Cele mai bune cărți de groază

Cele mai bune cărți de groază

Cartea este una dintre cele mai vechi forme de divertisment și de mii de ani oamenii s-au bucurat de subiectele care se înscriu în cele mai variate genuri. Genul horror are un loc special în inimile cititorilor înfocați, de la clasicii lui Mary Shelley până la autorii contemporani de groază. Iată o listă cu câteva dintre cele mai bune cărți de groază, pe care cititorii ar trebui să le vadă!

  1. Frankenstein, de Mary Shelley

Scrisă de Mary Shelley în 1818, această carte se numără printre cele mai celebre cărți din istorie. Frankenstein urmărește aventurile personajului Victor Frankenstein și creația sa monstruoasă, monstrul care vorbește. Cartea este un veritabil lacăt de literatură și este încă citită astăzi.

  1. Dracula, de Bram Stoker

Publicată la sfârșitul secolului al XIX-lea, Dracula este o carte de groază despre vampirul Dracul. Publicată în 1897 la strânsă vigilență a lui Stoker, cartea a devenit rapid extrem de populară și a devenit un clasic al genului horror.

  1. Toate animalele mari și cele mici, de George Orwell

Adesea clasată ca și ficțiune politică, această carte este, în realitate, o poveste de groază. Toate animalele mari și cele mici urmărește aventurile unei ferme de animale în care se dezvoltă clasici stejar și o vampirismul social. Povestea este un avertisment impresionant al puterii și controlului buclucaș.  1. 1984, de George Orwell

Cealaltă carte a lui George Orwell, 1984 este o carte de groază modernă. Povestea urmărește aventurile lui Winston Smith într-o lume terifiantă a Big Brother, în care oamenii sunt controlați și manipulați. Cartea este cea mai bună poezie a lui Orwell și devine mai relevantă pe măsură ce lumea devine mai conectată.

  1. Pe aripile vântului, HarperLee

Scrisă de Harper Lee in 1960, această poveste neoficială despre rasismul din Sudul Americii se reflectă și ea în soareci de groază și frică. Protagonistul adolescentului, Scout Finch, are câteva vecini înfricoșători. Povestea oferă o privire la ceea ce înseamnă să trăiești într-o lume de frică și de ură.

  1. Omul în negru, de Stephen King

Cartea lui Stephen King este considerată una dintre cele mai bune cărți de groază din toate timpurile. Structurat ca un roman polițist, 'Omul în negru' este o scară profundă în lumea miturilor și a horrorului. Protagonistul principal, Roland Deschain, trebuie să-și găsească drumul spre lumea umbrelor.

Cele Mai Bune Carti SF Din Toate Timpurile Te-ar putea interesa si: Cele Mai Bune Carti SF Din Toate Timpurile
  1. Ispita vampirului, de Anne Rice

Anne Rice se numără printre cei mai populari autori de ficțiune horror din ultimii douăzeci de ani. Cartea ei, 'Ispita vampirului', este unul dintre cele mai îndrăgite romane ale sale. Ea a plasat o nouă spină asupra subiectelor vampirilor, bogată în sentiment și erotism.

  1. The Shining, by Stephen King

O altă carte scrisă de Stephen King, The Shining trimite cititorii într-o spirală a paranoicei inimaginabile. Acțiunea se desfășoară în The Overlook Hotel, unde Jack Torrance, și fiul său, Danny, se confruntă cu duhurile nevăzute și o forță nefirescă. The Shining este considerat de mulți critici ficțiune groază clasică.

  1. Doi Ape Negre, Jonathan Carroll

Printre cele mai bune cărți de groază ale ultimilor ani este Doi Ape Negre de Jonathan Carroll. Această carte se concentrează pe interacțiunea dintre fantezie și realitate, luându-i pe cititori călătorind prin viețile protagonistului și a prietenilor săi. Despre această carte Doctorow a scris că este 'Ca și cum Lovecraft s-ar fi împerecheat cu Kurt Vonnegut și au ieșit împreună "Doi Ape Negre".

  1. Narcoloups, de Bret Easton Ellis

După succesul său de neegalat cu 'American Psycho', autorul Ellis l-a urmat cu un roman horror-thriller numit Narcoloups. Cartea aduce principii îngrozitoare și familii corupte într-o lume modernă a drogurilor. Caracterele sunt în prim plan în această carte, iar povestea lor intensă și întortocheată face din această carte una dintre cele mai bune cărți de groază ale anilor.

Câteva dintre cele mai bune cărți de groază pot fi împărțite în clasice, contemporane și genuri învecinate. Cu toții au ceva terifiant sau înfricoșător de oferit cititorilor, fie de la Mary Shelley la Harper Lee, scriitorii au pentru noi o varietate de povești de groază pe care trebuie să le descoperim. Dacă sunteți în căutarea unei lecturi palpitante, aceste cărți de groază sunt printre cele mai bune opțiuni.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Cele mai bune cărți de groază

Raspunde corect la intrebarea:
In ce luna suntem?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×