Cele mai bune cărți pentru copiii care încep școala

Cele mai bune cărți pentru copiii care încep școala

Școala este una dintre cele mai frumoase etape din viața unui copil. Toate prichindeii se bucură de perspectiva unei noi aventuri, însă poate fi uneori îngrijorător pentru aceștia și pentru părinții lor. Pentru a face acest pas mai ușor și pentru a le da copiilor exacp șederea mai relaxată pe tot parcursul primului an, a trecut micului scolar prin intermediul cărților, vă oferim o listă a celor mai bune cărți pentru copiii care încep școala.

1 Cărți despre clasa pregătitoare și școala primară

Când vine vorba despre copiii care încep școala, pe primul loc se clasează cărțile . Acestea oferă un drum optim pentru a face tranziția mai confortabilă și puțin mai ușoară:

 • "Ready for School” de Pamela Espeland – O carte pentru copiii care se pregătesc să meargă la școală ce oferă povești mici și interesante din viața lor de copii, pentru a crea și mai multă entuziasm înaintea începerii școlii.

 • "Adventures in Alphabet City” de Monica L. Brown- O carte educatională și hazlie care explora cu pinse și exerciții alfabetul, preschimbate cu aventuri interesante și căutări.

 • "The Kindergarten Book” de Anna Jouppi și Aapeli – Istoria marelui maestru Aapeli și a noilor lui prieteni de la școală oferă o viziune detaliată si medicali asupra clasei pregătitoare.

  
  
  

2 Cărți ale căror personaje sunt copii din școala primară.

Sigur, cărțile educative sunt importante, dar cărțile în care personajele sunt copii care se confrunată cu aceleași dileme ca și copiii noștri sunt cele care aduc cu adevărat toate tipurile de culori în experiența lor scolară.

 • "Honus & Me” de Dan Gutman - O călătorie în timp care îl vede pe curajosul Joe Stoshack într-un drum de a descoperi legendarul jucător de baseball Honus Wagnerși.

 • "Nim’s Island” de Wendy Orr - Nim își pune la încercare imaginația și extindeți empathize cu lumea în această poveste. Nim se schimbă foarte mult din momentul în care descoperă tărâmul uitat de pe insulă.

 • "Wonder” de R.J. Palacio – Această carte adorabilă, despre cel mai norocos Auggie Pullman oferă o doză de încurajare copiilor pentru a se ridica deasupra caracteristicilor care îi fac să se simtă diferiți și pentru a le ajuta să gândească mai inovator.

  Cele Mai Bune Carti Pentru Adolescenti Te-ar putea interesa si: Cele Mai Bune Carti Pentru Adolescenti

3 Cărți despre leturile pentru copiii care încep școala

Oferirea putinor lecturi pentru copi ti ajuta să le capteze atenția pentru lectura și pentru educație în general.

 • "Homer Price” de Robert McCloskey – Această carte adorabilă l-a câștigat inimile tuturor fara să incerce prea multe. Aventurile sale amuzantea și surprendente țin copii foarte implicat cu aceasta carte.

 • "King and King” de Linda de Haan și Stern Nijland – O poveste minunată de dragoste pe care mulți copii o îndrgeau deja. O poveste minunata despre acceptare, frumusețe și curaj este mereu o bună intentionată și o lectură interesantă.

 • "The Day The Crayons Quit” de Drew Daywalt și Oliver Jeffers – Această carte excentrică și amuzantă oferă copiii șansa să iasă din cutia lor pentru a se gândi la ce li se întamplă celor din jur atunci când se simt neîngrijisiti.

4 motive pentru citirea pregătitoare pentru școală

 1. Aprecierea pentru diferite tipuri de literatură: Citirea poate ajuta copilul să își recunoască abilitățile de citire și astfel va fi mult mai încurajat de a continua.

 2. Îmbunătățirea abilitățile de ortografie și de gramatică: Citirea va ajuta copilul să învețe cu mai mult exactitate despre structura limbii și va deveni mai conștiincios în practicerea acesteia.

 3. Dezvoltarea imaginilor și a simțului estetic: Citindu este mai bine și mai captivant pentru copii. Acest lucru face ca cartile sa devina mai interesante și copiii sunt mai angajati atunci când citesc.

 4. Dezvoltare a competențelor sociale: Mulți copii care citesc anumite teme comune isi pot forma poințe de vedere avizate asupra unor evenimente sociale și politice, ceeac va crește abilitățile lor de a se exprima și comunica.

 5. Stimularea creativității: Văzând că nimic nu este limitat la lectura unui poveste, copiii isi pot imagina orice. Acest lucru va ajuta copii să isi dezvolte si să isi puna la practiccapacitățile creative.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Cele mai bune cărți pentru copiii care încep școala

Raspunde corect la intrebarea:
Cat face cinci plus trei?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×