Cele mai bune cărți de istorie din toate timpurile

Cele mai bune cărți de istorie din toate timpurile

O persoană poate profita enorm de la cărțile de istorie bine scrise și documentate, deoarece acestea pot fi un mod minunat de a înțelege mai bine trecutul și modul în care acesta ne influențează viața de astăzi. Oricine poate face un salt înapoi prin timpul lecturând cartea corectă, astfel încât să înțeleagă mai bine diversele evenimente istorice, liderii, conceptele și conceptele de bază care au contribuit la formarea societății actuale. Paginile îmbibate în mod inteligent cu informații cuprinzătoare sunt adevărate cărți de istorie care pot fi gravate pe durata anilor. Acest articol va identifica zece dintre cele mai apreciate cărți de istorie din toate timpurile, care oferă informații bogate și precise despre trecut.

I. De unde să cauți cele mai bune cărți de istorie?

Pentru cei dornici sa-si consolideze cunostintele despre istorie, trebuie să caute în locuri ca bibliotecile și librăriile. În prezent, căutarea cărților de istorie "de top" a devenit mai ușoară, deoarece internetul oferă informații în profunzime despre titluri și autori. De asemenea, recenziile și extrasele de pe site-urile de cărți pot oferi vești utile despre o anumită carte.II. Top 10 carti de istorie și ce redau acestea

 1. Călătoria a lui James Cook de Vanessa Collingridge: Această carte oferă o relatare minuțioasă a călătoriei lui James Cook în jurul lumii, de la 1768 la 1779. Cartea scoate în evidență modul în care navigatorul a pus bazele descoperirilor geografice mari și schimbărilor geopolitice din secolul al XVIII-lea.

 2. Scurta istorie a timpului de Stephen Hawking și Leonard Mlodinow oferă o privire de ansamblu asupra începuturilor universului nostru și a evoluției sale până în prezent. Împreună, Hawking și Mlodinow prezintă cititorului o examinare amănunțită și în același timp interesantă a istoriei universului, îmbinând fizica cu istoria.

 3. Faimosul istoric si compilator al Bibliotecii din Alexandria, Samuel Muskhelishvili, redactează Marele Atlas al Antichității. Din această carte se pot afla informații actuale despre civilizațiile din acel moment, incluzând detalii despre marile imperii antice precum Egiptul, Grecia și Orientul Mijlociu.

 4. E drept, William Manchester presupune lectura lui ca pe o revizualizare a evenimentelor istoriei apocalipsei. Oferă o imagine amplă și detaliată a celui de-al Doilea Război Mondial, incluzând detalii și opinii ale protagonistilor acestuia.

  Cele Mai Bune Carti Pentru Adolescenti Te-ar putea interesa si: Cele Mai Bune Carti Pentru Adolescenti
 5. Historia triumfă a lui Winston Churchill de Sir Martin Gilbert prezintă o pictură amplă a vieții și realizărilor lui Winston Churchill în calitate de însuși al Domniei Sale și Prim-Ministru al Marii Britanii.

 6. John Lewis Gaddis abordează istoria globală a Războiului Rece în cartea sa, Isrzboiul Rece. Gaddis oferă studenților și profesorilor de istorie o analiză dezvoltată și bine documentată a modului în care forțele politice, economice și militare din lumea postbelică au provocat o perioadă de destrămare și suferință.

 7. Declinul și căderea Imperiului Roman de Edward Gibbon oferă o descriere detaliată a adevăratei căderi a Impreiului Roman și modul în care a afectat lumea din jurul său. Gibbon oferă cititorilor o istorie relevantă care își păstrează valabilitatea și în prezent.

 8. Struggles for Freedom: The History of African Americans de David Howard Pence poate fi considerată de către cei interesați ca o sursă de referință esențială despre istoria populată a afro-americana în America. Pence oferă o imagine completă asupra istoriei, permițând cititorului să își înțeleagă mai bine locul și istoria în contextul prezent.

 9. Urmărindu-ți temele sale științifice, Eric Hobsbawm scoate în evidență importante evenimente și trenduri ale intervențiilor economice globale în cartea sa, Stânga istoriei. Hobsbawm prezintă câteva din cele mai importante întrebări și dispută despre politica economică mondială de la abolirea clasei muncitoare în Regatul Unit la Revoluția Cubană.

 10. Loialiatatea femeii și filozofia familiei în China de Beverly Bossler prezintă lecții de istorie despre rolul femeii și familiei în societatea chineză traditională de-a lungul anilor. Bossler se concentrează în special pe modul în care diversificarea imperiului chinez a influențat modul și gradul în care femeile și familiile au contribuit la ceea ce se știe astăzi despre China.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Cele mai bune cărți de istorie din toate timpurile

Raspunde corect la intrebarea:
Cat face cinci plus trei?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×