Cele mai bune cărți de poezie de citit acum

Cele mai bune cărți de poezie de citit acum

Cele mai bune cărți de poezie par a fi la fel de vechi ca și timpul în sine, deoarece ele pun în evidență sentimentele și trăirile umane și le transformă în vorbe minunate. Poetii spun toate acestea în moduri didactice, folosind metode creative și diverse de a exprima gândurile și sentimentele lor. Ca și cititor, poezia poate să vă inspire și să vă conecteze la lucruri profunde. Cea mai mare provocare poate consta în a găsi cele mai bune cărți de poezie pentru tine.

Pentru un începător în poezie, ar trebui să comparați cărțile care s-au distins în ultimul deceniu. Este util să vă împărțiți căuta area în antologii complete și opere individuale pentru a găsi cea mai bună poezie. Acest articol va dezbate cele mai bune cărți de poezie ale ultimului deceniu și vă va oferi un ghid rapid care să vă ajute în căutarea celei mai bune poezii pentru tine.

Poezia a fost întotdeauna o parte importantă a culturii noastre, oferindu-ne perspective noi și unice despre sentimentele și gândurile noastre. Dincolo de acest aspect, poezia vorbește adesea de trăirile și emoțiile profunde ale oamenilor, dar și de probleme mai largi ale societății. Cărțile de poezie ale ultimului deceniu au oferit cititorilor oportunități nesfârșite de a explora aceste teme și emoții, transmise prin cuvintele strălucitoare ale poetului.Cele mai bune cărți de poezie ale deceniului

In ultimii 10 ani, un număr mare de cărți de poezie au apărut, iar alegerea cea mai bună pentru tine depinde foarte mult de preferințele tale. Cu toate acestea, următoarele cărți de poezie s-au cu adevărat înțeles a fi unele dintre cele mai bune poezii ale ultimilor 10 ani.

  1. Antologii complete

Antologii de poezie sunt o modalitate excelentă de a începe călătoria ta prin poezie. Acestea prezintă o varietate de stiluri, voci și subiecte, oferindu-vă posibilitatea de a descoperi cea mai bună poezie pentru tine. Unele dintre cele mai populare antologii din ultimele decenii includ:

•A Pushcart Prize: Best of Small Presses, editat de Bill Henderson - această antologie are cât mai multe volume pe care le-a recenzat și selectat Henderson, oferindu-vă o perspectivă asupra celor mai bune poezii publicate în unele dintre revistele literare mai puțin cunoscute.

•The Best American Poetry, editat de David Lehman - această colecție selectează anual poezii selectate din revistele literare și publicațiile din întreaga lume.

Cele Mai Bune Carti Pentru Adolescenti Te-ar putea interesa si: Cele Mai Bune Carti Pentru Adolescenti

•Best of the Best American Poetry, editat de Robert Pinsky - această colecție a selectat cele mai bune poezii de la publicarea primei ediții a The Best American Poetry, în 1988.

•The Oxford Book of Poetry, editat de John Hollander - această antologie selectează cinci secole de poezie omenească și oferă o perspectivă istorică minunat asupra domeniului.

  1. Opere Individuale

Un număr mare de poeți contemporani au publicat opere personale de poezie în decursul ultimului deceniu. Acestea includ adesea poeme și subiecte distincte, fiecare cu o temă și un stil unic. Unele dintre cele mai bune poezii publice în ultimii 10 ani au fost:

•The Commons, de John Koethe - această colecție examinează emoțiile, trăirile și sentimentele umane într-un stil modern și profund.

•Your Correspondent, de Sarah Howe - această schiță a vieții personale explorează subiecte cum ar fi dragostea, familia, cultura, identitatea și speranța într-un stil poetic bogat și elegant.

•Terra Incognita, de Vona Groarke - această colecție explorează trăirile complexe ale vieții și meditațiile despre mare, care se află sub aceste teme.

•Blackacre, de Monica Youn - această colecție examină teme precum istoria, rasismul și politica într-un mod inteligent și provocator.

•Can I Touch It, de Morgan Parker - această colecție oferă o perspectivă originală asupra vieții și a sentimentelor sale profunde într-un stil distinctiv și fermecător.

  1. Best Sellers

Printre cărțile de poezie ale ultimului deceniu care s-au vândut cel mai bine se numără:

•Milk and Honey, de Rupi Kaur - această colecție poezii abordează subiecte precum dragostea, pierderea și vindecarea, într-un stil provocator și direct.

•The Princess Saves Herself in This One, de Amanda Lovelace - această colecție poezii prezintă trăiri și sentimente ale uneia dintre ielli, de-a lungul unei călătorii de auto-descoperire.

•How to Love a Country, de Richard Blanco - această colecție poezii oferă o perspectivă americană profundă și încurajatoare asupra identității, trăirilor și sentimentelor umane.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Cele mai bune cărți de poezie de citit acum

Raspunde corect la intrebarea:
Cat face 5 ori 5?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×