Cele mai bune cărți despre inteligența artificială

Cele mai bune cărți despre inteligența artificială

Inteligența artificială (IA) reprezintă un subiect extrem de interesant și complex ce include analiza și înțelegerea comportamentului uman, simularea inteligenței umane, precum și îmbunătățirea proceselor automate și informațiilor în scopul obținerii unor rezultate interesante. Recent, Inteligența Artificială a crescut în popularitate și multe persoane sunt interesate în a-și educa și aprofunda cunoștințele legate de aceasta tematică. Dacă dorești să înveţi mai multe despre Inteligența Artificială, una dintre cele mai bune căi este să citeşti cărţi specializate. Iată cele mai bune cărți despre Inteligența Artificială!

  1. "Inteligenţa Artificială: tot ceea ce trebuie să știi" de Peter Norvig and Stuart J. Russell

Această carte oferă un material excepțional despre Inteligența Artificială şi cuprinde noțiuni şi tehnologii auxiliare. Este recomandată persoanelor interesate în aprofundarea cunoștințelor despre Inteligența Artificială, deoarece prezintă îndeaproape detaliile conceptelor și aplicațiilor Inteligenței Artificiale, precum și metodele ce stau la baza lor.

  1. "Inteligența Artificială pentru Începători" de Seth B. Horizons

Această carte oferă o introducere rapidă și accesibilă a conceptelor principale ale Inteligenței Artificiale. Se concentrează pe trei subiecte principale: inteligenţa artificială selectivă (o formă uşoară și înțeleasă de a concepe IA), inteligent și robotica generală (care se referă la aplicația IA în cererile mai generale ale realității).  1. "Învaţă să îţi modelezi Inteligenţa Artificială" de Adam Geitgey

Această carte se adresează începătorilor în Inteligență Artificială cărora le arată cum să utilizeze și cum să construiască reţele neurale. Ea acoperă principalele concepte de bază ce stau la baza Inteligenței Artificiale, precum perceptronii, rețele Convolutionale, perceptronul backpropagation, cartea de decizie, clusteringul și alte tehnici de Machine Learning.

  1. "Inteligenţa Artificială modernă prin exemple" de Stuart Jonathan Russell şi Peter Norvig

Această carte, scrisă de cei doi autori, se concentreză pe strategii reale utile realizării unor obiective de IA. Acest lucru include tehnici populare precum procesare căutare, regrese, planification și invatare, printre alții.

Cele Mai Bune Carti Pentru Adolescenti Te-ar putea interesa si: Cele Mai Bune Carti Pentru Adolescenti
  1. "Inteligența Artificială pentru lumea reală" de Elijahtosh and Shachar

Scrisă de Elijahtosh și Shachar, această carte oferă o plină intelegere a câmpului IA și oferă tangibili pasii spre realizarea obiectivelor, obținând de-a lungul cărţii soluţii practice asupra unor situatii și problemce reale. Ea include și proiecte ce sugerează intrări IA și oferă sfaturi legate de utilizarea unui sistem complet IA.

  1. "Cea mai bună inteligenţă artificială: Inteligenta adaptivă și învăţarea" de Stuart Jonathan Russell

Această carte de valoare oferă o înțelegere a teoriilor și conceptelor inteligenei artificiale, precum și a tehnicilor de inteligență adaptivă și învățare, ca și a unei multitudini de probleme and cu un spirt practic. Ea include exemple relevante și litere de aplicații și algoritmi și este recomandată persoanelor ce doresc să-și construiască o bună bază de cunoștințe despre Inteligența Artificială.

  1. "Inteligența Artificială: Sinteză și Design" de David scarpa

Această carte oferă linii mari teoretice, precum și concepte ale Inteligenței Artificiale, noțiuni ce se concentrează pe tehnologiile ce acompaniază această tematică. Acestea includ inteligent planificare, căutare, decizie, învățare, post-evaluare, precum și algoritmi de date, rețele neuronale, învățare pe modele nefuncțional și alte probe importante.

  1. "Inteligență Artificială: metode și tehnici de învățare" de Thomas Dietterich

Această carte prezintă o privire bine documentată în detalii despre metodele si tehnicile de învățare ce se referă la sferele generală a Inteligenței Artificiale. Autorii oferă în lucrare detalii despre câteva tipuri de learmare cum ar fi: învățarea optimizării, invățarea cooperative, învățarea conexionistă, învățarea cu exemple etc.

  1. "Inteligența Adaptivă: Concepte și Tehnici" de David Poole și Alan Mackworth

Această carte redă detaliile unei tematici în continuă evolutie a Inteligenței Artificiale, redând informatii precise despre planificare, inteligență incrucișată, noțiunile ce leaga variate forme ale invatarii, precum și metode ce oferă bazele cunoștințelor în IA.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Cele mai bune cărți despre inteligența artificială

Raspunde corect la intrebarea:
Ce culoare are cerul?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×