Cele mai bune cărți thriller din toate timpurile

Cele mai bune cărți thriller din toate timpurile

Când vine vorba de cărți de suspans, fanii vor spune că există o mulțime de titluri interesante de citești. De la maeștrii genului cum ar fi Agatha Christie sau Alfred Hitchcock, la câștigătorii premiului Pulitzer, thriller-ul pare a fi o arta sublima. Pe parcursul anilor, thriller-ul a fascinat întotdeauna cititorii și a oferit acea emoție specială aducând surprize și întorsături de situație. Acest articol va prezenta cele mai bune cărți thriller de suspans de la scriitori renumiți, lista o vorbi despre cele mai controversate volume de suspans și interesante memorabile stiluri de a spune povestea.

Thriller-ul este unul dintre cele mai populare subgenuri în literatura de fictiune. Este definit în mod general ca fiind o poveste are are elemente de suspen, intruzivitate sau disconfort, și care îi forțează pe cititori sa continue sa citeasca. Suspansul și misterul sunt motive principale de ce thriller-ul a devenit atât de popular. Scenele de acțiune rapide și perioadele de tensiune sunt atribute care fac o carte de suspans să devină un suces. Iată o scurtă selectie de 7 dintre cele mai bune cărți thriller din toate timpurile.

 1. " Crime și Pedeapsa" de Fëdor Dostoievski "Crime și pedeapsă" de Fëdor Dostoievski este o carte ce se bazează pe o poveste de doi bărbați care au comis un omor și își căută soarta. Autorul a oferit un synopsis foarte interesant care prezinta conflictul, împarte povestea în subiectele sale elementare și oferă cititorului un sentiment profund de compasiune. Cartea oferă și un răspuns moral asupra faptelor comise și prezintă o travestie a "criticii sociale" pentru mizeria și corupția în societate la acea vreme. Bucurați-vă de această carte foarte bine scrisă și captivați-vă de intriga din poveste.

  
  
  
 2. "Dragoste în vremea Holerei" de Gabriel Garcia Marquez Scris în anii 1980, "Dragoste în vremea Holerei" de Gabriel Garcia Marquez este incarcata cu suspans. O poveste inspirată de miile de iubiri pierdute și filtrate prin imaginile și stilul exagerat liric al lui Marquez, această carte va fi din nou o sursă de fascinație și suspans pentru cititori. Intriga prezinta două tinere inimi lovite în vârstă de Holere, întâlnirea fatală dintre cele două fiind una extrem de influențată de tragismul și moartea care încadreaza acțiunile sălbatice ale Vrăjitoarelor și divinitate. Produsul unei tragice istorii de iubire, o poveste foarte tensionata și aducând surprize dezvaluite.

  Cele Mai Bune Carti Pentru Adolescenti Te-ar putea interesa si: Cele Mai Bune Carti Pentru Adolescenti
 3. "Ispita și Răzbunarea" de Alexandre Dumas De la o alta navul acestei liste sunt "Ispita și răzbunarea" de Alexandre Dumas. Aceste poveste aduce în prim plan aceleași elemente și tensiuni care au făcut ca ea să câștige popularitatea și a rămas în mintea publică de secole. În povestirea sa Dumas spune povestea tragi-eroica a unui ofițer care serveste armata franceză in timpul Revolutiei Francese. El se ocupă de ispita și răzbunarea, un conflict între bine și rău și redescoperirea satisfacției unei lupte honorable și bogate în exactitatea și audacitatea Revolutiilor Franceze.

 4. "Romanul lui Frankenstein" de Mary Shelley "Romanul lui Frankenstein" de Mary Shelley este considerată una din cele mai bune cărți thriller de toate timpurile. Această poveste prezintă proiectul dr. Frankenstein de a crea un om artificial prin folosirea științei și călirea câtorva caduri mortale. Vocea interioară și acea senzatie de teroare care îl bombardează pe Victor în timpul comicului său de a încerca să dea viață zombie-ului îl fac pe cititor să se conecteze emoțional cu această carte.

 5. "Mizerabilii" de Victor Hugo "Mizerabilii" de Victor Hugo cu siguranță este una din cele mai bune cărți thriller de suspans vreodată, aceasta fiind o poveste încărcată cu suspans și crispată la fel de repede cât și complexă. Plasând știința la limita unei minunate aventuri, Hugo împletește niște ingrediente ca să creeze o poveste interesantă despre Aluola Valigny și Jean Valjean, tânărul care a fost trimis în închisoare pentru un act de hoție. Acest stil de a scrie își încânta cititorii si a ramas o sursă de entuziasm în întreaga lume.

 6. "Femeia în culori" de Harper Lee "Femeia în culori" scris de Harper Lee este o poveste suprinzătoare. Fără îndoială aceasta poate servi ca un exemplu perfect al cum ar trebui să fie o carte de suspans. Industria americană de până acum atât de bine fiind tratată în această carte și prezentând o serie de evenimente nefericite pentru comunitatea americană și întregul peisaj social al anilor '50.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Cele mai bune cărți thriller din toate timpurile

Raspunde corect la intrebarea:
Cat face doi plus doi?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×