Cele Mai Bune Curse De Cai Din Lume

Cele Mai Bune Curse De Cai Din Lume

Cursele de cai sunt un sport fascinant și exictant de peste 500 de ani. Ocazionalitatea caii, antrenamentul caii și valorea premiilor de-a lungul vremii au determinat prezența acestui sport în istoria omenirii. Desigur, patrupedele a devenit un simbol al curajului și vitejiei, împotriva acestor afirmații. De la cele mai simple curse locale din Europa la cele mai mari în lume, acest sport și-a câștigat reputatia ca unul dintre sporturile cele mai interesante, amuzante și mai iubite. Iata una dintre cele mai bune curse de cai din lume.

1. Melbourne Cup, Australi

Practicata din anul 1861, cursa Marelui Premiu de Cupa din Melbourne este cea mai importantă cursa de cai din Australia, care reprezinta un traseu de 3.200 metri. Apreciat de indienii aborigeni si europeni in aceeasi masura, acest traseu se desfasoara in Lunna Noiembrie in Victoria Park. Cupa Melbourne se remarca printre cele mai bune curse de cai din lume, unde castigarea premiului de la o cursa poate fi echivalentul a peste 8 milioane de dolari per cai!2. Epsom Derby, Anglia

Organizata în 1839, cursa de cai Epsom Derby este una dintre cele mai vechi curse de cai din lume. Aceasta cursa informala se desfasoara in Epsom Downs Racecource din Anglia, un traseu de 2.400 de metri. În decurs de sute de ani, cursa a devenit cunoscută în întreaga lume. Acest traseu se desfasoara în luna mai si atrage foarte multi spectatori, dar este frecvent infestata de ploaie. Premiul acestei curse este unul dintre cele mai mari din lume, cu valoare de aproximativ 1.6 milioane de dolari.

3. Kentucky Derby, SUA

Organizata de Louisville, în Kentucky, SUA, Kentucky Derby incepand cu anul 1875. Aceasta cursa reprezinta un traseu clasic de patru sferturi de mile, divizata in două etape - trecerea de 3200 metri; care utilizeaza un sistem de role în aer liber. De asemenea, aceasta este apreciata si amintita de multi oameni pentru faptul ca este vizuala și satisface publicul prin bogata lor traditie si coregrafia costum. Premiul de la aceasta cursa este unul dintre cele mai mari din lume, ceea ce face ca aceasta sa fie parul din topul celor mai bune curse de cai din lume.

Cele Mai Frecvente Forme De Luptă Utilizate În MMA Te-ar putea interesa si: Cele Mai Frecvente Forme De Luptă Utilizate În MMA

4. Gran Premio di Milano, Italia

Gran Premio di Milano este una dintre cele mai vechi curse de cai din lume, organizata din anul 1850 si se desfasoara in Milano, Italia. Datorita spectacolului unic și a istoriei sale ciudate, acest traseu a devenit rapid foarte popular. Cursele sunt desfășurate în iunie, respectând traditia unei rute de doua mi lasi, care este impartita in patru etape. Aceasta cursa, cunoscuta si ca „sare si so fara”, este remarcata de fas etapa, care este de 500 de metri, care este mai mare decat mediana cursei Galbene. Premiul pentru aceasta cursa este unul dintre cele mai mari din lume, cu o valoare de aproximativ 5 milioane de dolari!

5. Prix de L'Arc de Triomphe, Franta

Practicata din anul 1920, ceal mai veche cursa de cai din Franta este Prix de L'Arc de Triomphe. Cunoscuta si sub numele de „Grand Prix de L’Arc de Triomphe”, aceasta cursa se desfasoara la Longchamp Racecourse, cu o ruta de 2400 de metri. Desfasurata anual, premiul acestei curse are o valoare de 5 milioane de dolari si ofera castigatorului nenumarate sanse de a castiga competitii si un numar mare de premii pentru pariuri si alte competitii. Aceasta cursa este remarcata drept una dintre cele mai bune curse de cai din lume.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Cele Mai Bune Curse De Cai Din Lume

Raspunde corect la intrebarea:
Cat face 5 ori 5?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×