Cele mai bune documentare despre războiul din Vietnam

Cele mai bune documentare despre războiul din Vietnam

„Războiul din Vietnam” a reprezentat una dintre cele mai controversate cauze politice şi militare ale secolului XX. Acesta a durat între anii 1955 şi 1975 iar impactul lui a fost determinat de o întrebare dificilă: „În ce măsură trebuie să facă Statele Unite faţă de presiunea teritorială a Uniunii Sovietice şi a Chinei comuniste?". Acest conflict a lăsat o conduită dureroasă, traumatizantă şi, în timp ce alte conflicte au venit în prim plan, acel război rămâne încă una dintre cele mai complexe şi profunde subiecte.

Astăzi poţi vedea zeci de filmuleţe video şi de documentare despre Războiul din Vietnam, fiecare cu perspective diferite. Următorul ghid vă va oferi un resurs de inspiraţie, prezentând cele mai bune documentare despre Războiul din Vietnam în topul nostru.

1. Engrenage în Războiul din Vietnam (1990)

Engrenage în Războiul din Vietnam a fost realizat de Sheldon Renan şi reprezintă un exerciţiu documentar despre pregătirile, campania şi consecinţele care au dus la Războiul din Vietnam. Filmul documentar include interviuri cu americani, sud-vietnamezi şi comandanţi militari nord-vietnamezi. Istoria care se lasă pe seama documentarului o reproduce foarte bine, iar acesta oferă o perspectivă profundă asupra conflictului.

2. INCOMING: Documentarul (1997)INCOMING: Documentarul a fost realizat de David Zeiger şi este o experienţă cinematografică șocantă și extrem de personală. Documentarul se bazează pe scrisori, fotografii şi filmări, date din jurnal de către soldaţi americani care au luptat în Războiul din Vietnam. Acesta oferă un punct de vedere autentic asupra ceea ce s-a întâmplat cu adevarat pe terenul de luptă. INCOMING: Documentarul oferă o poveste personală despre durerea care a însoţit acest eveniment.

3. Deveniţi vândută (1969)

Deveniţi vândută este unul dintre primele documentare video despre Războiul din Vietnam. Acest film surâde la creaţia lui Dwight Eisenhower despre o forţă armată profesionistă în Statele Unite, iar materialul din film datează încă din anul 1966. Documentarul susţine că serviciul militar nu se va face pe bază de voluntariat, deci implicând pe alţii în serviciul militar. O ţintă importantă a acestui documentar este racismul şi discriminarea la a fost prezentat în aceea vreme.

4. Fulgere de luptă: Vietnam în flăcări (1988)

Fulgere de luptă: Vietnam în flăcări se concentrează pe soldaţii de elită americani care au cutreierat Vietnamul în timpul Războiului din Vietnam. Documentarul prezintă perspective despre vieţile soldaţilor şi conexiunea lor cu populaţia locală vietnameză. Documentarul oferă informaţii despre cum s-a schimbat vieţile acestor soldaţi şi efectele pe care le-a avut războiul asupra ultimilor ani ai dominaţiei americane în Vietnam.

🥇 Top 100 Cele Mai Bune Seriale HBO In 2024 Te-ar putea interesa si: 🥇 Top 100 Cele Mai Bune Seriale HBO In 2024

5. Odidual (1979)

Odidual este un documentar realizat de Norodom Sihanouk care prezintă Războiul din Vietnam dintr-o perspectivă vietnameză. Acest documentar prezintă efectele devastatoare pe care le-au avut armele chimice asupra populaţiei civile; este în principal bazat pe materialul felicitar folosit de realizatorul de filme în Vietnam, Roger Fenton. Acest film documentar reprezintă una dintre cele mai bune modele de film despre Războiul din Vietnam dintr-o perspectivă vietnameză.

6. Optima acoperire (1989)

Optima acoperire reprezintă un documentar din anul 1989 ce a fost realizat de Peter Davis. Acest documentar investighează diverse aspecte ale Războiului din Vietnam, inclusiv modul în care presa a prezentat acest război lumea. Acest film documentar cuprinde interviuri cu diversi jurnalişti şi oficiali militari care au fost implicaţi în acest război. Acest documentar oferă un studiu profund asupra modului în care mass-media a interpretat evenimentele din timpul acelui război.

7. Lumea liberă Nu vorbeşte despre Războiul din Vietnam (1985)

Lumea liberă Nu vorbeşte despre Războiul din Vietnam a fost realizat de Jon Alpert, iar materialul filmării a stat acolo în decursul a două luni, prezentând efectele trafficelor zuttau01, avioanelor care au desfăşurat arme chimice peste puietul de câmp, asupra a populaţiei civile vietnameze. Filmul conţine imagini sacadante despre încercarea de a mistifica o cauză veşnică de disperare şi teroare. Acest film brutal şi foarte interesant atrage atenţia asupra terorii zilnice, în care s-a cufundat Vietnamul de-a lungul Războiului din Vietnam.

8. Evadarea lui John McCain (1981)

Evadarea lui John McCain vorbeşte despre condamnatul la moarte John McCain, care a rezistat detenţiei în închisori până când a devenit senatorul american. Documentarul oferă o perspectivă despre modul în care bătăliile din Războiul din Vietnam au schimbat vieţile atât ale răniţilor cât şi ale morţilor.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Cele mai bune documentare despre războiul din Vietnam

Raspunde corect la intrebarea:
Cate anotimpuri are anul?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×