Cele mai bune cărți din toate timpurile

Cele mai bune cărți din toate timpurile

Cele mai bune cărți din toate timpurile a fost și va fi întotdeauna subiectul unor multe dezbateri și controverse. Cu toate acestea, nu există o limită a inspirației și poveștilor care poate fi capturata in carti, oferind cititorilor o călătorie literară absolut minunată și un mod de a experimenta lumea și prin ochii altora. Orice clasificare se va lasa mereu deschisa interpretarilor și preferințelor personale ale cititorilor, deoarece fiecare cititor are o viziune unică a ceea ce reprezintă un bestseller sau o poveste-cheie. Desigur, există câteva scrieri care au rezistat de-a lungul timpurilor și care merită toată atenția și aprecierea vastei comunități de cititori de pretutindeni.

Iată o listă cu cele mai bune cărți scrise de-a lungul anilor, care nu pot fi date uitării:

 1. Fecioara Maria din Sfântul Gheorghe - editată in 1456, această carte poate fi considerată una dintre primele opere literare din istoria limbii române. Fie ca este vorba despre o dragoste sau despre o cautare și reprimație individuale, această carte aduce lumii o dramă trăită chiar și in prezent.

 2. "Don Quijote" de Miguel de Cervantes - Cervantes invită cititorii sa călătorească intr-o călătorie haioasa si emotionanta alături de Don Quijote și Sancho Panza,opotrivit differentelor puncte de vedere ale acestora. Romanul aduce în atenție lupta omului împotriva propriilor convingeri și a modului în care această lupta poate schimba cursul vieții.

  
  
  
 3. "Moby Dick" - Herman Melville- Cartea sau balada este cea mai bine scrisa istorie despre lupta omului cu elementele naturale și forțele mai presus de el. Puterea și determinarea morții cameleonicului lui Ahab este legendara in aceasta lucrare.

 4. "Mama" de Maxim Gorky - Reducerea condițiilor extrem de sărace prin care oamenii trec in vreme de război sau revolta, este subiectul central al acestei cărți tari și provocatoare. Faima de care se bucură această carte se datorează folosirii unei limbaje exceptionale, aservind mesajul și conturandu-l in mod minunat.

 5. "Scrisoarea biroului de informatii", de Graham Greene - aceasta carte îi are drept eroi pe personajele sale principale, Ricardo și Anna. O explorare a sacrificiului de iubire și încredere în timpul revoluției din Cuba asa cum se vede in lumea secularizată actuala.

  Top eroi și răufăcători din Războiul Stelelor Te-ar putea interesa si: Top eroi și răufăcători din Războiul Stelelor
 6. "Toma Gagiu" de Ioan Slavici - este considerată cea mai mare opera literară scrise de un român. Este povestea unui personaj popular care luptă pentru a-și îndeplini dorințele, luptând împotriva lipsei sale de noroc și a vieții sociale.

 7. "Viata lui Pi" de Yann Martel - sustinuta de un text poetic și limpede, această carte aduce în discuție temele magiei naturii și legătura spirituală dintre om și lumea animalelor. O lume în care paradigmă se schimba și captiva cititorii și lasă un sentiment de eternitate.

 8. "Istoria Secreta a Dominicanei" a lui Junot Diaz - și nu in ultimul rand, aceasta poveste interesantă documentează viața populara to Dominicana înainte cum a fost adesea vazut ca o istorie a unei țări fără fețe și un mod de a prezenta cea mai simpla și umană forma de lucruri.

Acesta este doar un mic retuș dintre numeroasele cărți oferite publicului si editurilor. Cel mai bine este sa experimentezi tu însuți și sa te îmbarci intr-o călătorie literară noua.

Care sunt Cele mai bune cărți din toate timpurile?

Pe parcursul istoriei, numeroase articole și clasamente au fost create pentru a stabili care sunt cele mai bune cărți ale tuturor timpurilor. Totuși, o astfel de listă este foarte subiectivă și depinde de cercul tău literar și de preferințele tale personale. Pentru fiecare cititor, o lista cu cele mai bune cărți din toate timpurile va fi diferita. Toată lumea are propriile sale lugăruri literare, poveștile favorite si scriitorii preferati.

Dacă căutați cărți care să vă inspire, informați și distrați, aruncati o privire asupra urmatoarelor cărți cu adevărat minunate:

Fecioara Maria din Sfântul Gheorghe

Fecioara Maria din Sfântul Gheorghe a fost editata in 1456 și considerata una dintre primele scrieri literare din limba română. Cartea a devenit un punct de cotitura in istoria literaturii și poate fi considerata o biblie a culturii românești. Acesta reușește să se adreseze oricărui cititor prin subiectele sale amenințătoare și captivante , precum dorința, dragostea, represia si lupta.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Cele mai bune cărți din toate timpurile

Raspunde corect la intrebarea:
Cat face doi plus doi?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×