Cele mai bune cărți fantastice din toate timpurile

Cele mai bune cărți fantastice din toate timpurile

Și-ați făcut vreodată curaj să citiți o carte? Citiți cel puțin o dată pe săptămână? În cazul în care sunteți persoana cu citit, vă oferim o listă de cele mai bune cărți fantastice din toate timpurile pentru a ajuta la completarea bibliotecii personale.

Cărți fantastice sunt unul dintre subgenurile literaturii de ficțiune și este definit ca fiind o lucrare a cărei declanșare este un eveniment sau o acțiune fantastică precum magia, vrăjitoria, vampirismul, omul-lup etc. Uneori, subgenrele sunt împărțite în povești fantastice și de science fiction. După cum am spus, acestea sunt câteva din cele mai bune cărți fantastice din toate timpurile, fiecare de tipul lor și profunzimea lor, pentru a face lectura mult mai placută.

Când vine vorba de carti fantastice, Internetul se clatină de liste care conțin fiecare carte. Unele dintre cele mai populare includ Harry Potter de J. K. Rowling, Lord of the Rings de J.R.R. Tolkien, și Narnia de C.S. Lewis, toate fiind numite cărți de referință. În plus, listele de cărți se întind pe o perioadă de timp și pot cuprinde titluri din secolele trecute care sunt încă apreciate și încă mai pot fi citite.Istoria cărții fantastice

Cărțile fantastice au fost întotdeauna o parte importantă a culturii noastre. Primele cărți fantastice datează din antichitate, când scriitorii au utilizat mitologiile pentru a crea povești de dragoste și aventuri. Aceste povești obișnuiau să se concentreze pe eroi și monștri, pe intervenția divină și pe magia care se întâmplă în mare parte în afara oricărei explicații raționale. Acesta a fost punctul de pornire pentru cărțile fantastice.

Un alt moment important este epoca renascentistă când scriitorii au început să utilizeze magia și vrăjitoria pentru a trezi interesul publicului. Multe mistere, legende și zvonuri despre oamenii magice au început să fie folosite ca subiecte comune pentru cărțile fantastice.

În ultimele decenii, cărțile fantastice au crescut în popularitate și au devenit o parte importantă a literaturii. Astăzi povestirile și aventurile magice se pot găsi în magazine și librării, în mediul online și chiar și în ecranizări.

Cele Mai Frumoase 100 De Carti De Citit Intr-o Viata Te-ar putea interesa si: Cele Mai Frumoase 100 De Carti De Citit Intr-o Viata

Cele mai bune cărți fantastice din toate timpurile

1) “The Lord of the Rings” de J.R.R. Tolkien

The Lord of the Rings este seria de carte de referință în cărțile fantastice, publicată pentru prima dată în 1954-1955. Seria de trei cărți spune povestea aventurilor unui grup de hobbiți tineri care pornește într-o călătorie periculoasă, pentru a distruge Inelul Lordului, singurul căuza a „răului” din lume. Cartea este scrisă într-un stil medieval și conține dezvoltări de personaje minuțioase, acțiune nesfârșită și imagini magice.

2) “Harry Potter and the Sorcerer's Stone” de J. K. Rowling

Harry Potter și Piatra Filozofală a fost publicat în 1997 și a devenit rapid un succes. Seria se concentrează pe povestea magistrului de vârstă liceal Harry Potter care se îmbarcă într-o călătorie epică și înscăunată de mai bine de 10 ani. Seria are la bază elemente de magie, vrăjitorie și monștri, dar conține și teme profunde precum prietenia, puterea și sacrficiul.

3) “The Chronicles of Narnia” de C.S. Lewis

The Chronicles of Narnia a fost publicată pentru prima dată în 1950 și a fost una dintre cele mai bine cunoscute cărți fantastice din toate timpurile. Cartea urmărește povestea a șapte frați care sunt transferați într-o lume magica Narnia. Aceasta lume are animale vorbitoare care îi învață pe copii magia, întâmplări periculoase și, în cele din urmă, acești copii parvin chiar la a face lumea mai bună și a salva-o de la distrugere.

4) “The Hitchhiker's Guide to the Galaxy” de Douglas Adams

The Hitchhiker's Guide to the Galaxy a fost publicat pentru prima oară în 1979. Această carte prezintă economia, tehnologia și societățile non-umanoide, precum și o mulțime de situații și aventuri de-a lungul mai multor călătorii spațiale. Cartea descrie totul, de la vizite pe alte planete, la o existență într-o lume complet diferită. Mai mult, tema cărții se concentrează pe schimbarea ta, precum și pe aventura ta în această nouă lume.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Cele mai bune cărți fantastice din toate timpurile

Raspunde corect la intrebarea:
Cate anotimpuri are anul?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×