Cele mai bune cărți lungi care merită timpul tău

Cele mai bune cărți lungi care merită timpul tău

Când vine vorba de cărți mari, alegerea potrivită poate fi un proces extenuant și provocator. Nu numai că durează sute de pagini pentru a parcurge materialul, ci în plus, mulți dintre autorii volumului pot fi copleșiți de ceea ce occur în acele povești. Calitatea unor astfel de cărți depinde în mare parte de autorul și de respectarea anumitor elemente esențiale ale scrisului.

Citești doar câteva pagini și ai putea da greș cu cea mai bună alegere. Acest articol este destinat tuturor celor care doresc să depună efortul pentru a-și aloca timp unor scrieri cu conținut bogat și detaliat. Aici vom enumera cele mai bune cărți lungi, la care merită sa dedici majoritatea timpului tău liber.

Clasificerea operelor literare

Un cititor poate fi încurajat să parcurgă cărți mai mari sau mai lungi dacă știe care este scopul cărții și ce categorie de literatură se află. Există mai multe tipuri de clasificări pe care un autor le poate îmbrăca într-o operă pe care o scrie:

Literatură de divertisment

Așa cum atestă de două milenii supranumirea umanității („animalul zâmbitor”), relaxarea și bucuria sunt considerate una dintre sursele originale ale poveștilor. Această clasificare a cărților prezintă cărțile de performance, comice sau eroice. Acestea se extind de obicei peste mai multe cărți, sunt scrise în mod informal și nu sunt prea profesioniste.Cele mai bune cărți din această categorie includ seria "Discworld" de Terry Pratchett, care descrie un univers alternativ. Conținutul său comic nu este numai distractiv și incredibil de amuzant, dar de asemenea oferă concluzii profunde despre viață și cultură.

Literatură clasică

Această clasificare a cărților se referă la literatura care probabil te-a inspirat sau educat inițial, cărțile care vor rămâne în istorie mult mai mult decât altele. Autorii clasici scriu cărți complexe despre realitatea înconjurătoare, despre natura umanității și despre lupta față de moralitate. Această categorie include:

  • Romanele lui Charles Dickens și ale lui William Shakespeare sunt printre cele mai cunoscute și importante cărți clasice, oferind prea multe detalii și informații pentru a fi ratate.

  • John Steinbeck, unul dintre cei mai renumiți scriitori americani, a creionat ospățul unei lumi complexe în legendara sa lucrare "Grapes of Wrath".

    Cele Mai Frumoase 100 De Carti De Citit Intr-o Viata Te-ar putea interesa si: Cele Mai Frumoase 100 De Carti De Citit Intr-o Viata
  • George Orwell a oferit cititorilor o retrospectivă a administrațiilor totalitare prin lucrarea sa "1984".

Literatura scientifică

Cărțile de știință, de obicei, se adresează unui public mai specializat decât celelalte tipuri de cărți, deoarece necesită cunoștințe anterioare și sunt oferite ca surse de informare sau ca ghiduri pas cu pas. Acestea pot fi limbașe și extrem de tehnice și includ studii originale, cercetări și experimente detaliate, motiv pentru care științele precise (chimia, biologia, fizica, matematica și altele) sunt în prezent principalul subiect al acestei categorii.

Operele literare ca "The Origin of Species" de Darwin, "Principia" de Newton și "The Double Helix" de Watson sunt considerate clasice și oferă cititorilor un set de informații exact, documentat științific și foarte pedagogic și precis.

Cele mai bune cărți lungi

A urma enumerarea câtorva dintre cele mai bune cărți din cele trei grupuri menționate mai sus:

  • Pentru cunoscătorii cărților de divertisment, „Dune" de Frank Herbert, este considerată de multe ori cel mai mare roman SF al tuturor timpurilor.

  • Romanele lui Leo Tolstoi, cum ar fi "Război și pace" și "Anna Karenina", sunt exemple notabile și clasice ale literaturii.

  • Pentru cititorii pasionați de știință, "The Feynman Lectures on Physics" oferă o întreagă retrospectivă a fizicii modern, concepută de fizicianul Richard Feynman.

Acestea sunt doar câteva exemple din cărțile necesare pentru a te bucura de experienta unei opere lungi. Deși nu intră în următoarea listă de recomandări, merită să cauți îndelung: „Game of Thrones” de G.R.R. Martin, „The Dark Tower” de Stephen King, „Lord of the Rings” de J.R.R. Tolkien, „The Stand” de Stephen King și "1984" de George Orwell.

Alegerea unei cărți potrivite pentru tine

Dacă vrei să găsești o carte bună care să corespundă scopului și gusturilor tale, este disponibilă o mulțime de informații. De la recenzii în reviste și liste de best seller în ziare, la recenzii pe site-uri precum Goodreads și Amazon, poți găsi o carte potrivită doar citindu-le și cercetându-le.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Cele mai bune cărți lungi care merită timpul tău

Raspunde corect la intrebarea:
Cat face doi plus doi?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×