Cele mai bune cărți scrise de femei

Cele mai bune cărți scrise de femei

În ultimii ani, numărul de autori de literatura de gen feminin a crescut dramatic, oferind cititorilor noi perspective și abordări în cărțile lor. Femeile au folosit această platformă pentru a partaja povestiri și idei, poate in afara sectoarelor dominante didstantate de subiectele lor, dar aducand un mesaj care are un impact. Aici sunt 10 dintre cele mai bune cărți de autor femeie, cărți care merită cu siguranță o citire, adesea punând accentul pe modul în care se prezinta emanciparea si convietuirea societatii in momentele de cruntsitate.

Cel mai frumos lucru - Kelleigh Greenberg Jiver

Cel mai Frumos Lucru este un roman de dragoste și lupta care vine din partea autorului Kelleigh Greenberg Jiver. În povestire, protagonistul, Maggie, nu se mulțumește să stea în umbră și să se detașeze de lumea care o învăluie în vârsta adolescenței. Se luptă să se definească în această lume, într-o lume care vrea să îi limiteze și să îi indoceasca în moduri pe care nu le înțelege. Singura ei luptă îi oferă curajul de a spune ce vrea despre ceea ce crede. Este o carte despre talent, curaj și uimire.

Dulceața vieții și a morții - García Márquez, GabrielDulceața Vieții si a Mortii din autorul columbian Gabriel García Márquez venit cu o poveste profundă și profundă despre viață și iubire. Acesta prezinta relatia complicată a lui Florentino și Fermina, cei doi se îndrăgostesc la pubertat, dar se despart din cauza dantelei Ferminei. Florentino rămâne îndrăgostit de Fermina toata viata, in timp ce aceasta se casatoreste cu altcineva, luptandu-si vesnic lupta cu iubirea și inima ei. Autorul își descrie fondul cu grație și sensibilitate, dezvăluind o bună înțelegere față de puterea iubirii.

Căsătoria de verișoară - Chimamanda Ngozi Adichie

Una dintre cartile mai rasunatoare ale Chimamanda Ngozi Adichie, Casatoria Cousin-ului, provoacă cititorii să se gândească la definiția de iubire și la relațiile patriarchal. Cartea descrie lumea obișnuită a unei familii din Nigeria. După moartea tatălui, Ukamaka se mută la oraș cu mama sa, unde descoperă frământările societății și teroarea răspândită de tradiții precum casatoria obigatoreasca. Autorul prezinta drama sa pe seama rigidității din cauza unei trăiri adevarate despre căsătoria de verișoara.

Cele Mai Frumoase Carti De Dragoste Din Toate Timpurile Te-ar putea interesa si: Cele Mai Frumoase Carti De Dragoste Din Toate Timpurile

Lecții în viață - Jhumpa Lahiri

In cartea sa Lec��ii în Viață, Jhumpa Lahiri îi împreună pe cititori cu o varietate de personaje fascinante și cu problemele lor. Tema cărții se concentrează pe antagonismul dintre patru rude, deopotrivă nepăsătoare și iubitoare, care se găsesc în centru unei tragedii în care se vor învăța lecții grele. Scrisă cu ritmul caracteristic al lui Lahiri, cartea finalizază eforturile de a arăta cum se pot construi relații noi, mai solide și mai sănătoase, prin înțelegerea obiectivelor nationale și culturale.

Lotul 49, Thomas Pynchon

Thomas Pynchon precizeaza Lotul 49, care se concentreaza asupra unui grup ciudat de personaje luate prin îndemnul unui conspirationism. Cartea prezinta dezvoltarea și lupta personajului principal, Oedipa Maas, împotriva unei conspirații mult mai mare, lupta pentru tara cea indepentista și cenzurata si ignora emanatii, în încercarea sa de a descifra misterul Lotului 49. Aceasta carte trateaza subiectul lipsei de empatie în societate, oferind o perspectiva interesanta cum viata este vazuta prin prisma anilor 60.

Cronicile din Lannister - George R.R. Martin

Conceputa de George R.R. Martin, povestea Crónicilor din Lannister aduce cititorul într-un regat antrenat în lupte politice, magie si pasiuni palpitante. Are mai multe parti care prezinta senzatiile și sentimentele personajelor, ceea ce oferă o perspectivă mai bună asupra evenimentelor. În această carte, regatele Westeros se luptă între ele într-un război al puterii și politicii. Acţiunea suspansatoare aduce speranţă și tristeţe, cuplate cu intrigi și traume. Acestea, toate împreună, crează un fond perfect pentru o poveste complet captivantă.

Limbajul corpului-Thôlobh Nê

Publicat în 1962, Limbajul Corpului este o carte scrisă de Thôlobh Nê care explorează modurile în care femeile din societatea indiană privesc lumea. Cartea prezinta povestea seciunii episodice a doua femii, Mitabai și Dinabai și eforturile lor de descoperires a vieții de mai bine în orașul colonial Bombay.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Cele mai bune cărți scrise de femei

Raspunde corect la intrebarea:
In ce an a fost revolutia din Romania?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×