Cele mai bune cărți steampunk

Cele mai bune cărți steampunk

Steampunkul este unul dintre cele mai populare genuri contemporane și are loc în regiunile prietenoase în care tehnologia și imaginația se întâlnesc. Aceste cărți de steampunk vin în diverse forme și mărimi, întrucât lumea steampunk se bazează în principal pe îmbinarea elementelor victoriene și cu mecanisme ciudate. Indiferent dacă vrei să devorezi literatura de steampunk în spațiu sau sclavagismul din epoca victoriană, există o carte de steampunk perfectă pentru toată lumea.

Iată cele mai populare cărți steampunk, enumerate în ordinea clasamentului (după ratinguri și recenzii, precum și după clasamentul în topuri):

  1. "Doamna Mecanică", de Kage Baker

Doamna Mecanică este un roman scris de Kage Baker, primul din seria Companie a lui Kage. Acest roman de steampunk urmează drumul trecutului și prezentului al unui dispozitiv robotic de la un om care se teme de trecutul său la unul care învață cheia supraviețuirii într-o lume dystopiană de sclavagism și exploatare.

  1. "Extensiile", de Robert J. Sawyer

Extensiile este un roman de steampunk scris de autorul canadian Robert J. Sawyer. Acest roman ne pune în pielea personajului Jack Murnighan, care construiește primul microchip din secolul al XIX-lea. Rolul său se complică în momentul în care descoperă că această invenție schimbă lumea de la determinarea socială și economică.  1. "The Difference Engine", de William Gibson și Bruce Sterling

„The Difference Engine” este o poveste de steampunk scrisă de William Gibson și Bruce Sterling. Acest roman de steampunk se concentrează pe lumea industriei clasice secolului XIX și prezintă un Big Ben și o masină de calcul mecanică care poate fi programată.

  1. „A Life in Smoke”, de Emily H. Liao

A Life in Smoke este o carte de steampunk a scriitoarei Emily H. Liao. Rolul principal al acestui roman de steampunk este Elizabeth Milstone, femeia care sfidează complicările vieții și popularitatea unei mașini de automate care oferă totul, inclusiv comoditatea.

  1. „The Anubis Gates”, de Tim Powers

The Anubis Gates este o carte de steampunk în stilul victorian scrisă de Tim Powers, publicată în 1983. Acest roman urmărește drumul lui Brendan Doyle, un profesor de istorie care descoperă că a fost leitmotivul unei vrăjitoare și este transportat înapoi în timp, când trebuie să provoace lumea terifiantă și fascinantă a vrăjitorului Lambert de Londra lui 1810.

Cele Mai Frumoase 100 De Carti De Citit Intr-o Viata Te-ar putea interesa si: Cele Mai Frumoase 100 De Carti De Citit Intr-o Viata
  1. "Războiul și pacea și robotii", de H.G. Wells

Războiul și pacea și robotii de H.G. Wells este o carte clasică de steampunk publicată în anul 1903. Acest roman îi urmează pe capetele de familie care încearcă să înțeleagă mai bine conexiunea dintre umanitate și mașină, și se află într-o lume imaginară care include mașinării automate și mașini înainte de downloadarea inteligenței artificiale.

  1. "Clockwork Angels", de Kevin J. Anderson și Neil Peart

Clockwork Angels de Kevin J. Anderson și Neil Peart este un notoriu roman de steampunk, publicat în anul 2013. Acest roman de steampunk urmează drumul lui Owen Hardy, un ins rebel care rezistă unui imperiu tehnocratic, că și în orfelinat și pe mare și în călătoriile sale, când întâlnește posețiile mecanice ale acestei lumi.

  1. "Bone Shop", de Tim Lebbon

Bone Shop este un roman steampunk de arhicunoscutul autor Tim Lebbon, publicat în 2006. Acest roman de steampunk prezintă lumea subterană a lui Taniel Bone, un detectiv privat și subiectul unor experimente necorespunzătoare care îi schimbă lumea.

  1. „Ciudatul magazin al domnului Darwin”, de Emily Gee

Ciudatul magazin al domnului Darwin de Emily Gee este un roman steampunk bine scris. Acest roman steampunk se concentrează pe Lordul Tornay Dorrance, supranumit "Lupul cel Negru", și îl urmează pe drumul lui prin lumea Maestrului Inventatorului, un străin blând și bizar care folosește vrăjitorie mecanică pentru a construi lucruri magice.

  1. "Jeckyll și Hyde", de Steven Emecz

Jeckyll și Hyde de Steven Emecz este ultimul roman steampunk de pe lista noastră. Acest roman de steampunk se concentrează pe Doctorul Jekyll, un alchimist care folosește vrăji și fantezii pentru a-și construi roboți fantastici și se îndreaptă spre un disprețut imoral.

Steampunkul este unul dintre cele mai populare genuri temporale ale acestor vremuri și combină mecanismele ciudate cu elemente victoriene. Există două tipuri principale de cărți steampunk - romane de epocă și SF cu steampunk - și mai multe subgenuri, inclusiv steampunk dystopian, steampunk distopic și steampunk fantastic. Acest articol a discutat cele mai populare cărți steampunk, începând de la „Doamna mecanică”, de Kage Baker, până la „Jeckyll și Hyde”, de Steven Emecz.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Cele mai bune cărți steampunk

Raspunde corect la intrebarea:
Cat face cinci plus trei?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×