaching ce incluse strategii, tehnici si tactici. Este un carte absurd de completa pentru cineva care doreste sa invete toate conceptele esentiale ale jocului de fotbal.

1. Creativitate și Jucatori Inovativi: Ghidul Educatorului pentru antrenarea jucatorilor de fotbal - "Creativitate și Jucatori Inovativi: Ghidul Educatorului pentru antrenarea jucatorilor de fotbal" de Rob Lawson – Aceasta carte are la baza principiile Tean Building-ului, intentionand sa ajute antrenorii sa creasca jucatorii si sa le creeze oportunitati sub presiune, regandind strategiile de joc.

2. Invata Fotbalul în 21 de Zile -"Invata Fotbalul in 21 de Zile" de Peter Schreiner- Cartea aceasta are la baza planul de 21 de zile, oferind o alternativa mai rapida pentru invatarea fotbalea. Urmand acest program, jucatorii invata toate elementele de baza ale fotbalului.

3. Ghid de antrenorat al jocurilor în mișcare –"Ghid de antrenorat al jocurilor in miscare", de Rob Yarling– Aceasta carte se axeaza pe practicile antrenorului și cum poate programa antrenamente eliminand monotonia. Aceasta pune accentul pe antrenorul "creativ antrenor" ce isi face jobul de antrenor intr-o maniera bine gandita.

Aceasta a fost o scurta prezentare a celor mai bune cărți de fotbal pentru copii. Cartile ofera cu adevarat o perspectiva in fotbal care va corecta si va imbunatati jucatorii. Cartile se axeaza pe educatie, antrenament, tehnici si tactici astfel incat micutii sa isi consolideze cunostintele fotbalistice de-a lungul drumului. In acest fel, vor obtine succesul si vor deveni jucatori profesionisti veti reusi sa ii faci pe copii fericiti si sa ii transformi in campioni.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Cele mai bune cărți de fotbal pentru copii

Raspunde corect la intrebarea:
In ce an a fost revolutia din Romania?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×