Cele mai bune cărți despre viața sustenabilă

Cele mai bune cărți despre viața sustenabilă

Te-ai gandit vreodata sa devii parte din miscarea de sustenabilitate dar nu ai stiut de unde sa incepi? In acest articol, vom explora cele mai bune carti despre viata sustenabila si te vom ajuta sa incepi sa construiesti o viata mai echilibrata, durabila si pozitiva.

Cu scopul de a ajuta mediul si a extinde sustenabilitatea, mai multi autori au construit carti care contin informatii pretioase despre modul de abordare si aplicare a acestor concepte.Iata o lista cu cele mai bune carti despre viata sustenabila:

 1. "Pe drumul catre o viata mai verde și mai simpla" de Colin Beavan: In aceasta carte remarcabila, Colin Beavan explica aspectele fundamentale ale vietii sustenabile, precum vopseaua nepericuloasa, hartia reciclata si produsele organice. In plus, el dezvaluie si unele carti care explica cum sa ai nevoie de mai putin si sa faci lucrurile mai bine.

 2. "Viata Verde" de Linden McNeilly: Cartea "Viata verde" ofera o perspectiva ampla asupra vietii sustenabile si abordeaza modalitati unice de a reduce impactul asupra mediului. Libul isi largeste acoperirea de-a lungul a 10 capitole si abordarii complexe a vietii responsabile, precum economia regenerativa si capacitatea de recuperare a resurselor.

 3. "Invata sa traiesti bine fara resurse" de Derrick Jensen: Cartea lui Derrick Jensen ofera un ghid pentru a trai bine, fara a mai consuma resurse, inclusiv discutii despre produse, alimentatie si economie regenerativa. Printre celelalte subiecte pe care cartea le abordeaza se numara si mobilarea, constructia si gradinaritul.

  
  
  
 4. "Lipsa" de William McDonough si Michael Braungart: Aceasta carte isi propune sa explice modul in care resursele naturale sunt distribuite in lume si principalele riscuri pe care le prezinta. Autorii explica, de asemenea, cum pot fi minimizate aceste riscuri si cum oamenii pot trata mai bine resursele naturale. In plus, aceasta carte ofera solutii unice si perspective noi asupra sustenabilitatii.

 5. "Minimizarea: un ghid practic pentru a trai mai clar, mai curat si mai conscient" de Maša Ofei: Cartea lui Maša Ofei ofera solutii concrete pentru a trai o viata mai simpla si mai sustenabila. De la cum sa produci mai putin deseuri pana la idei creative de a reduce consumul si sa folosesti produse ecologice, aceasta carte ofera tuturor ceva care sa le fie de folos.

 6. "Renuntand la consumism" de Joshua Fields Milburn si Ryan Nicodemus: In această carte, Joshua Fields Milburn si Ryan Nicodemus isi impartasesc experienta lor si explica cum si de ce sa traiesti o viata mai simpla. Acestia discuta despre cum sa renunti la obiectele materiale si sa te concentrezi asupra lucrurilor care iti adauga valoare vietii.

 7. "Cel mai bun carte despre ecologie si economie verde" de Rachelle Strauss: Cartea lui Rachelle Strauss adauga o versiune actualizata, despre ce inseamna o viata mai sustenabila si responsabila. Acesta ofera informatii inedite despre politica economica, energie si despre procesul de produse.

  Cele Mai Bune Carti Pentru Adolescenti Te-ar putea interesa si: Cele Mai Bune Carti Pentru Adolescenti
 8. "Viitorul echilibrat" de Chris Balish: Aceasta carte ofera solutii practica pentru a construi o viata sustenabila si responsabila. Chris Balish infatiseaza echilibru si libertate prin abordarea durabilitatii, precum si modalitati poetice de a avea grija de planeta si inteligenta de a capitaliza resursele.

Capitolul 1: Ce inseamna "viata sustenabila"?

Viata sustenabila, uneori cunoscuta sub numele de "durabilitate" sau "viata ecologica", se refera la practicile zilnice si actele individuale care ajuta la conservarea si protectia mediului. Aceste practici variaza de la reducerea consumului de produse prelucrate si a produselor de unica folosinta, pana la adoptarea de carburanti alternativi si economisirea energiei.

Practicile sustenabile ne ajuta sa traim intr-un mod care poate fi mentinut aproape neschimbat pentru generatiile viitoare. Pe masura ce intelegem mai bine cum functioneaza lumea si ce este in joc, ne putem mentine un mediu curat si sanatos.

Capitolul 2: Motive pentru a adoptа o viata sustenabilа

Exista multe motive pentru a adopta o viata sustenabila. Pentru inceput, aceasta lifestyle ajuta apa, aerul si solul sa ramana curate si sanatoase, dar ajuta si la prevenirea incalzirii globale. Practicarea vietii sustenabile reduce, de asemenea, si cantitatea de deseuri create, ceea ce salveaza resursele naturale si economiseste bani in aceeasi masura.

Centrul de cercetare si Politici Durabile din California realizeaza si alte moduri in care practicarea acestei vieti ne afecteaza viata, cum ar fi reducerea factorilor de risc pentru boli ale inimii si cancer. Cu cat mai multe persoane aleg sa traiasca o viata sustenabila, cu atat mai mult crestem sansele de a conserva mediul natural in echilibru.

Capitolul 3: Bagajul de cunoștințe despre viața sustenabilă

Aceasta tema poate parea la inceput complexe si intimidanta, insa practicarea durabilitatii poate fi usor de integrat in rutina ta zilnica. Unele dintre cele mai simple muterii includ adoptarea unei diete mai bune si responsabile si inlocuirea produsolr de unica folosinta cu variante reutilizabile.

Haideti sa luam in considerare cateva moduri prin care iti poti schimba stilul de viată pentru a fi mai sustenabil:

• Utilizeaza produse alimentare reciclabile si reaprofita resturile. • Obtineaproapi local si produse organice. • Utilizeaza apa cu grija si economiseste cât mai multa apa.� • Ia-o pe căile de transport public, mersul pe jos sau ciclismul. • Utilizeaza produse produce ecologic, non-toxice si organice. • Renunta la produsele prelucrate, precum produsele alimentare de unica folosinta si produsele non-toxice.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Cele mai bune cărți despre viața sustenabilă

Raspunde corect la intrebarea:
In ce luna suntem?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×