Cele mai bune cărți de Shakespeare (pentru fiecare tip de cititor)

Cele mai bune cărți de Shakespeare (pentru fiecare tip de cititor)

William Shakespeare este considerat cel mai important scriitor și dramaturg din istorie și, cu siguranță, cel mai important scriitor englez. Datorită faptului că a vorbit tuturor oamenilor de-a lungul timpului, publicul modern de cititori poate încă să se bucure de lucrările sale extraordinare de literatură clasică și să se îmbogățească cu înțelegerea obținută din ele.

Există multe cărți ale lui Shakespeare, și fiecare cititor poate găsi ceva care să-i placă și poate deveni mai degrabă un entuziast al scrierilor lui. Așadar, în acest articol, vom explora cele mai bune cărți ale lui Shakespeare, pentru fiecare tip de cititor.

Cele mai bune piese teatrale de Shakespeare

William Shakespeare a scris mai multe piese teatrale și este cunoscut pentru faimoasele sale tragedii, inclusiv "Romeo și Julieta" și "Hamlet". Piesele teatrale ale lui Shakespeare sunt și astăzi adesea jucate pe scene mari și aceste producții teatrale sunt încă o modalitate excelentă de a experimenta și înțelege inteligibilitatea scrierilor lui.

Iată câteva dintre cele mai bune piese teatrale ale lui Shakespeare și pe care fiecare cititor le poate folosi pentru a-și îmbogăți înțelegerea literaturii clasice: • Romeo și Julieta - această frumoasă poveste de dragoste pereche se desfășoară între două familii din Verona, Italia și este una dintre tragediile cele mai cunoscute ale lui Shakespeare.

 • Hamlet - o piesă puternică și uneori tulburătoare, aceasta vorbește despre problemele de la curtea din Elisabeta Daneză și răzbunarea prin uciderea tatălui său de către rege.

 • Visul unei nopți de vară - o încântătoare piesă de comedie, aceasta include îndrăgostiți disperați, bărbați încrezuți și vrăjitori și niște admonestări amuzante despre efectele lenevirii.

 • Othello - aceasta este o tragedie a jalnicului destin al lui Othello, trădan al tuturor în bătălia atentiați împotriva intrigilor morții și răzbunării lui Iago.

 • Regele Lear - aceasta este drama profundă și tristă a regelui bătrân care împarte țara sa și se distruge în cele din urmă pe sine însuși.

Cele mai bune poeme ale lui Shakespeare

William Shakespeare a scris și mai multe poeme și a fost considerat cel mai important poet din perioada Elisabeta. Majoritatea poemelor sale au subiecte de dragoste, prietenie, natură, moarte și alte teme sugerate de momentele dramatice din piesele sale teatrale.

Cele Mai Frumoase 100 De Carti De Citit Intr-o Viata Te-ar putea interesa si: Cele Mai Frumoase 100 De Carti De Citit Intr-o Viata

Iată câteva dintre cele mai cunoscute și mai bune poeme ale lui Shakespeare și pe care orice cititor le poate folosi pentru a se bucura de lingviștica înfloritoare de multe ori asociată scriiturilor sale:

 • Sonetul 18 - "Vor compara frumusetea ta cu o zi de vara" este unul dintre cele mai cunoscute și mai deseori citite sonete ale lui Shakespeare și se referă la comparea frumuseții și tinereții cu iubirea.

 • Sonetul 73 - "În toiul toamnei" este un sonet care tratează rata înainterea în vârstă și asociază vara amurgului și toamnei și alte imagini ale dezolării.

 • Invitația "Do Not Stand at My Grave and Weep" - această poezie rezonabilă vorbește despre dragostea de veșnicie și cum șoaptele iubirii încă durează, chiar și după moarte.

 • Sonetul 29 - "Vai, sunt atât de dezamăgit" este un sonet profund care conține tristețe și le plânge dezamăgirea.

 • Sonetul 116 - "Dragostea Eu Nu L-am Schimbat" este o poezie despre iubirea eternă și cum aceasta poate face față oricărei încercări.

Carti lirice ale lui Shakespeare

Datorită lucrărilor sale dense de poeme și piese de teatru, Shakespeare a rămas una dintre principalele voci ale literaturii lirice engleze. Cartile sale lirice sunt adesea scrise în stiluri diferite, care pot fi apreciate de publicul modern.

Iată o selecție a cărților lirice ale lui Shakespeare:

 • Sonete - această carte conține cele mai cunoscute 144 de sonete ale lui Shakespeare, împărțite în trei categorii: sonete adresate femeilor, dorințelor în dragoste și criticilor sociali.

 • Stiluri lirice complete - această carte conține principalele genre lirice create de Shakespeare, inclusiv sonete, piese de teatru, balade și altele.

 • Poezii rânduite - această colecție conține toate poeziile ce nu sunt asociate cu piesele teatrale.

 • The Passionate Pilgrim - această carte conține 20 de sonete și poezii de draggedoste frumoase.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Cele mai bune cărți de Shakespeare (pentru fiecare tip de cititor)

Raspunde corect la intrebarea:
Ce culoare are cerul?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×